Τα ίδια και στον Μητροπολίτης Πατρών;

Δημοσίευση: 3 Ιανουαρίου 2011, 10:30 μμ Δείτε το βίντεο
Μητροπολίτης Πατρών σε ορκωμοσία Περιφερειάρχη:
«Εδώ είναι η θέση μας και μαζί σας αγωνιζόμαστε» (video)
Παρόμοιο περιστατικό με αυτό του Μητροπολίτου Γόρτυνος κ. Ιερεμία στην Δημητσάνα, αντιμετώπισε κατά την ορκωμοσία του Περιφερειάρχη Πατρών και των Συμβούλων, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος.
Μιλώντας από του βήματος, επικεφαλής αριστερής παράταξης, αφού τόνισε ότι ορκίστηκες πολιτικά, ανέφερε ότι είναι υπέρ του πλήρους διαχωρισμού μεταξύ Εκκλησίας και Πολιτείας κι ότι η Εκκλησία θα πρέπει να περιοριστεί «στα του οίκου της».
Άμεση ήταν η αντίδραση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ. Χρυσοστόμου, οποίος  διευκρίνισε ότι: «Η Εκκλησία με την Πολιτεία έχουν διακριτούς ρόλους και αυτούς τους σεβόμεθα. Και αυτή η Εκκλησία, αγωνίζεται για αυτό τον λαό. Εδώ είναι η θέση μας και μαζί σας αγωνιζόμαστε. Το λέγω για να το ξέρετε όλοι.
Με πολλή αγάπη η Εκκλησία στηρίζει όχι μόνο τα λαϊκά στρώματα, αλλά και όλον αυτόν το λαό, είτε πιστεύει στην Εκκλησία, είτε όχι.
Σας αγκαλιάζουμε όλους με πολύ – πολύ αγάπη. Και τον προλαλήσαντα».
Δείτε το σχετικό video, έτσι όπως αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών, ακολουθώντας τον παρακάτω σύνδεσμο (το περιστατικό αυτό θα το δείτε στο 45ο περίπου λεπτό του video).

το είδαμε στο zoiforos.gr