Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Αλιάκμονας: Ενώπιον του ανακριτή θα οδηγηθεί σε λίγες ώρες η 29χρονη μητέρα- Τι αναμένεται να υποστηρίξει

Στον ανακριτή θα οδηγηθεί σήμερα η 29χρονη μητέρα η οποία κατηγορείται για τον θάνατο του μόλις 11 μηνών βρέφους στα παγωμένα νερά του Αλιάκμονα και είναι ανοικτό το ενδεχόμενο να ζητηθεί ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη. Το άτυχο παιδί σήμερα θα γινόταν ενός έτους! Η ίδια αναμένεται να υποστηρίξει όσα είπε χθες στο Mega δηλαδή ότι το παιδί γλίστρησε και έπεσε στο ποτάμι ωστόσο, η ίδια δεν έκανε τίποτα για να το σώσει. Η γυναίκα, σύμφωνα με τον δικηγόρο της, έχει αρνηθεί επανειλημμένως ότι έχει δολοφονήσει το μωρό της, γεγονός που δεν το έχει παραδεχτεί, σύμφωνα με το δικηγόρο της, και στην κατάθεσή της και στην αυθόρμητη κατάθεσή της στις αρχές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όπως είπε στο Mega: «Με κατηγορούν για πράγματα τα οποία δεν έχω κάνει. Λένε ότι εγώ σκότωσα το μωρό. Ότι είχα ψυχολογικά προβλήματα και ότι το πέταξα στο ποτάμι. Την αγαπούσα την κόρη μου πάρα πολύ. Η αλήθεια είναι ότι η μικρή μπουσούλησε και έπεσε στο ποτάμι». Η νεαρή γυναίκα είχε φύγει από το πατρικό της την παραμονή της Πρωτοχρονιάς παίρνοντας μαζί της το μωρό. Το πήγε βόλτα στο φράγμα του Αλιάκμονα εκεί όπου συνήθιζε να περνάει προσωπικό χρόνο και όπως ισχυρίστηκε στο Mega όταν είδε το μωρό να πέφτει στο νερό δεν μπήκε να το σώσει επειδή δεν ήξερε κολύμπι.

«Πήγαμε βόλτα στο ποτάμι, είχε ωραία μέρα και την πήγα βόλτα. Και την άφησα κάτω για λίγο. Την είχα στα πόδια μου, μετά την άφησα κάτω και πήρα το κινητό και αφαιρέθηκα και η μικρή έπεσε μέσα στο ποτάμι. Αυτό. Μετά δε… δεν μπορούσα να τη βγάλω από μέσα. Ναι, δεν μπορούσα να πέσω στο νερό να τη βγάλω».

Στο σημείο αυτό ωστόσο δεν απαντάει στο βασικό ερώτημα γιατί δεν ειδοποίησε εκείνη τη στιγμή τις Αρχές για να προχωρήσουν σε επιχείρηση έρευνας – διάσωσης του μωρού αλλά εγκατέλειψε το σημείο. Και μάλιστα στη συνέχεια συμπεριφερόταν φυσιολογικά σαν να μην είχε συμβεί το παραμικρό αν και πλέον στην αγκαλιά της δεν είχε την κόρη της. Οι Αρχές πάντως εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο ότι η ίδια πέταξε το βρέφος στο νερό και στη συνέχεια αποχώρησε από το σημείο.

 

Αποκαλυπτική είναι και η μαρτυρία του οδηγού ταξί ο οποίος ανέφερε ότι την πήρε από το σπίτι της στη Βέροια και τη μετέφερε στην περιοχή Προμηθέα ενώ έδειχνε πολύ ήρεμη έχοντας μαζί το μωρό. Στη συνέχεια η 29χρονη πήρε άλλο ταξί για να πάει στο φράγμα εκεί που γράφτηκε ο επίλογος της τραγωδίας. Μετά την πράξη της πήρε άλλο ταξί και τη μετέφερε στον σταθμό των υπεραστικών λεωφορείων. Από εκεί βρέθηκε στην Αλεξάνδρεια όπου πέρασε το βράδυ της Πρωτοχρονιάς και την επομένη ημέρα επέστρεψε στο σπίτι της, χωρίς το παιδί. Στη μητέρα της και τον παππού της που ρωτούσαν επίμονα που είναι το παιδί όταν την είδαν να μπαίνει μόνη της στο σπίτι, εκείνη απαντούσε ότι «είναι καλά εκεί που είναι» με αποτέλεσμα να τους προκαλέσει εντύπωση ο τρόπος της και να ειδοποιήσουν την αστυνομία.

Ο αστυνομικός της ομάδας ΟΠΚΕ που εντόπισε νεκρό το κοριτσάκι στα βράχια της τεχνητής λίμνης μίλησε στο Mega. «Το μωρό επέπλεε στο νερό μπρούμυτα. Πήγαμε στο σημείο το βγάλαμε έξω και είδαμε ότι ήταν παγωμένο και νεκρό. Δεν μπορούσαμε να καταλάβουμε αν ήταν αλήθεια ή ψέμα. Είχε κάποια σημάδια στο πρόσωπο. Το μωρό ήταν περιποιημένο. Φορούσε μπουφανάκι, ένα κολάν πολύχρωμο και τα παπουτσάκια του. Όλοι μας σοκαριστήκαμε». Την ίδια στιγμή η μητέρα της 29χρονης δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει τι έχει συμβεί βλέποντας την κούνια και τα παιχνίδια της εγγονής της.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ