Χιλιάδες πολίτες διαμαρτυρήθηκαν κατά των αμβλώσεων. Εμείς τι κάνουμε;

Δημοσίευση: 23 Ιανουαρίου 2014, 8:26 μμ | Ανανέωση: Ιανουάριος 23, 2014 στις 8:54 μμ

ΗΠΑ-δεκάδες-χιλιάδες-ακτιβιστές-κατά-των-αμβλώσεωνΔεκάδες χιλιάδες πολίτες διαμαρτυρήθηκαν κατά των εκτρώσεων (σ.σ. pentapostagma.grprolife activists) παρά τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και την χθεσινή χιονοθύελλα συγκεντρώθηκαν στο National Mall της Washington των Η.Π.Α, για να εκφράσουν την εντονότατη διαμαρτυρία τους στο πλαίσιο της συμπλήρωσης του 41έτους από την δικαστική απόφαση που άνοιξε τον δρόμο για περίπου 56 εκατομμύρια αμβλώσεις στην χώρα..


Τα προηγούμενα χρόνια η πορεία διαμαρτυρίας συγκέντρωνε εντυπωσιακό αριθμό ακτιβιστών, που υπολογίζεται μεταξύ 400.000 και 650.000 ανθρώπων. Φέτος, όμως, η χιονοθύελλα που έπληξε την Washingtonπριν από δύο ημέρες οδήγησε στην ακύρωση πολλών δρομολογίων λεωφορείων και πτήσεων, οδηγώντας στην μείωση των συμμετεχόντων στην φετινή πορεία.

Οι οργανωτές της εκδήλωσης διαμαρτυρίας, τα μέλη της οργάνωσης March for Life, ανέβηκαν στην σκηνή για να καλωσορίσουν τους διαδηλωτές και να τους εμψυχώσουν: «Αν και κρυώνουμε απίστευτα, κρυώνουμε για τον καλύτερο σκοπό του κόσμου», είπε προς τους ακτιβιστές ο Patrick Kelly, διευθύνων σύμβουλος της March for Life Education. «Καμία θυσία δεν είναι αρκετά μεγάλη για αυτόν τον σκοπό», δήλωσε η Jeanne Monahan, η νεοεκλεγείσα πρόεδρος της οργάνωσης.

«Τα πρόσωπά σας είναι παγωμένα, αλλά οι καρδιές σας φλέγονται, έτσι δεν είναι;», ρώτησε προς το συγκεντρωμένο πλήθος ο Δρ. James Dobson, ιδρυτής της Focus on the Family(σ.σ. pentapostagma.gr– Εστίαση στην Οικογένεια). Ο Dobson έφερε στο μυαλό του το έτος 1973 όταν και έμαθε την δικαστική απόφαση για την υπόθεση Roeεναντίον Wade: «Λυπήθηκα αφάνταστα όταν έμαθα για την απόφαση, καθώς κατάλαβα αμέσως ότι επρόκειτο να πεθάνουν εκατομμύρια μωρά στο μέλλον.. Ποιος θα πίστευε, όμως ότι θα φθάναμε στους 56 εκατομμύρια θανάτους 41 χρόνια αργότερα;».

Η Giovanna Romero μέλος της Οργάνωσης Latinas por la Vida, απευθυνόμενη προς τους διαδηλωτές ανέφερε ότι οι πληθυσμοί των μαύρων και των ισπανόφωνων «στοχοποιούνται συστηματικά από την κουλτούρα του θανάτου – Ποιος θα σταθεί πλάι μου στον υπέρτατο αγώνα; Είμαστε η γενιά που είναι υπέρ του δικαιώματος στη ζωή και θα πραγματοποιήσουμε μία ιστορική αλλαγή… Θα δώσουμε τέλος στις εκτρώσεις!!», αναφώνησε αγωνιστικά..


Δείτε φωτογραφίες από την χθεσινή συγκέντρωση του κινήματος κατά των εκτρώσεων στις Η.Π.Α

ΗΠΑ-δεκάδες-χιλιάδες-ακτιβιστές-κατά-των-αμβλώσεων-2

ΗΠΑ-δεκάδες-χιλιάδες-ακτιβιστές-κατά-των-αμβλώσεων-5

ΗΠΑ-δεκάδες-χιλιάδες-ακτιβιστές-κατά-των-αμβλώσεων-4

ΗΠΑ-δεκάδες-χιλιάδες-ακτιβιστές-κατά-των-αμβλώσεων-3pentapostagma.gr