Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΠΥΡΟΒΟΛΗΣΕ ΕΝ ΨΥΧΡΩ ΑΛΕΒΙΤΗ

Δημοσίευση: 23 Μαΐου 2014, 5:26 μμ | Ανανέωση: Μάιος 23, 2014 στις 5:34 μμ

Ο  ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΣ ΟΔΟΚΑΘΑΡΙΣΤΗΣ ΒΡΙΣΚΟΤΑΝ ΣΕ ΚΗΔΕΙΑ ΣΥΓΓΕΝΗ ΤΟΥ ΑΛΛΑ ΚΗΔΕΥΘΗΚΕ ΚΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ


από την αυλή του αλεβίτικου ιερού

Δ Πορφύρης/Π Σταφυλά

Την Πέμπτη την ώρα που γινόταν πορεία διαμαρτυρίας στο Okmeydani της Κωνσταντινούπολης στη μνήμη του αδικοχαμένου  του 15 χρονου Berkin Elvan  κατά τις ταραχές  του Gezi Park και βρισκόταν στην εντατική για ένα χρόνο ώσπου να καταλήξει, δολοφονήθηκε και ένας 30χρονος Τούρκος ενώ βρισκόταν στην αυλή αλεβίτικου ναού.

 Ο Ugur Kurt, πατέρας 1 παιδιού και αλεβίτης στο θρήσκευμα, παρευρισκόταν σε κηδεία συγγενή του  σε παραπλήσιο » cemevi» (αλεβιτικός τόπος λατρείας) στη συνοικία Okmeydanı της Κωνσταντινούπολης. Ήταν συμβασιούχος οδοκαθαριστής  του Beyoğlu και άφησε πίσω του ένα δίχρονο αγόρι.

Σύμφωνα με το AFP δολοφονήθηκε από πραγματικά πυρά της Αστυνομίας που στόχευαν στην αρχή στον αέρα για να διαλύσουν τους διαδηλωτές που ήταν κυρίως μαθητές του Λυκείου του Okmeydanı και μετά στόχευσαν και τον κόσμο.


o 30χρονος άνδρας δέχθηκε τα πυρά εντός του προαυλίου του ναού

H κάμερα ασφαλείας στην είσοδο του αλεβίτικου ιερού κατέγραψε τον θανάσιμο τραυματισμό του Ugur Kurt ο οποίος ξαφνικά πέφτει αιμόφυρτος στο έδαφος .  Στο νοσοκομείο όπου διακομίσθηκε υποβλήθηκε σε εγχείριση στο κεφάλι αλλά κατέληξε.

Το βιντεοσκοπημένο υλικό αποδεκνύει περίτρανα ότι ο άνθρωπος βρισκόταν στον προαύλιο χώρο του ιερού όταν δέχθηκε την αναπάντεχη επίθεση από σφαίρες.

Δείτε το βίντεο:


Την Παρασκευή σκοτώθηκε και δεύτερος πολίτης που υπέκυψε στα τραύματά του σε μια λαική γειτονιά της Κωνσταντινούπολης, σύμφωνα με ανακοίνωση του κυβερνήτη της πόλης, Huseyin Avni Mutlu. Σύμφωνα με ανεπιβεβαιώτες πληροφορίες και το δεύτερο θύμα ανήκει στη  μειονότητα των αλεβιτών.