Πολιτική

Ο ΜΠΟΡΓΙΑΝΣ ΡΊΧΝΕΙ ΤΑ ΚΑΡΦΙΑ ΤΟΥ: «Το 2012 είχαμε στείλει τα στοιχεία αλλά κανείς δεν ανταποκρίθηκε»

Διάρκειας μιας ώρας περίπου ήταν η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον υπουργό Οικονομικών της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας, Νόρμπερτ Βάλτερ Μπόργιανς, που έχει παραδώσει στις ελληνικές αρχές λίστα με τραπεζικά δεδομένα καταθετών.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός απάντησε με… «καρφιά» για τις προηγούμενες κυβερνήσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο υπουργός Οικονομικών της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας, Νόρμπερτ Βάλτερ Μπόργιανς, είπε στον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ότι από το 2012 είχαν διαβιβάσει στην Ελλάδα στοιχεία που θα βοηθούσαν στην πάταξη της φοροδιαφυγής,αλλά δεν υπήρξε κάποια ανταπόκριση.

«Οι προηγούμενες κυβερνήσεις όχι μόνο δεν είχαν την πολιτική βούληση αλλά στενοί συνεργάτες τους βρίσκονταν μέσα στις επίμαχες λίστες», σχολίασε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Πρόσθεσε ακόμη ότι «μόλις χθες επιβλήθηκε πρόστιμο 3,3 εκατομμυρίων ευρώ στον κ. Παπασταύρου, συνεργάτη του πρώην πρωθυπουργού. Γνωρίζουμε τις τεχνικές δυσκολίες για την ανεύρεση μαύρου χρήματος πίσω από off shore εταιρείες. Αλλά η πολιτική μας βούληση είναι ξεκάθαρη και πιστεύω ότι με την υποστήριξή σας θα έχουμε γρήγορα αποτελέσματα», ανέφερε κατά πληροφορίες ο πρωθυπουργός.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ