«Ο Αλέξης είναι άθεος».

Δημοσίευση: 20 Ιανουαρίου 2014, 8:00 μμ

Με αφορμή αναφορά του υπευθύνου Θρησκευμάτων του ΣΥΡΙΖΑ Ι. Αμανατίδη σε τηλεοπτικό σταθμό, ότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι άθεος η ΝΔ σε ανακοίνωσή της λέει πως είναι δικαίωμά του αλλά καλεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει το βουλευτή του καθώς »ο ελληνικός λαός πρέπει να γνωρίζει σε τι πιστεύει ο κ. Τσίπρας».
»Ο υπεύθυνος Θρησκευμάτων ΣΥΡΙΖΑ κ. Ι. Αμανατίδης αποκάλυψε σήμερα το πρωί (ΣΚΑΪ TV) ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας είναι άθεος. Δικαίωμα του. Όμως, ο Ελληνικός λαός, πρέπει να γνωρίζει σε τι πιστεύει ο κ. Τσίπρας, γι’ αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει άμεσα να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει το βουλευτή του» αναφέρει η ΝΔ.
 
Υπενθυμίζουν επίσης ότι το επίσημο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ προβλέπει τη φορολόγηση όσων δηλώνουν Χριστιανοί Ορθόδοξοι όπως παρουσίασε ο κ. Τ. Κουράκης
  «Ευχόμαστε η αντιπαλότητα του ΣΥΡΙΖΑ με τους Χριστιανούς Ορθοδόξους να μην οφείλεται στο γεγονός ότι ο κ. Τσίπρας είναι άθεος», καταλήγει η ανακοίνωση της ΝΔ .
       
                     

Του Αιμίλιου Πολυγένη
Την έντονη ανησυχία και τον προβληματισμό τους εκφράζουν Ιεράρχες της Εκκλησίας της Ελλάδος μετά την παραδοχή του εκπροσώπου θρησκευμάτων του ΣΥΡΙΖΑ ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δηλώνει άθεος.
«Χαίρομαι που με ειλικρίνεια ο εκπρόσωπος θρησκευμάτων του ΣΥΡΙΖΑ παραδέχθηκε ότι η σχέση του κ. Τσίπρα με την Εκκλησία είναι μηδενική» δήλωσε στη Romfea.gr ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος.
«Τελικά είναι καλό οι αρχηγοί των κομμάτων να τοποθετούνται δημοσίως πια είναι η σχέση τους με την Εκκλησία, ώστε ούτε οι ίδιοι να εξευτελίζονται συνεργαζόμενοι με έναν θεσμό που δεν πιστεύουν αλλά ούτε την Εκκλησία να αφήνουν να τρέφει ψευδαισθήσεις» συμπλήρωσε χαρακτηριστικά ο κ. Άνθιμος
Η δήλωση του κ. Αμανατίδη (σ.σ. του υπεύθυνου θρησκευτικών του ΣΥΡΙΖΑ), δήλωσε με τη σειρά του στη Romfea.gr ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Νικόλαος «ικανοποιεί μερίδα των αθέων και λυπεί και ανησυχεί πολύ τους πιστούς Έλληνες Ορθοδόξους».
Τέλος, ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος μιλώντας στη Romfea.gr ανέφερε πως »κανένας δεν μπορεί να κρίνει τις θρησκευτικές πεποιθήσεις οι οποίες είναι σεβαστές και ανεξάρτητες από την ιδιότητα που φέρει ο καθένας».
Στην ερώτηση αν ο κάποιος που δηλώνει άθεος μπορεί να αναλάβει τα ηνία της χώρας ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας είπε: «Ο λαός κρίνει αν αύριο μπορεί να είναι κάποιος Πρωθυπουργός. Όμως υπάρχει ελευθερία στα πιστεύω του καθενός».


πηγη