ΓΙΑΤΙ Ο ΠΕΠΟΝΗΣ ΖΗΤΑΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙ ΣΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ…

Δημοσίευση: 20 Ιανουαρίου 2012, 6:30 μμ

Φωτιά βάζει στο πολιτικό σκηνικό ο οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης, καθώς διαβίβασε την δικογραφία για την υπόθεση της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας (ΕΛΣΤΑΤ) στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, έτσι ώστε να σταλεί στη Βουλή για να διερευνηθούν ενδεχόμενες ευθύνες του τέως πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου και μελών της κυβέρνησής του!

Η έρευνα που είχε ξεκινήσει στις 19 Σεπτεμβρίου του 2011 ο οικονομικός εισαγγελέας, Γρηγόρης Πεπόνης, με αφορμή τις καταγγελίες του πρωήν μέλους του Δ.Σ της ΕΛΣΤΑΤ, Ζωής Γεωργαντά, προσέκρουσε σε ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες προσώπων, «κατέχοντα συγκεκριμένες θέσεις στην προηγούμενη κυβέρνηση της Ελλάδας», με βάση έγγραφα και ιδίως μαρτυρικές καταθέσεις που ελήφθησαν κατά την έρευνα.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν στο έγγραφό τους οι οικονομικοί εισαγγελείς, σε πλείστες των καταθέσεων «ρητώς γίνεται λόγος για διόγκωση και αυθαίρετο προσδιορισμό του δημόσιου ελλείμματος του 2009», ενέργεια για την οποία εμπλέκουν τόσο τον κ. Παπανδρέου όσο και τον πρώην τσάρο της Οικονομίας κ. Παπακωνσταντίνου.
Για να δούμε, λοιπόν, τώρα τι θα κάνουν οι βουλευτές…
paraskhnio.gr