ΧΑΛΕΠΙ-ΚΑΤΟΧΗ:10 ΗΜΕΡΕΣ ΔΙΧΩΣ ΝΕΡΟ/TOYΣ ΤΟ ΕΚΟΨΑΝ ΟΙ «ΑΝΤΑΡΤΕΣ»

Δημοσίευση: 13 Μαΐου 2014, 8:18 μμ | Ανανέωση: Μάιος 13, 2014 στις 9:12 μμ

TO MΑΡΤΥΡΙΟ ΤΗΣ ΔΙΨΑΣ


Πορφύρης Δ Σταφυλά Π

H βρεττανική Independent σε χθεσινό της άρθρο καταγγέλει ότι οι σύριοι αντάρτες έκοψαν το νερό σε μεγάλα τμήματα του Χαλεπίου για να τιμωρήσουν το πληθυσμό που ακολουθεί το κυβερνητικό στρατόπεδο. Γυναίκες και παιδιά είναι υποχρεωμένα να βγαίνουν στην αναζήτηση πόσιμου ύδατος με κατσαρόλες στα χέρια και πλαστικά μπουκάλια ή να πίνουν από τις γούρνες και να το αλιεύουν από τα ποτάμια.Ο πόλεμος του νερού άρχισε πριν 10 ημέρες όταν οι Ισλαμιστές αντάρτες κατάφεραν να θέσουν υπό τον έλεγχό τους τις εγκαταστάσεις του νερού.


Η βρεττανική εφημερίδα καταγγέλει την Αλ Νούσρα παρακλάδι της Αλ Κάιντα ως αυτουργό αυτού του εγκλήματος.Στο δυτικό Χαλέπι ο Ερ.Σταυρός και κυβερνητικές αποστολές διοχέτευσαν λίγο νερό με βυτία αλλά η κατάσταση παραμένει τραγική. Ένα στέλεχος της Εταιρείας ύδρευσης του Χαλεπίου καταγγέλει τους ισλαμιστές που ελέγχουν τον κρίσιμο σταθμό ύδρευσης στην περιοχή Suleiman al – Halabi .

Το Χαλέπι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Συρίας η άλλοτε οικονομική της πρωτεύουσα βιώνει τον πιο επώδυνο αποκλεισμό.Ούτε στάλα νερό στα δυτικά τμήματα της πόλης που υποστηρίζουν την κυβέρνηση.Αλλά το μέτρο αυτό έπληξε και το ανατολικό τμήμα της πόλης που έχουν θέσει υπό την κατοχή τους.H μερική αποσύνδεση του νερού θα απαιτούσε ειδικούς που δεν έχουν στη διάθεσή τους.(al manar) Ημέρες Κατοχής.


« To Xαλέπι 10 ημέρες χωρίς νερό που είναι ο κόσμος ; » αναρωτιέται η μάχιμη Ελβετίδα δημοσιογράφος S. Cattori :

« Στις 9 Μαίου ο Dr Antaki είχε απευθύνει δραματική έκκληση με την οποία ανακοίνωνε ότι η πόλη του Χαλεπίου ήταν χωρίς νερό από τις 4 Μαίου.Οι ισλαμιστικές οργανώσεις της αντιπολίτευσης υποστηριζόμενες από τη Δύση ευθύνονται για αυτό το έγκλημα τκατά της ανθρωπότητας .Δεν ακούσαμε καμιά διαμαρτυρία από τις ΜΚΟ, τους πολιτικούς, ούτε από τα ΜΜΕ. »13 .05. 2014
« Το τελευταίο καλοκαίρι υπήρξε αποκλεισμός ανθρώπων και αγαθών και κανείς δεν είπε τίποτα. Τον τελευταίο μήνα το Χαλέπι υποβλήθηκε σε διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος για 11 συνεχόμενες ημέρες και κανείς δεν διαμαρτυρήθηκε.Τώρα όμως τα τρομοκρατικά δίκτυα έκοψαν και το νερό. Μια πόλη 2.5 – 3 εκατομυρίων στερημένη από νερό έγραφε ο Dr Nabil Antaki στις 9.5. 2014 . Μια πόλη που πλέον απαριθμεί 1.5 εκατομύρια αφού ο ένας στους τρες σύριους έχει εκτοπιστεί ως πρόσφυγας ή επέλεξε την εσωτερική μετανάστευση.

Χαλέπι ώρα μηδέν τα παιδιά δίνουν πόλεμο όχι για ένα πιάτο φαί αλλά για μια γουλιά νερό……και οι αντίπαλοι προπαγανδιστές προσπαθούν να ξεπλύνουν κι αυτό το έγκλημα πολέμου με το ….. « χλώριο ».

Αυτοί δηλητηριάζουν με το « χλώριο » τις κλεμένες δεξαμενές νερού.