Τα «αρχεία της Αποκάλυψης»! Wikileak

Δημοσίευση: 7 Δεκεμβρίου 2010, 10:05 πμ

Αναμφίβολα αποτελεί κυρίαρχο θέμα συζητήσεων η επαπειλούμενη δημοσίευση των αρχείων της αμερικανικής διπλωματίας από τον ιδρυτή του Wikileaks Τζούλιαν Ασάνζ, ο οποίος δίνει εντυπωσιακή συνέχεια στο θρίλερ με τις αποκαλύψεις που αποτελούν εδώ και μέρες τον «εφιάλτη» της αμερικανικής διπλωματίας. Ο ιδρυτής του Wikileaks «προειδοποιεί» όλους όσοι απειλούν τον ίδιο με δικαστικές διώξεις και το ίδιο του το site με … αφανισμό από το Διαδίκτυο, πως εάν τολμήσουν να κάνουν πράξη τις απειλές τους θα βρεθούν προ δυσάρεστων εκπλήξεων!
Ο Τ. Ασάνζ δήλωσε πως ήδη από τον περασμένο Ιούλιο, όταν και έλαβε


οριστικά την απόφαση να δημοσιεύσει το σύνολο των απόρρητων πληροφοριών που είχε στο μεταξύ συγκεντρώσει, προνόησε να … μοιράσει σε δεκάδες χιλιάδες υπολογιστές μελών της διαδικτυακής κοινότητας, «φίλων» του Wikileaks, αλλά και δημοσιογράφων, νομικών και απλών πολιτών που κατά καιρούς επισκέπτονται την ιστοσελίδα του, ένα κωδικοποιημένο αρχείο το οποίο ο ίδιος ονόμασε «αρχείο ασφαλείας».
Ασφάλειας δικιάς του και του site, καθώς στο μεγέθους 1,4GB αρχείο διατείνεται πως έχει περιλάβει αδημοσίευτα μέχρι σήμερα στοιχεία για μερικές από τις «μαύρες» σελίδες της σύγχρονης αμερικανικής ιστορίας, όπως οι βομβαρδισμοί αμάχων στο Ιράκ, οι συνθήκες που επικρατούσαν στο Γκουαντάναμο, ή τα πραγματικά στοιχεία για την περιβαλλοντική καταστροφή από τη διαρροή πετρελαίου στον Κόλπο του Μεξικού από το πηγάδι της ΒΡ.
Ο ίδιος δηλώνει πως τα αρχεία αυτά είναι κωδικοποιημένα / κρυπτογραφημένα, με τη μέθοδο 256-digit key(το ίδιο το αρχείο ονομάζεται insurance.aes256) και οι πρώτες εκτιμήσεις ειδικών στην αποκρυπτογράφηση αρχείων επιβεβαιώνουν πως αυτού του είδους οι κωδικοί δύσκολα σπάνε ακόμα και με τη συνδρομή των πιο εξελιγμένων στρατιωτικών υπολογιστών!
Ο ίδιος ο Ασάνζ δηλώνει τώρα πως με το ίδιο «δίκτυο διανομής», το μόνο που έχει να κάνει είναι να μοιράσει στους παραλήπτες αυτών των αρχείων ένα απλό password, για να «ανοίξουν» τα … «αρχεία της Αποκάλυψης», όπως τα χαρακτηρίζει!!!
politicanea