Συρία: Τζιχαντιστές κατέλαβαν φυλάκιο στα σύνορα με το Ισραήλ

Δημοσίευση: 28 Αυγούστου 2014, 2:30 μμ

συρία-τζιχαντιστές-κατέλαβαν-φυλάκιο-στα-σύνορα-με-το-ισραήλΈντονη ανησυχία προκαλούν οι καταγγελίες που έρχονται από ακτιβιστές στη Συρία και σύμφωνα με τις οποίες οι τζιχαντιστές στην χώρα κατέλαβαν χθες ένα συνοριακό πέρασμα με το Ισραήλ, στα Υψίπεδα του Γκολάν, έπειτα από αιματηρές συγκρούσεις που σημειώθηκαν με δυνάμεις του Σύρου προέδρου, Μπασάρ αλ Άσαντ.


Το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα αναφέρει ότι πρόκειται για Σύρους αντάρτες οι οποίοι προέρχονται από παρακλάδια της Αλ Κάιντα, όπως το Μέτωπο Αλ Νούσρα, βραχίονας αλλά και άλλες ισλαμιστικές οργανώσεις.

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, τουλάχιστον 20 Σύροι στρατιώτες αλλά και άγνωστος αριθμός ανταρτών σκοτώθηκε στις μάχες που σημειώθηκαν σήμερα σε πόλεις στην επαρχία Κουνέιτρα.

Λίγη ώρα νωρίτερα, αξιωματούχος του στρατού του Ισραήλ ανακοίνωσε ότι ένας Ισραηλινός στρατιώτης τραυματίστηκε στα Υψίπεδα του Γκολάν, από αδέσποτα πυρά που προήλθαν από τη Συρία, ωστόσο, απέφυγε να σχολιάσει την κατάληψη του συνοριακού περάσματος.

Σημειώνεται ότι το πέρασμα συνοριακό πέρασμα που κατέλαβαν οι αντάρτες χωρίζει τη Συρία από τα κατεχόμενα από το Ισραήλ υψίπεδα του Γκολάν.


Η κατάληψη της συγκεκριμένης θέσης έχει περισσότερο συμβολική παρά στρατηγική αξία, ωστόσο, σύμφωνα με τους επαναστάτες, στόχος τους είναι να «ανακουφίσουν» τους κατοίκους των χωριών της περιοχής, «οι οποίοι βρίσκονταν υπό την πολιορκία των κυβερνητικών στρατευμάτων».

naftemporiki.gr