Κόσμος

Νέα ισλαμιστική γιάφκα στις Βρυξέλλες:δακτυλικό αποτύπωμα του Νο 1 καταζητούμενου για επιθέσεις στο Παρίσι,εκρηκτικά υλικά,

Yλικό που προορίζονταν για προετοιμασία εκρηκτικών,ίχνη εκρηκτικών,3 ζώνες που δύνανται να χρησιμοποιηθούν για μεταφορά εκρηκτικών από καμικάζι και ένα δακτυλικό αποτύπωμα του υπόπτου που πάντα είναι άφαντος του Salah Abdeslam ανακαλύφθηκαν σε διαμέρισμα ενός από τους δύσκολους δήμους των Βρυξελλών αυτού του Schaerbeek.Την ανακοίνωση έκανε η βελγική δικαιοσύνη.

Αυτό σημαίνει ότι ο νο 1 καταζητούμενος τρομοκρατης για τις πολύνεκρες τρομοκρατικές στο Παρίσι στις 13 Νοέμβρη πέρασε από το διαμέρισμα και ότι το Βέλγιο για μια ακόμη φορά και πιο συγκεκριμένα οι Βρυξέλλες αποδεικνύονται διαμετακομιστικό κέντρο της διεθνούς ισλαμιστικής τροοκρατίας.

Το διαμέρισμα αυτό βρίσκεται στον δήμο Schaerbeek των Βρυξελλών και ερευνήθηκε στις 10 Δεκέμβρη αλλά οι πληροφορίες τότε δεν είχαν αποκαλυφθεί από τις αρχές κι αναφέρθηκαν μόλις σήμερα Παρασκευή.

« Η ομοσπονδιακή εισαγγελία επιβεβαιώνει ότι ανακαλύφθηκε υλικό προορισμένο για προετοιμασία εκρηκτικών όσο και ίχνη TATP (peroxyde d’acétone, ένα εκρηκτικό ασταθές που χρησιμοποιήθηκε από τους τρομοκράτες στις 13 Νοέμβρη) σε έρευνα που έγινε στον 3ο όροφο διαμερίσματος στο Schaerbeek, rue H. Bergé »,διευκρίνισε η ομοσπονδιακή εισαγγελία.

« Αυτό το διαμέρισμα νοικιάστηκε με πλαστή ταυτότητα που ενδεχομένως να χρησιμοποιήθηκε από άτομο που είναι προφυλακιστέο  » και τελεί υπό προσωρινή κράτηση.Μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι 10 άτομα κατηγορήθηκαν από τη βελγική δικαιοσύνη για τρομοκρατία εκ των οποίων οι 9 είναι πάντα υπό κράτηση. Θεωρείται ότι βοήθησαν τον Salah Abdeslam στη φυγή του.Αυτός σύμφωνα με τους ερευνητές είναι εκείνος που μετέφερε τους καμικάζι του Stade de France και ίσως διέπραξε μια επίθεση στο 18ο διαμέρισμα του Παρισιού.Κατορθώνει πάντα να διαφεύγει αφού επέτσρεψε στις Βρυξέλλες οδικώς την επομένη μετά τις επιθέσεις  που κόστισαν τη ζωή σε 130 άτομα.levif 8.1.16

Αυτά τα νεά στοιχεία συνθέτουν το σενάριο σύμφωνα με το οποίο οι επιθέσεις που κόστισαν τη ζωή σε 130 νεκρούς και εκατοντάδες τραυματίες προετοιμάστηκαν στη Βελγική πρωτεύουσα.Πολλοί εμπλεκόμενοι όπως ο Abdelhamid Abaaoud, που σκοτώθηκε στην επιχείρηση στο  Saint-Denis (στο Παρίσι και φερόμνος ως εγκέφαλος),ο Salah Abdeslam και ο αδερφός του Brahim, που ανατινάχθηκε στην boulevard Voltaireστο Παρίσι ήταν καταγωγής από το  δήμο  Molenbeek Βρυξελλών.

Tην ίδια ώρα ο ‘OCAM διατηρεί στο 3 το επίπεδο απειλής για το Βέλγιο με το 4 να είναι νο απόλυτος συναγερμός και θεωρεί ότι η τρομοκρατική απειλή για τη χώρα παραμένει πιθανή και ορατή.

dimpenews.com

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...