Η Τουρκία προκαλεί! Αμφισβητεί ευθέως την κυπριακή ΑΟΖ

Δημοσίευση: 5 Οκτωβρίου 2014, 7:45 μμ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ


Σοβαρή πρόκληση από του τουρκικού ΥΠΕΞ που αμφισβητεί ευθέως   την κυπριακή ΑΟΖ

Με ανησυχία παρακολουθεί η Άγκυρα τις εργασίες έρευνας της κυπριακής κυβέρνησης  για την εξερεύνηση  υδρογονανθράκων, αναφέρει  σε ανακοίνωση του το τουρκικό ΥΠΕΞ, κάτι που  καταδεικνύει  επερχόμενη «ένταση» στην περιοχή με αφορμή τις έρευνες εντός της κυπριακής ΑΟΖ .

«Περιμένουμε από την κυπριακή  πλευρά να σταματήσει να συμπεριφέρεται σαν να είναι ο μοναδικός ιδιοκτήτης των κοιτασμάτων του Νησιού, να τερματίσει τις μονομερείς δραστηριότητες έρευνας και να υιοθετήσει την αντίληψη δημιουργίας ενός νέου συνεταιρισμού», ανακοίνωσε το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών. Δηλαδή τα δικά μας δικά μας και τα δικά σας δικά μας.!!

Το τουρκικό υπουργείο με περίσσεια αλαζονεία στην ανακοίνωση που υποστηρίζει την ανακοίνωση που   έκανε και  το Υπουργείο Εξωτερικών της αποκαλούμενης Τουρκικής «Δημοκρατίας Βόρειας Κύπρου»!.

Η ανακοίνωση τονίζει ότι κοινός στόχος της Τουρκίας και της τουρκοκυπριακής πλευράς είναι η επίτευξη μια δίκαιης και μόνιμης λύσης στο Κυπριακό και αναφέρει ότι η εγγυήτρια δύναμη  Τουρκία, είναι αποφασισμένη να συνεχίσει την εποικοδομητική της υποστήριξη της για την επίτευξη του στόχου αυτού. Δηλαδή ετοιμάζουν νέο ΑΤΤΙΛΑ;


Η ανακοίνωση  χαρακτηρίζει ανεύθυνη τη στάση της κυπριακής κυβέρνησης  τονίζοντας τα εξής :

«Όπως έχουμε αναφέρει επανειλημμένως, αν η προτεραιότητα της κυπριακής  πλευράς είναι αντί για τον συνεταιρισμό και την δίκαιη διανομή, να κινείται μονομερώς πάνω στις φυσικές πηγές, αυτό σε καμία περίπτωση δεν θα γίνει αποδεκτό.»

Η ανακοίνωση του  τουρκικού  Υπουργείου Εξωτερικών  καλεί την διεθνή κοινότητα να αναλάβει δράση, υπογραμμίζοντας ότι θα στηριχτεί  στα βήματα που θα κάνει η «ΤΔΒΚ» όσον αφορά τις απαραίτητες σεισμικές δραστηριότητες έρευνας, την προμήθεια της πλατφόρμας γεώτρησης και την αποστολή της στην περιοχή που θα διευκρινιστεί, προκειμένου να προστατεύσει τα ουσιαστικά της δικαιώματα.

Υπάρχει, προφανώς, πολύ μεγάλος λόγος ανησυχίας για την Ελλάδα και την Κύπρο. Οι εξαγγελίες του τουρκικού ΥΠΕΞ προμηνύουν καταιγίδες και  μεγάλης έντασης μποφόρ το αμέσως επόμενο διάστημα.  Πιέζουν οι τούρκοι για να πάρουν αυτό που θέλουν, ανοίγοντας ένα ακόμη μέτωπο στην μαρτυρική Κύπρο. Να γιατί απαιτούνται  ισχυρές ένοπλες δυνάμεις, ελπίζουμε να έλαβαν οι τούρκοι  το μήνυμα από την διακλαδική άσκηση « ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2014» . Έρχονται τα δύσκολα ας είμαστε τουλάχιστο ενωμένοι….

Με πληροφορίες από trt.net.tr

pentapostagma.gr