Εθνικά θέματα

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ: Τι προβλέπει για τους στρατιωτικούς και ποια είναι η "νέα κόκκινη γραμμή"

ασφαλιστικό που έχει προκαλέσει “πόλεμο” μεταξύ κυβέρνησης και των κομμάτων της αντιπολίτευσης. Τι προβλέπεται;

Αναμονή είναι η απάντηση,σ΄ ότι έχει να κάνει με τους στρατιωτικούς. Η οποία ποτέ βέβαια δεν τους βγήκε σε καλό και γι΄ αυτό υπάρχει καχυποψία.

Σύμφωνα με όσα αναγράφονται στο σχέδιο του νέου ασφαλιστικού:

“Το Εθνικό Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης λειτουργεί με ενιαίους κανόνες για όλους τους εργαζομένους στον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα. Τα θέματα του νόμου αυτού που αναφέρονται στους τακτικούς υπαλλήλους και λειτουργούς του Δημοσίου, τους στρατιωτικούς και τους τακτικούς υπαλλήλους των Ν.Π.Δ.Δ., οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης α` και β` βαθμίδας θα ρυθμιστούν με όμοιο τρόπο με ειδικό συνταξιοδοτικό νόμο. Για τους υπαλλήλους της Βουλής τα θέματα του νόμου θα ρυθμιστούν από  τον Κανονισμό της Βουλής…”

Τι θα προβλέπει ο ειδικός συνταξιοδοτικός νόμος κανένας δεν το ξέρει. Το με “όμοιο τρόπο” που γράφουν δεν αφήνει και πολλά περιθώρια αισιοδοξίας.

Σ΄ ότι αφορά στα όρια ηλικίας οι αγωνίες των στρατιωτικών ας πούμε ότι βρίσκονται σε ύφεση ,μετά από τις διευκρινήσεις που δόθηκαν για την παραμονή στην υπηρεσία μέχρι τα 58 έτη ηλικίας. Σύμφωνα με όσα έχουν ειπωθεί δεν πρόκειται για υποχρεωτική παραμονή που θα προκαλούσε εκγκλωβισμό στρατιωτικών που πιθανόν να ήθελαν να αποχωρήσουν νωρίτερα.

Σ΄ ότι έχει να κάνει με τις αποδοχές των εν ενεργεία στρατιωτικών -που δεν έχουν σχέση με το ασφαλιστικό- και τις συντάξεις των αποστράτων -αυτές έχουν σχέση-  κανείς δεν μπορεί να ορκιστεί ότι τα δυσάρεστα έχουν τελειώσει. Ναι σύσσωμη η πολιτική ηγεσία έχει διαβεβαιώσει ότι δεν θα υπάρξουν άλλες μειώσεις. Το θέμα όμως είναι ότι κι άλλοι είχαν δώσει τις ίδιες διαβεβαιώσεις παλαιότερα και τα αποτελέσματα είναι γνωστά.

Η πραγματικότητα έτσι κι αλλιώς δεν είναι ευχάριστη για τους στρατιωτικούς. Από εκεί που τους χρωστάνε και με τη βούλα του νόμου μάλιστα ,έχουμε φθάσει στην άβολη κατάσταση να είναι πλέον …κόκκινη γραμμή η αποφυγή νέων μειώσεων! Οι οποίες βέβαια αν έρθουν θα θέσουν φυσιολογικά σε αμφισβήτηση ακόμη και την ίδια την επιβίωση της κυβέρνησης. Δεν μπορεί κανείς να φανταστεί ότι ο Καμμένος θα “καταπιεί” νέες μειώσεις. Γνωρίζει καλά ότι εκτός από την επιβίωση των στρατιωτικών παίζεται πλέον και η δική του πολιτική επιβίωση.
onalert.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Το Ιράν ετοιμάζει εμπλουτισμό ουρανίου; Oμάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Ντε Γκώλ αποπλέει για την Α. Μεσόγειο και με ελληνική συμμετοχή

Αυτό αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ-Το ΝΑΤΟ ενεργοποιεί στόλο Πολεμικών πλοίων με επίκεντρο έναν άγριο πόλεμο Ιράν και Ισραήλ
ιρανοί πύραυλοι και Μοχάμαντ Μπιν Σαλμάν
Μέση Ανατολή 0

Κομβόι του ιρανικού στρατού σπεύδει άρον άρον στην Τεχεράνη (Βίντεο)-Αποκάλυψη: Οι Άραβες πρόδωσαν τους Ιρανούς βοηθώντας το Ισραήλ

Η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ενημερώθηκαν από τους Ιρανούς για την επίθεση δύο ημέρες πριν γίνει,...