Πουλάνε τα όργανά τους λόγω κρίσης.Εκεί μας έφτασε ο ΓΑΠ με την υπογραφή του Παπακωνσταντίνου

Δημοσίευση: 3 Ιουλίου 2012, 7:31 μμ


Ο δημοσιογράφος της εφημερίδας σημειώνει ότι στην Ελλάδα, την Ισπανία και την Ιταλία υπάρχουν διαφημίσεις με ανθρώπους να πωλούν τα όργανά τους με την αγορά πνεύμονα μάλιστα να φτάνει τα 250.000 δολάρια.

Ένα νέο σοκαριστικό ρεπορτάζ για την ελληνική κρίση και την κατάσταση που βιώνουν οι Έλληνες δημοσίευσε η εφημερίδα New York Times, σύμφωνα με την οποία… οι πολίτες αναγκάζονται να πωλούν τα όργανά τους.


Όπως συγκεκριμένα αναφέρει το δημοσίευμα, εξαιτίας της δραματικής οικονομικής κατάστασης που βιώνουν πολλοί Έλληνες, αναγκάζονται να πουλήσουν τα όργανά τους, τα νεφρά τους, τους πνεύμονες ή τον μυελό των οστών, προκειμένου να επιβιώσουν από τις συνέπειες της κρίσης.
«Αντιμετωπίζοντας την φτώχεια, κάποιοι Ευρωπαίοι επιθυμούν να πουλήσουν όργανά τους {…}. Η εξάπλωση των παράνομων πωλήσεων οργάνων στην Ευρώπη υποκινείται από το διαδίκτυο», ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις, αδίστακτοι έμποροι εκμεταλλεύονται την οικονομική εξαθλίωση, αναφέρει το δημοσίευμα.
Ο δημοσιογράφος της εφημερίδας σημειώνει ότι στην Ελλάδα, την Ισπανία και την Ιταλία υπάρχουν διαφημίσεις με ανθρώπους να πωλούν τα όργανά τους με την αγορά πνεύμονα μάλιστα να φτάνει τα 250.000 δολάρια. Υπογραμμίζει, μάλιστα, ότι σε πολλές περιπτώσεις θέτουν προς πώληση ακόμα και μαλλιά, το σπέρμα τους ή και το μητρικό γάλα, ενώ κάνει λόγο για «βιομηχανία που αναπτύσσεται».
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις ομάδας ανθρωπίνων δικαιωμάτων του Μπέρκλεϊ, κάθε χρόνο πωλούνται στην μαύρη αγορά, παράνομα 15.000-20.000 νεφρά.πηγή