Ελληνοτουρκικά

Μειοδοσία στα εθνικά θέματα από την κυβέρνηση προμηνύει άσχημες καταστάσεις και μεγάλο κίνδυνο για την Ελλάδα

Άσχημο «παρασκήνιο» έχει ενεργοποιηθεί εις βάρος των ελληνικών εθνικών συμφερόντων τόσο στο θέμα της πιθανής «αναγνώρισης» της Τουρκικής Ένωσης Θράκης στην ευαίσθητη αυτή περιοχή, όσο και στην "ετσιθελική" είσοδο  των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ , ελέω ΗΠΑ... που προτάσσουν τον ρωσικό κίνδυνο στα Βαλκάνια , χωρίς να ικανοποιήσουν ούτε τα στοιχειώδη τα ελληνικά αιτήματα.

Συγκεκριμένα , σύμφωνα με την έντυπη έκδοση της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», η ελληνική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ παραβιάζει πάγιες  θέσεις ,  φέρνοντας στην Βουλή υπουργική τροπολογία για την αναγνώριση συλλόγων με ξεκάθαρη αντεθνική δράση, οι οποίοι εγείρουν ζητήματα δήθεν ύπαρξης «τουρκικής «ή «μακεδονικής» μειονότητας στην Ελλάδα.  

Σύμφωνα με έγκριτους νομικούς , σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα, η ρύθμιση που προωθεί η κυβέρνηση έχει αναδρομική ισχύ και ανοίγει διάπλατα …τον δρόμο για την επανεξέταση της αναγνώρισης της λειτουργίας από την χώρα μας, ..... της Τουρκικής Ένωσης Θράκης, επιτρέποντας ουσιαστικά την «επώαση των αυγών του φιδιού» από την Άγκυρα εντός Ελλάδος.

Επίσης παραβιάζεται η πάγια ελληνική θέση που καθιερώθηκε από το 1986 για την ταυτότητα των Μουσουλμάνων στην Δυτική Θράκη.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Άρειος Πάγος, το ανώτατο δικαστήριο στην χώρα μας , έχει αποφασίσει αμετάκλητα κατά της  λειτουργίας της ένωσης των «Τούρκων» , που αποτελεί στην ουσία υποκατάστημα του προκλητικότατου τουρκικού προξενείου Κομοτηνής.

Ένα προξενείο το οποίο δεν θα έπρεπε να του είχε επιτραπεί ποτέ να υπάρχει σε μια τόσο ευαίσθητη περιοχή, ενώ το ίδιο επιβίωσε κατά την διάρκεια πολλών ελληνοτουρκικών εντάσεων .

Το πρόβλημα συνεχώς μεγεθύνεται ακόμη και σήμερα,  και οι αρχές κινούμενες σε ορθό δρόμο  , θα έπρεπε να το κλείσουν και να απελάσουν όλους τους Τούρκους διπλωμάτες .

Ήδη πληροφορίες αναφέρουν ότι το προξενείο αυτό κινείται στην λογική της πλήρους αμφισβήτησης της συνθήκης της Λωζάννης κατ΄εντολή Ερντογάν , ενώ ο  Τούρκος πρόεδρος  μόλις χθες εξήρε την «θυσία» όπως είπε,  του Τούρκου πρωθυπουργού Μεντερές , ο οποίος ήταν υπεύθυνος για τα  Σεπτεμβριανά του 1955 και την εκδίωξη του ελληνισμού της Κων/πολης.

Ο Μεντερές για την ιστορία,, δικάστηκε και καταδικάστηκε με την ποινή του απαγχονισμού η οποία εκτελέστηκε.

Οι Έλληνες πολιτικοί σε όλο το πολιτικό φάσμα οφείλουν να κατανοήσουν πολύ βαθιά ότι οι νέο-οθωμανοί κινούνται πλέον δυναμικά σε λογική συνολικής αναθεώρησης του status quo μεταξύ των δύο χωρών , διότι ετοιμάζονται πυρετωδώς να προσπαθήσουν να υφαρπάξουν ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα …και ακόμα παραπέρα σε όλη την ελληνική επικράτεια .

Πιο ξεκάθαρο δεν γίνεται.

Την ίδια στιγμή τα Σκόπια στην ουσία έχουν εισέλθει στην διαδικασία ένταξης στο ΝΑΤΟ , ενώ οι αιτιάσεις της Αθήνας με τις δήθεν  "κόκκινες γραμμές" έχουν πάει "περίπατο".

Ο γγ του ΝΑΤΟ Γιαν Στόλτενμπεργκ ενημέρωσε την υπουργό άμυνας των Σκοπίων Ραντμίλα Σεκερίνσκα  ότι εγκρίθηκε η «αίτηση» της χώρας για την συμμετοχή της στο πρόγραμμα Defence Education Enhancement Programme (DEEP).

Το Πρόγραμμα Ενίσχυσης  Αμυντικής Εκπαίδευσης (DEEP) είναι ένα σύστημα μεταρρυθμίσεων στις ένοπλες δυνάμεις, παρέχοντας προσαρμοσμένη πρακτική υποστήριξη σε μεμονωμένες χώρες για την ανάπτυξη και τη μεταρρύθμιση των επαγγελματικών φορέων στρατιωτικής εκπαίδευσης.

Μέσω της ανάπτυξης των δυνατοτήτων, της ανάπτυξης προγραμμάτων σπουδών και των διαβουλεύσεων "peer-to-peer", το πρόγραμμα DEEP ενισχύει την ανάπτυξη αμυντικών ικανοτήτων, την ανάπτυξη συνεργασιών και την τυποποίηση και προωθεί τη διαλειτουργικότητα διαδικασιών και μεθοδολογιών για την ενίσχυση των δημοκρατικών θεσμών.

Σε απλά «ελληνικά» για αυτούς που δεν κατανοούν , οι ΗΠΑ «ετοιμάζουν» κανονικά τις σκοπιανές ένοπλες δυνάμεις με Αμερικανούς συμβούλους  για το ΝΑΤΟ, ελέγχοντας του πάντες και τα πάντα , και προμηνύοντας στην Αθήνα ότι η ένταξη της ΠΓΔΜ είναι άκρως πιο σημαντική από τις ελληνικές «πατριωτικές και εθνικές ανησυχίες» , ειδικά για το θέμα της ονομασίας και τα αλυτρωτικά άρθρα στο σκοπιανό σύνταγμα.

Πρόκειται για διπλή πανωλεθρία τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό για τις ελληνικές εθνικές θέσεις , η οποία θα επηρεάσει την χώρα ανεξαρτήτου κυβέρνησης τα επόμενα χρόνια .

Υπάρχουν δε «σενάρια στην πιάτσα» εδώ και πολλά χρόνια που μιλούν για τεράστιους κινδύνους τόσο στην Δυτική Θράκη από την Τουρκία , όσο και από ενδεχόμενη κρίση στην ΠΓΔΜ με παράλληλη ανακήρυξη δήθεν του «κράτους των Τσάμηδων» που διεκδικεί και  ελληνικό έδαφος . Χθες ο Αλβανός πρωθυπουργός Ε. Ράμα ζήτησε να μην υπάρχουν έλεγχοι στα σύνορα Κοσσυφοπεδίου -Αλβανίας , ενώ ο εθνικισμός των Αλβανών κτυπάει "κόκκινο"'.

Κανείς δεν είναι διατεθειμένος να βοηθήσει την χώρα μας και ότι κάνουμε θα το κάνουμε μόνοι μας με την βοήθεια του Θεού. Ας το καταλάβουν όλοι πλέον στην χώρα μας , ενθυμούμενοι παλαιότερες κρίσεις όπως το 1974 και την εισβολή  των Τούρκων στην Κύπρο, αλλά και ακόμα πιο παλιά. Κανείς  δεν θα ρισκάρει...εκτός και αν έχει πολύ μεγάλο κέρδος . 

 

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...