Ξανά σε Χριστιανικά χέρια η Μονή των Χερουβείμ στη Συρία

Δημοσίευση: 19 Ιανουαρίου 2014, 11:41 μμ | Ανανέωση: Ιανουάριος 20, 2014 στις 9:08 πμ

ΗΤΤΑ ΤΩΝ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΩΝ ΣΤΗ ΜΟΝΗ ΤΩΝ ΧΕΡΟΥΒΕΙΜ


Οι σύριοι φαντάροι μετά τη νίκη , ο Χριστός στο βάθος

Βρυξέλλες,Δ.Πορφύρης/Π.Σταφυλά

Την Κυριακή 19/01/14, ήχησαν οι καμπάνες της πόλης Σειντνάγια για να ανακοινώσουν τις επιθέσεις  κατά της χριστιανικής πόλης αλλά και εναντίον της Μονή των Χερουβείμ όπου εδρεύει το μνημειώδες περίβλεπτο γλυπτό του Ιησού Χριστού. Οι τρομοκράτες κινήθηκαν και εναντίον της Μονής του Αγίου Θωμά. Όλα τα τοπικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης και πληροφόρησης μιλούσαν για κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ενώ στις σελίδες τους οι ελληνορθόδοξες μονές μαζί με τις ανακοινώσεις τους δημοσίευαν και ικετευτικές εκκλήσεις στο Θεό.

Δημοσίευση από τη χριστιανική κοινότητα του Όρους Χερουβείμ στη Σειντνάγια. «O Θεός επιβλέπει εξ ουρανού και φυλάττει παντός κινδύνου» 

Μονάδες του συριακού Στρατού  με άνδρες των  ειδικών δυνάμεων εθνικής άμυνας, κατάφεραν να απωθήσουν τους τρομοκράτες που αποπειράθηκαν να  καταλάβουν την ελληνορθόδοξη Ιερά Μονή των Χερουβείμ , στην Σειντνάγια, επαρχία Δαμασκού. Εξολόθρευσαν την πλειοψηφία αυτών, σκοτώνοντας 60 ισλαμιστές μαχητές και τραυμάτισαν αρκετούς. Οι αντάρτες αναγκάστηκαν να αποσυρθούν σε ένα καταφύγιό τους δυτικά της πόλης (breaking news sy). Επικεφαλής  της μονάδας του συριακού στρατού που διεξήγαγε αυτήν τη νικηφόρα μάχη, ήταν ο επονομαζόμενος Abu Georges (ο γέροντας Γιώργος).

οι επίδοξοι καταπατητές της Μονής των Χερουβείμ

Οι νεκροί ισλαμιστές εντός του προαυλίου της μονής των Χερουβείμ

 

Όλα τα τοπικά ειδησεογραφικά όπως το ΒΤΝΝ, πανηγυρίζουν τη νίνη του συριακού στρατού και τη ματαίωση της κατάληψης της στρατηγικής αυτής μονής.


Μέχρι αργά το βράδυ είχαν ανακοινωθεί τα ονόματα μόνο δυο μαρτύρων του συριακού στρατού που έπεσαν ως υπερασπιστές της ιστορικής χριστιανικής πόλης και των μνημείων της. Πρόκειται για τον ελληνορθόδοξο γιό της απόρθητης Σειντνάγια Philip Sehadeh Alahmar   και για τον στρατιώτη Saleh Ghanam.

Ο νεκρός φαντάρος Saleh Ghanam

 

Το site της πόλης Σειντνάγια αφιερώνει σελίδα στο μάρτυρα Φίλιππο Alahmar

Τα λιβανέζικα μέσα Alhadath news και Lebanon Files, επιβεβαιώνουν ότι δόθηκαν αδυσώπητες μάχες στις οποίες συμμετείχαν και οι λαικές πολιτοφυλακές της πόλης Σειντνάγια και ότι οι νεκροί από πλευράς ισλαμιστών υπερβαίνουν τους 200 στην ευρύτερη περιοχή. Το συριακό Sham Times News αποκαλύπτει ότι με βάση τα στοιχεία των νεκρών, οι περισσότεροι δεν είναι σύριοι ενώ έχουν ήδη ταυτοποιηθεί 4 Σαουδάραβες. Το SANA δημοσίευσε αργά τη νύχτα φωτογραφίες από τον βαρύ οπλισμό που αφαιρέθηκε από τους επίδοξους καταπατητές της Μονής.

 

 

 

SANA