Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Κολωνός: Καταγγελία -«φωτιά» της μάνας της 12χρονης για τη σύζυγο του 53χρονου- ''Θα σοκαριστούμε από το ποιοι εμπλέκονται στην υπόθεση''

Σε εξέλιξη είναι οι έρευνες των Αρχών όσον αφορά την υπόθεση του 53χρονου στα Σεπόλια, ο οποίος βίαζε συστηματικά και εξέδιδε το 12χρονο κορίτσι.

Διαστάσεις τις οποίες ενδεχομένως να μην έχουμε ακόμα φανταστεί φαίνεται πως «κρύβει» η υπόθεση. Οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ που ερευνούν την υπόθεση ερευνούν την πιθανότητα να βρισκόμαστε μπροστά στην αποκάλυψη ενός κυκλώματος σεξουαλικής εκμετάλλευσης παιδιών και κάτι τέτοιο άφησε να εννοηθεί και η διευθύντρια Διεθνούς Ινστιτούτου Κυβερνοασφάλειας, Κέλλυ Ιωάννου, η οποία μίλησε στην εκπομπή «LiveNews» και τόνισε πως η υπόθεση θα συνεχίσει να μας απασχολεί για αρκετό καιρό ακόμα και τα στοιχεία με τα οποία θα βρισκόμαστε αντιμέτωποι ολοένα και θα μας σοκάρουν για το ποιοι εμπλέκονται»!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η κ. Ιωάννου μίλησε για την εφαρμογή την οποία χρησιμοποιούσαν οι άνθρωποι που φέρεται να εμπλέκονται στην σεξουαλική εκμετάλλευση του παιδιού. Όπως είπε η εφαρμογή με την «οποία γινόταν όλο το δούναι και λαβείν ήταν το blindchat. Τι είναι αυτό; Είναι μία πλατφόρμα ανώνυμη στην οποία μπορείς να ανταλλάσσεις πληροφορίες χωρίς να ξέρεις ποιος είναι πίσω από αυτή την πλατφόρμα. Όλα τα στοιχεία δείχνουν, λοιπόν, ότι τίποτα δε γινόταν τυχαία και αντιθέτως, οι άνθρωποι πίσω από τη σεξουαλική κακοποίηση της 12χρονης ήταν οργανωμένοι».

Όπως είπε η διευθύντρια του Διεθνούς Ινστιτούτου Κυβερνοασφάλειας οι ηλεκτρονικές συσκευές που έχουν κατασχεθεί μπορούν να δώσουν στοιχεία και θα γίνουν οι απαραίτητες έρευνες και θα αποκαλυφθούν όλες οι διαδρομές που υπήρξαν μέσα από τους υπολογιστές και τις συσκευές του φερόμενο ως δράστη.

«Η σύζυγός του μου έλεγε σε παρακαλώ μην πας να τον καταγγείλεις»

Την ίδια ώρα, η μητέρα της ανήλικης εμφανίζεται οργισμένη, ενώ κατηγορεί και τη σύζυγο του 53χρονου για προσπάθεια συγκάλυψης. «Τα έχει βρει η αστυνομία, έχουμε κάνει καταγγελία, γνωρίζουν από εκεί. Δεν έχω πάει εγώ χωρίς στοιχεία να καταγγείλω κάτι, έχω πάει με πολλά στοιχεία και έχω κάνει καταγγελία. Εμένα δεν με ενδιαφέρουν ούτε τα λεφτά ούτε θέλω κάποια αποζημίωση, ούτε τίποτα. Αυτό που θέλω αυτή τη στιγμή είναι να μπει στη φυλακή αυτός ο άνθρωπος γι’ αυτό που έχει κάνει, να τιμωρηθεί και έως εκεί» τόνισε και στη συνέχεια αναφέρθηκε σε μια συνομιλία που είχε με τη σύζυγο του 53χρονου:

«Όταν εγώ τα έμαθα αυτά και πήρα την επόμενη ημέρα τη γυναίκα του στο messenger - γιατί δεν είχα το κινητό της - της λέω ''σας παρακαλώ πάρτε με τηλέφωνο είναι επείγον'' και με πήρε και της το είπα, ξέρετε τι γύρισε και μου είπε: ''αχ τι να κάνουμε να σταματήσει η κατρακύλα μην καταστραφούν οι οικογένειές μας''. Προσπαθούσε να το καλύψει κιόλας και μου έλεγε σε παρακαλώ μην πας να τον καταγγείλεις και ό,τι θες να κάνω με ψυχολόγους για το παιδί σου και να σε βοηθήσω οικονομικά. Της λέω ''είσαι σοβαρή; Η ίδια θα έπρεπε να πας να το καταγγείλεις από τη στιγμή που σου το είπα. Όχι να μου λες αυτά τα πράγματα'' και την μπλόκαρα».

Έρχονται οι 5 πρώτες συλλήψεις για βιασμό της 12χρονης

Οι αστυνομικοί, έπειτα από έρευνα στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και στα κινητά τηλέφωνα του 53χρονου, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Alpha, έχουν ταυτοποιήσει σε ποιους ανήκουν κάποιοι από τους λογαριασμούς που έστελναν μηνύματα στα ψεύτικα προφίλ που κατηγορείται ότι διατηρούσε ο 53χρονος και το επόμενο διάστημα αναμένεται να δείξουν τις φωτογραφίες των ατόμων αυτών στη 12χρονη για να δουν αν μπορεί να αναγνωρίσει κάποιους από τους άνδρες, με τους οποίους φέρεται να την έφερε σε επαφή ο 53χρονος.

Οι αστυνομικοί επικεντρώνονται στην έρευνα των κινητών τηλεφώνων και των υπολογιστών, καθώς από τα ηλεκτρονικά ίχνη θα καταλήξουν στα άτομα που κακοποίησαν σεξουαλικά την 12χρονη ενώ θα διαπιστώσουν και το πραγματικό αντίτιμο για κάθε ραντεβού. Από την κατάθεση του παιδιού έχει προκύψει ότι το αντίτιμο για αυτές τις φρικαλέες πράξεις ήταν από 50 ευρώ έως 70 ευρώ, όμως αστυνομικοί που ασχολούνται χρόνια με παρόμοιες υποθέσεις παιδοφιλίας, γνωρίζουν ότι η ταρίφα για ερωτική συνεύρεση με παιδιά ξεπερνά ακόμη και τα 1.000 ευρώ. Η 12χρονη, πάντως, έχει πει στους αστυνομικούς ότι δεν έπαιρνε χρήματα κατευθείαν από τους «πελάτες», αλλά φέρεται να της έδινε εκείνος κάποια χρήματα. Έτσι δεν αποκλείεται ο δράστης να εξέδιδε τη 12χρονη με πολύ υψηλότερο αντίτιμο.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του MEGA, οι αστυνομικοί βρίσκονται μια ανάσα από τη σύλληψη ακόμη πέντε ατόμων που είχαν βιάσει τη 12χρονη. Από την επεξεργασία που έχει γίνει στο κινητό τηλέφωνο του 53χρονου συλληφθέντος και του 12χρονου παιδιού έχουν εντοπιστεί κάποια ίχνη αυτών των πέντε ανδρών. Μάλιστα, σύμφωνα με το MEGA, το προσεχές διάστημα αναμένεται να δοθούν στη δημοσιότητα και τα στοιχεία του 53χρονου, μήπως υπάρχουν και άλλα παιδιά που μπορεί να έχουν πέσει θύματά του.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ