Εκκλησία

O Πάπας “στηρίζει” την “αγία ανυπακοή”; Από αλλού το περίμεναν στο Φανάρι από Βατικανό τους ήρθε η βόμβα: Ο Επίσκοπος δεν είναι ο «αυτοδύναμος πατέρας», πρέπει να συμβουλέυεται τους ιερείς - Ο Θεός ήταν ήδη παρών στη μητρόπολη σας προτού φτάσετε εσεί

Του Μανώλη Κείου

Είναι δυνατόν ο Πάπας Φραγκίσκος να “στηρίζει” την “αγία ανυπακοή”; Προφανώς και όχι, μόνο που τα χθεσινά λεγόμενά του αποτελούν ένα ηχηρότατο ράπισμα στο Φανάρι και στα εξαπτερυγά του που επιχειρούν με εκκλησιαστικό μπούλινγκ να επιβάλλουν τις απόψεις τους.

Σε μια περίοδο λοιπόν που στην Ορθόδοξη Εκκλησία μας ιερείς πολεμούνται ανηλεώς επειδή τολμούν να εκφέρουν διαφορετική άποψη από τον εκάστοτε Επίσκοπό τους, ο ποντίφικας πρωτοπορεί και ζητάει από τους δικούς του Επισκόπους να τείνουν ευήκοα ώτα προς τους ιερείς, αλλά και τους λαϊκούς, και ούτε λίγο ούτε πολύ να μην διεκδικούν...το αλάθητο!

"Ο Επίσκοπος δεν είναι ο« αυτοδύναμος πατέρας »και ακόμα λιγότερο ο φοβισμένος και απομονωμένος «μοναχικός πάστορας»”, είπε χθες σε συνάντηση που είχε με Ρ/ Καθολικούς Επισκόπους από όλο τον κόσμο που διορίστηκαν κατά το παρελθόν έτος.

Ο Πάπας Φραγκίσκος προέτρεψε την Πέμπτη τους Επισκόπους να καλλιεργήσουν αυτό που ονομάζει «στάση ακρόασης» και να αποφύγουν να «φυλακιστούν από νοσταλγία»

Σύμφωνα με τον ποντίφικα:
“Εκείνοι που πρέπει να συμβουλευτούν στην προσπάθεια να πάρουν τις σωστές αποφάσεις, είναι οι επίσκοποι τους άλλους επισκόπους, τους ιερείς τους και τους λαϊκούς πιστούς”...

Προειδοποίησε μάλιστα πως αν δεν γίνεται κάτι τέτοιο «η πίστη των πιο καλλιεργημένων μπορεί να εκφυλιστεί σε αδιαφορία και αυτή των ταπεινών σε δεισιδαιμονία».

Ο Πάπας Φραγκίσκος κάλεσε επίσης τους επισκόπους να είναι προσεκτικοί στην «κουλτούρα της θρησκευτικότητας του λαού» επισημαίνοντας ότι η λαϊκή ευσέβεια είναι συχνά το «θεμέλιο της αυτο-κατανόησης του λαού» και ότι αυτή η διάκριση πρέπει να αρχίσει διάλογο με αυτήν.
"Θυμηθείτε ότι ο Θεός ήταν ήδη παρών στη μητρόπολη σας προτού φτάσετε εκεί", είπε στους νέους επισκόπους, "και θα είναι ακόμα εκεί όταν φύγετε".

Και όλα αυτά την στιγμή που οι Φαναριώτες έχουν εξαπολύσει έναν άνευ προηγουμένου διωγμό ακόμη και σε Ιεράρχες που τόλμησαν να εκφέρουν άλλη άποψη απειλώντας ακόμη και με αφορισμούς. Για τους δε ομολογητές ιερείς το τελευταίο παράδειγμα με την διακοπή μισθοδοσίας του π. Φώτιου Τζούρα όπως είχε απειληθεί από τον Μητροπολίτη Σιδηροκάστρου Μακάριο αποδεικνύει πόσο λάθος ρότα έχουν πάρει κάποιοι και τους το επισημαίνει ο “αδελφός” τους Πάπας!

Εδώ αντιθέτως κάνουν ημερίδες και ιερατικές συνεδρίες και περιέρχονται κάθε μέσου προκειμένου να πείσουν με το ζόρι για τις απόψεις τους. Και ζητούν υπακοή όπως πρόσφατα ο Μητροπολίτης Βεροίας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ιρανοί πύραυλοι και Μοχάμαντ Μπιν Σαλμάν
Μέση Ανατολή 0

Κομβόι του ιρανικού στρατού σπεύδει άρον άρον στην Τεχεράνη (Βίντεο)-Αποκάλυψη: Οι Άραβες πρόδωσαν τους Ιρανούς βοηθώντας το Ισραήλ

Η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ενημερώθηκαν από τους Ιρανούς για την επίθεση δύο ημέρες πριν γίνει,...