Κοινωνία

To κόλπο της Ρούλας με τον Chrome για να κρύψει τα ίχνη και τις ύποπτες αναζητήσεις στην Google

Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για την υπόθεση της Πάτρας με τα τρία νεκρά παιδιά που έχει συγκλονίσει το Πανελλήνιο. Το Star έκανε γνωστό το πώς η Ρούλα Πισπιρίγκου "έκρυψε" τις αναζητήσεις της στο διαδίκτυο για την κεταμίνη.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου, όπως προκύπτει από την έρευνα, είχε κλειδώσει με δεύτερο μέιλ την εφαρμογή chrome στη google. Οι αρχές μέσω του mail με το ψευδώνυμο "tanalias219"είδαν και κατέγραψαν τις αναζητήσεις της Ρούλας στο διαδίκτυο μέσω του Cloud. Όταν πάτησαν, όμως, πάνω στο chrome διαπίστωσαν ότι ήταν κλειδωμένο. Από ένα δεύτερο mail και άλλο κωδικό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι αξιωματικοί αναφέρουν ότι δεν έχουν αποκτήσει πλήρη πρόσβαση στα δεδομένα περιήγησης (ιστορικό περιήγησης, αγαπημένες ιστοσελίδες κλπ. ) από τον φυλλομετρητή Chrome της εταιρίας Google, καθώς η πρόσβασή τους είναι κλειδωμένη από τον χρήστη του λογαριασμού με κωδικό πρόσβασης (passphrase) και μέχρι τώρα δεν έχει εντοπιστεί ο κωδικός πρόσβασης.

Γιατί, όμως, η Ρούλα Πισπιρίγκου κλείδωσε το chrome; Είναι μία κίνηση ασυνήθιστη για κάποιον που δεν έχει κάτι να κρύψει και ελάχιστοι γνωρίζουν ότι μπορεί να κλειδωθεί. Δεδομένου ότι το πρώτο mail είναι κοινό με τον Μάνο Δασκαλάκη, υπάρχει άλλο mail;

"Το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο που ήταν συνδεδεμένο με τη συσκευή smartphone της κατηγορούμενης είναι η ιδιωτική της διεύθυνση. Από εκεί και πέρα, ο καθένας στο τηλέφωνό του έχει τον λογαριασμό από τον οποίο επικοινωνεί με αυτόν τον τρόπο", ανέφερε ο δικηγόρος της 33χρονης, Όθωνας Παπαδόπουλος.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου έχει παραδώσει τον πενταψήφιο κωδικό της για το mail "tanalias219". Δεν έχει δώσει, όμως, τον κωδικό για το mail που έχει κλειδώσει το chrome.

Οι αναζητήσεις που έχουν κρατηθεί στο cloud είναι για αναισθητικά φάρμακα, επιληψία, έλλειψη οξυγόνου στα παιδιά και παρεμφερείς φράσεις, σαν να θέλει να ρίξει "στάχτη" στα μάτια σε όποιον ακολουθεί τα ίχνη της.

Ένα άλλο ενδιαφέρον σημείο της έρευνας στα ηλεκτρονικά αρχεία της Ρούλας Πισπιρίγκου είναι ότι μετά από κάθε συνομιλία με τον διευθυντή της ΜΕΘ του Νοσοκομείου Παίδων Πάτρας, Ανδρέα Ηλιάδη, πληκτρολογούσε χωρίς να βάζει κωδικό πρόσβασης "φαρμακευτικές δραστικές ουσίες", ακόμα και όταν εκείνος δεν της έλεγε.

Tα μηνύματα που αντάλλαξε με τον κ. Ηλιάδη η Ρούλα Πισπιρίγκου

Ρούλα: Της έδωσα Καταπρεζάν και Κέπρα τώρα, γιατί ήταν η ώρα να τα πάρει και τα έβγαλε. Είχε και ένα 37.9. Της έδωσα και λίγο Αλγκοφρέν και δεν το κράτησε ούτε αυτό.

Ηλιάδης: Αν έχει πρόβλημα τότε υγρών, μήπως να γίνει εισαγωγή στην παιδιατρική εδώ για ενυδάτωση.

Η συνομιλία έγινε λίγο πριν τις 19 Ιανουαρίου. Επτά ημέρες μετά και ενώ το παιδί έχει μεταφερθεί στο Αγλαΐα Κυριακού, η εφαρμογή discover άρχισε να εμφανίζει διαφημίσεις που περιέχουν τον όρο κεταμίνη.

Η εφαρμογή αυτή ενημερώνει, όμως, χρήστες που ασχολούνται συνεχώς με ένα θέμα. Άρα η Πισπιρίγκου έψαχνε συνεχώς για φαρμακευτικές ουσίες και αναισθητικά φάρμακα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ