Κόσμος

Μυστηριώδης θάνατος Ρώσου στρατηγού: Τον έστειλε ο Πούτιν στον Ασαντ για να του πει να αποσυρθεί

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν έστειλε πριν από μερικές εβδομάδες έναν Ρώσο στρατηγό στον Μπασάρ αλ-Ασαντ, για να του διαμηνύσει να αποσυρθεί από την εξουσία.
Λίγες εβδομάδες αργότερα, εκείνος άφησε την τελευταία του πνοή.

Ο στρατηγός Ιγκόρ Σεργκούν ήταν ο απεσταλμένος του Πούτιν στον Σύρο πρόεδρο. Πρόκειται για τον επικεφαλής της GRU, της στρατιωτικής μυστικής υπηρεσίας της Ρωσίας. Λίγες εβδομάδες μετά από αυτή τη συνάντηση στη Δαμασκό, ο στρατηγός βρέθηκε νεκρός στις 3 Ιανουαρίου.
Οι συνθήκες του θανάτου του δεν έχουν ξεκαθαριστεί, με κάποια δημοσιεύματα να αναφέρουν ότι ο 58χρονος πέθανε στη Βηρυτό.

Όμως, όπως σημειώνει η Telegraph, οι δυτικές κυβερνήσεις ενθαρρύνονται από την άποψη ότι ο Σεργκούν διεμήνυσε στον Άσαντ να αποσυρθεί από την εξουσία, καθώς θεωρούν την αποχώρησή του ως έναν βασικό όρο για να μπει τέλος στον εμφύλιο της Συρίας.

Η Ρωσία παρενέβη στο συριακό το Σεπτέμβριο, κάνοντας αεροπορικές επιδρομές ενάντια στους αντάρτες, ιδιαίτερα στα βόρεια της χώρας. Όμως, το Κρεμλίνο έχει ξεκαθαρίσει πως οι δυνάμεις του στηρίζουν την κυβέρνηση της Συρίας και όχι έναν συγκεκριμένο ηγέτη.

Δυτικοί αξιωματούχοι εκτιμούν ότι ίσως η Ρωσία να ανακάλυψε, μετά από την παρέμβασή της στη Συρία, ότι η θέση του Άσαντ είναι πιο επισφαλής και πως το καθεστώς είναι περισσότερο βάναυσο και ανίκανο σε σύγκριση με τα αρχικά επιχειρήματα του Κρεμλίνου.

iefimerida.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...