Κοινωνία

«Πονοκέφαλος» στην ΕΛ.ΑΣ- Ληστεία Rolex: Ποιοι κρύβονται πίσω από το χτύπημα στην «καρδιά» της Αθήνας

Την ίδια στιγμή που οι αστυνομικοί κάνουν έρευνα για να βρουν τους δράστες της μαφιόζικης επίθεσης σε καφετέρια στη Νέα Σμύρνη με δυο νεκρούς χθες το πρωί σήμανε συναγερμός για κινηματογραφική ληστεία σε κατάστημα πώλησης ρολογιών Rolex στην «καρδιά» της Αθήνας.

Οι αστυνομικοί ερευνούν καρέ καρέ τις εικόνες από την κάμερα ασφαλείας του καταστήματος που κατέγραψε την ληστεία που διήρκησε περίπου ένα λεπτό ενώ εστιάζουν στις μαρτυρίες της υπαλλήλου και του φύλακα τον οποίο τραυμάτισαν οι κακοποιοί. Από τον τρόπο δράσης των ληστών (περίμεναν να βγει κάποιος πελάτης και δεν εισήλθαν στο κατάστημα προσποιούμενοι τους πελάτες) και τη γλώσσα στην οποία απευθύνθηκαν στην υπάλληλο (μιλούσαν ελληνικά) εκτιμάται πως είναι σπείρα ημεδαπών που ενδεχομένως συνεργάζεται με ξένα κυκλώματα κλοπής ρολογιών πολύ μεγάλης αξίας.

Μια τακτική που παραπέμπει στην γνωστή εγκληματική οργάνωση «Ροζ Πάνθηρες», σύμφωνα με την ιστοσελίδα reader.gr. 

Η ληστεία έγινε χθες λίγο πριν τις 11 το πρωί. Οι τέσσερις ληστές έχοντας καλυμμένα τα πρόσωπα τους εισέβαλαν στο κατάστημα από την ανοικτή πόρτα. Ο ένας από τους ληστές χτύπησε τον υπάλληλο σεκιούριτι με τη λαβή του όπλου πίσω από το κεφάλι, συνεργός του απείλησε με όπλο την υπάλληλο ενώ ο τρίτος με βαριοπούλα έσπασε τις προθήκες και άρπαξε 23 ρολόγια. Στη συνέχεια επιβιβάστηκαν σε δυο μοτοσικλέτες και τράπηκαν σε φυγή. Η υπάλληλος φέρεται να είπε ότι οι μοτοσικλέτες έφυγαν από την οδό Κολοκοτρώνη, διέσχισαν με ιλιγγιώδη ταχύτητα την Σταδίου, ανέβηκαν στην Αμερικής μέχρι την Πανεπιστημίου. Οι αστυνομικοί θα εξετάσουν τις κάμερες διαχείρισης κυκλοφορίας και ασφαλείας των καταστημάτων για να εξακριβωθεί το δρομολόγιο των ληστών ενώ αναμένεται να λάβουν και καταθέσεις από περίοικους για να διαπιστωθεί εάν είχαν αντιληφθεί κάποια ύποπτη κίνηση τις προηγούμενες ημέρες καθώς οι ληστές έδειξαν πολύ καλά «διαβασμένοι».

Την ίδια στιγμή οι αξιωματικοί της Ασφάλειας αναζητούν την άκρη του νήματος που θα τους οδηγήσει στα ίχνη των ανθρώπων που κρύβονται πίσω από την εν ψυχρώ δυο σεσημασμένων ανδρών Αλβανικής καταγωγής σε καφετέρια στην πολυσύχναστη πλατεία της Νέας Σμύρνης. Τα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας εξετάζουν διάφορα σενάρια την εντολή για την υλοποίηση του «συμβολαίου θανάτου» να την έδωσε επικεφαλής καρτέλ Αλβανών εμπόρων ναρκωτικών. Από τις κινήσεις του εκτελεστή φαίνεται πως είναι «επαγγελματίας» καθώς πλησίασε τα θύματα του και πυροβόλησε στοχευμένα προς αυτά επτά φορές προκειμένου να πετύχει το σχέδιο του αδιαφορώντας για τυχόν παράπλευρες απώλειες όπως συνέβη με τον τραυματισμό μιας γυναίκας που ήταν θαμώνας του καταστήματος.

 

Κατά την έρευνα διαπιστώνεται πως ο 44χρονος Αλβανός ήταν «παράπλευρη απώλεια» τελικά καθώς όπως όλα δείχνουν ο δολοφόνος είχε βάλει στο «στόχαστρο» του τον 42χρονο. Παράλληλα εξετάζονται αυτόπτες μάρτυρες και υλικό από κάμερες ασφαλείας για να διαπιστωθεί το δρομολόγιο του εκτελεστή αλλά και το ενδεχόμενο να υπήρχε συνεργός του ο οποίος όταν παρακολουθούσε τον 42χρονο. Επιπλέον, σύμφωνα με πληροφορίες, από τη βαλλιστική εξέταση προκύπτει πως το πιστόλι που χρησιμοποιήθηκε δεν έχει ξαναεμφανιστεί στο παρελθόν σε άλλη εγκληματική ενέργεια. Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι ο «κύκλος του αίματος» δεν έχει κλείσει.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...