ΙΣΛΑΜΙΣΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΝΕΛΑΒΕ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΩΝ

Δημοσίευση: 19 Αυγούστου 2013, 11:11 μμ

κηδεία των 3 ελληνορθόδοξων της πολιτοφυλακής
ΑΝΑΛΗΨΗ ΕΥΘΥΝΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΩΝ
Βρυξέλλες, Δ.Πορφύρης/Π.Σταφυλά
Στον ελληνορθόδοξο Ναό του Αγίου Παντελεήμονα στο ελληνορθόδοξο χριστιανικό χωριό  Marmarita (απ’το συριακό Μarmarato o Kύριος των Κυρίων) πραγματοποιήθηκε σε φορτισμένο κλίμα η μαζική κηδεία θυμάτων της επίθεσης τρομοκρατών. Σε αυτό το τελευταίο αντίο  εντός του ναού, συμμετείχε μόνο ο ανδρικός πληθυσμός λόγω του φόβου για επίθεση. Η εκκλησία υποδέχθηκε τις σωρούς με τον πατροπαράδοτο στολισμό από κορδέλες σε όλο το προαύλιο, την ώρα που απέδιδαν τιμή στους νεκρούς με πυροβολισμούς στον αέρα. Η αποκλειστικά ελληνορθόδοξη κοινότητα κήδεψε τους μάρτυρές της με υψηλό φρόνημα και με τιμές ηρώων πολέμου. Το χωριό που βρίσκεται στην επονομαζόμενη « Κοιλάδα των Χριστιανών» έγινε στόχος των ισλαμιστών λόγω του χριστιανικής μειονότητας. Σε προκύρηξη που εξέδωσε η τζιχαιστική οργάνωση « Μαχητές του Αλ Σαμ»  με έδρα το φρούριο των Σταυροφόρων στην Hosn , αναλαμβάνει την ευθύνη για την  επίθεση.Μεταξύ άλλων αναφέρει (BTNN):
Στο όνομα του Ελεήμονος Θεού
Η δόξα είναι για το Θεό μέρα και νύχτα.
 Οι μαχητές της Αλ Σαμ με τη Χάρη και τη δύναμη του Θεού χτύπησαν το Κέντρο των φιλοκυβερνητικών απίστων δυτικά της Χομς που ονομάζεται η κοιλάδα των Χριστιανών. Σκοτώσαμε τους ανθρώπους της και λεηλατήσαμε τα υπάρχοντά τους….αποκλείσαμε όλους τους δρόμους που οδηγούν σε αυτήν…πήραμε όλον τον οπλισμό που είχαν και ευχόμαστε σύντομα από κοιλάδα των χριστιανών να ονομάζεται κοιλάδα των μουσουλμάνων και η νίκη μας  αποτελεί ανταπόδοση του Θεού
…χάρις στο Θεό και στη γενναιοδωρία του έγινε η εισβολή που  θα επιβάλλει τη σταθερότητα της τάξης του Θεού…και κρατάμε την υπόσχεσή μας … η προσευχή και η ειρήνη είναι επάνω στο ξίφος  που θα χτυπήσει τους  ασεβείς ….
Στις 10 Σεπτεμβρίου του έτους 1434 Εγίρα 
Η Le Monde (17/08/13) αναφέρει ότι μια δεκάδα χριστιανών σκοτώθηκαν σε επίθεση που πραγματοποίησαν οι αντάρτες σε check point του τακτικού στρατού δυτικά της Χομς. Η Deutsche Welle κάνει λόγο για τουλάχιστον 11 νεκρούς.Το Αssociated Press επικαλείται δηλώσεις ενός μάρτυρα ότι πολλοί από τους νεκρούς ήταν πρόσφυγες από την περιοχή της Χομς.Στο ίδιο πρακτορείο ο επίσκοπος της περιοχής Eleya Dhaher ,ανεβάζει τον αριθμό των θυμάτων σε 15. Σύμφωνα με τη διασταύρωση των πληροφοριών πρέπει να σημειώθηκαν συντονισμένα χτυπήματα κατά χριστιανικών στόχων στα χριστιανικά ελληνορθόδοξα χωριά της « Koιλάδας των Χριστιανών » (Wadi al Nassara) αφού εκτός από την επίθεση στο μπλόκο , ΑΒC news και ΑP αναφέρουν ότι ένοπλοι άνοιξαν πυρ σε εστιατόριο του χωριού Ein al Ajouz όπου οι χριστιανοί γιόρταζαν (προφανώς τον Δεκαπενταύγουστο). Άλλες πηγές ανεβάζουν τους νεκρούς σε 18 αφού σημειώθηκε επίθεση ενόπλων και σε πανδοχείο της Μarmarita και σκότωσαν εν ψυχρώ πολίτες στα δωμάτιά τους.Το Παρατηρητήριο   ΟSDH συμφερόντων της συριακής αντιπολίτευσης, καταγράφει την επίθεση από τους αντάρτες στο μπλόκο του στρατού και πιστοποιεί 11 νεκρούς μεταξύ των οποίων και πολίτες. Η επίθεση υλοποιήθηκε από την γειτονική πόλη Hosn που βρίσκεται σε απόσταση 2χμ. από το σημείο που εκδηλώθηκε το περιστατικό.Το ορμητήριο των ανταρτών είναι το κάστρο των Σταυροφόρων στην ακρόπολη της Hosn.Ένας μάρτυρας που επισκέφθηκε την επομένη τον τόπο της επίθεσης περιγράφει τα απομεινάρια του μπλόκου αλλά και την παρουσία δύο αυτοκινήτων.Οι επιβαίνοντες προσμετρώνται στα θύματα.
Η Marmarita ονομάζεται και πόλη των 500 διδακτορικών τα περισσότερα από τα οποία είναι στην ιατρική και οι κάτοχοί τους διαπρέπουν σε εξέχουσες θέσεις σ’ όλον τον κόσμο. Στην  « κοιλάδα των χριστιανών » το τελευταίο διάστημα είχαν βρει καταφύγιο αρκετοί χριστιανοί και από άλλες περιοχές. Χτυπήθηκε το λίκνο των ελλήνων ορθοδόξων στη Συρία. Αυτό είναι το 2o  μεγαλύτερο χτύπημα κατά των ελληνορθοδόξων στη Συρία μετά την  υπόθεση σκάνδαλο Παύλος Γιαζίζι. Το ερώτημα είναι, οι ιθύνοντες αναγνωρίζουν αυτούς τους ελληνορθόδοξους νεκρούς ; Αναγνωρίζουν τον ελληνορθόδοξο ναό του Αγίου Παντελεήμονα όπου τελέστηκαν οι κηδείες ; Θα γίνει επιμνημόσυνη δέηση για τη μνήμη τους ;
από την νεκρώσιμη πομπή

οι άνδρες της πόλης περιμένουν τις σωρούς
δολοφονημένοι χριστιανοί στο πανδοχείο
Fadi
Issa Yazizi
Jack Issa Saadeh
Samir Abir Watfa
η τρομοκρατική ομάδα Jund al Sham στην ακρόπολη Al Hosn
ο ελληνορθόδοξος ιερέας στην κηδεία των θυμάτων
Tα Βίντεο από τις κηδείες στον ελληνορθόδοξο ιερό ναό Αγίου Παντελεήμονα