Τούρκοι υπουργοί πάνε κι έρχονται στη Θράκη! Ο προκλητικός Μουεζζίνογλου ξανά στην περιοχή!

Δημοσίευση: 23 Ιουλίου 2014, 4:00 μμ

τούρκοι-υπουργοί-πάνε-κι-έρχονται-στη-Θράκη-ο-μουεζζίνογλου-ξανά-στην-περιοχήΈνας γεννημένος στην Κομοτηνή μουσουλμάνος – και τώρα πολιτογραφημένος Τουρκος πολίτης – και που συχνά προκαλεί όταν επιστρέφει στην Ελλάδα, επισκέπτεται ξανά την χώρα μας : Είναι ο Τούρκος Υπουργός Υγείας  κ. Μεχμέτ Μουεζζίνογλου και το  πρόγραμμά του είναι τέτοιο που μπορεί να  τον ακούσουμε να λέει ότι ο …Μέγας Αλέξανδρος ήταν …Τούρκος! 

Το τουρκικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Anadolu,  αναφέρει ότι ο κ. Μεχμέτ Μουεζζίνογλου, έρχεται στην Ελλάδα, όπου θα συναντηθεί με τον Υπουργό Μακεδονίας-Θράκης, κ. Γιώργο Ορφανό και τον Δήμαρχο της Θεσσαλονίκης, κ. Γιάννη Μπουτάρη. Επίσης, αναφέρει,  θα επισκεφθεί το σπίτι του Ατατούρκ στην Θεσσαλονίκη, τον τάφο του Εβρενός Μπέη (στα Γιαννιτσά), το Μουσείο της Βεργίνας και το Χατζή Αχμέτ Αγά Τζαμί.


Ενα μέρος του προγράμματός του – σε συνδυασμό με τον ανθελληνικό χαρακτήρα του κ Μουεζζίνογλου – δείχνει ότι ενδεχομένως θα επιχειρήσει να το εντάξει στην νεο-Οθωμανικη πολιτική του Νταβούτογλου για  την »«οθωμανική κληρονομιά »  στην Ελλάδα και την καμπάνια  με τους ψευδείς ισχυρισμούς ότι τα τα μνημεία αυτά το ελληνικό κράτος τα καταστρέφει κλπ κλπ

Δίπλα στην σημαία της »ανεξάρτητης » Θράκης

Ο κ Μουεζζίνογλου   πριν μερικούς μήνες είχε προκαλέσει με ομιλία του και φωτογραφιζόμενος και με διάφορους εγκάθετους του τουρκικού προξενειου Κομοτηνής σε εκδήλωση του  αυτοαποκαλούμενου  «τουρκικού» συλλόγου που «οραματίζεται» την «ανεξάρτητη» Θράκη – δηλαδή την τουρκική! Μάλιστα μίλησε μπροστά από την «σημαία» της λεγόμενης »ανεξάρτητης» Θράκης , που ήταν αναρτημένη δίπλα στην τουρκική.σημαία! (Φωτογραφία)

Τον αποδοκίμασαν

Να σημειωθεί ότι τον περασμένο Νοέμβριο πολλοί  συγκεντρωμένοι Μουσουλμάνοι στο  σπίτι του Ατατούρκ στην Θεσσαλονίκη σε εκδήλωση μνήμης αποδοκίμασαν  τον Τούρκο υπουργό κ. Μουεζζίνογλου αντιδρώντας  στην έμφαση  που δίνει η κυβέρνηση του Ερντογάν στον ισλαμισμό σε βάρος του κοσμικού χαρακτήρα του κράτους. «Είμαστε στρατιώτες του Κεμάλ, η Τουρκία είναι κοσμική και κοσμική θα μείνει» ήταν ένα από τα συνθήματα που φώναζαν οι περίπου 2.000 συγκεντρωμένοι.

onalert.gr