Το ισλαμικό κράτος «μετασχηματίζεται» σιγά-σιγά σε κρατική οντότητα!

Δημοσίευση: 18 Νοεμβρίου 2014, 9:48 μμ

Σύμφωνα με πολλούς ειδικούς αναλυτές της ισλαμικής τρομοκρατίας , καθώς και ινστιτούτα αναλύσεων η οργάνωση «Ισλαμικός Κράτος» μετασχηματίζεται αποκτώντας κρατικές δομές, αναφέρει η ιστοσελίδα al-monitor.com.


Το «Ισλαμικό Κράτος» διαθέτει πλέον σύστημα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, επίδομα γάμου και στηρίζει τις οικογένειες των μαχητών, υποστηρίζουν κοινές έρευνες ξένων υπηρεσιών πληροφοριών , πράκτορες των οποίων έχουν διεισδύσει στο «εσωτερικό» του τέρατος που αποκαλείται ISIS .

Το επόμενο στάδιο για το «Ισλαμικό Κράτος» είναι η αναγνώρισή του ως αυτόνομο και ανεξάρτητο κράτος, από χώρες της ευρύτερης περιοχής, κα΄τι που έχουμε προβλέψει στο Pentapostagma.gr.

Στο παρελθόν η οργάνωση έχει αλλάξει πολλές φορές το όνομά της. Ξεκίνησε ως «Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ», συνέχισε ως «Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και τη Συρία» και κατέληξε στο όνομα «Ισλαμικό Κράτος» με την αξίωση ότι εκπροσωπεί όλους τους μουσουλμάνους. Κατά κάποιο τρόπο ανταγωνίζεται τα αραβικά κράτη, ιδίως την Σαουδική Αραβία και φιλοδοξεί να τα αντικαταστήσει. Παράλληλα το «Ισλαμικό Κράτος», θεωρεί ότι είναι ανώτερο από όλα τα άλλα αραβικά κράτη. Η πραγματικότητα είναι βέβαια διαφορετική, αλλά οι ισλαμιστές αυτό πωλούν σήμερα ιδεολογικά».
Την ώρα όμως που το «Ισλαμικό Κράτος» αποκτά δομές, στο Ιράκ και τη Συρία το κράτος καταρρέει. Και για αυτό ακριβώς ενισχύθηκε τόσο πολύ τους τελευταίους μήνες η τρομοκρατική οργάνωση.

Στις αρχές του καλοκαιριού οι παραστρατιωτικοί του «Ισλαμικού Κράτους» κατέλαβαν σε μικρό χρονικό διάστημα εδάφη του βορείου και δυτικού Ιράκ. Γεγονός που οφείλεται κυρίως στην παράλυση του ιρακινού κράτους και την διάλυση του ιρακινού στρατού. Οι Ιρακινοί λιποτακτούσαν και οι ισλαμιστές συμπλήρωναν το κενό εξουσίας που δημιουργούνταν. Σε περίπτωση που στο Ιράκ ή τη Συρία εξακολουθούσε να υπάρχει το κρατικό μονοπώλιο της βίας, τότε το “Ισλαμικό Κράτος“ δεν θα γινόταν τόσο ισχυρό όσο είναι σήμερα, καταλήγει το δημοσίευμα.
pentapostagma.gr