Βόρεια Ήπειρος

Kαι μετά την Ισπανία, η Ελλάδα: Υπάρχει όντως σχέδιο κατακερματισμού και δημιουργίας "κράτους της Τσαμουριάς"; Προκαλούν ανησυχίες οι υποκινούμενες Αλβανικές κινήσεις

Και μετά την Καταλονία, τι; Προβοκατόρικο αλβανικό άρθρο  εμπλέκει την ΕΥΠ και τον πρωθυπουργό Α.Τσίπρα σε «σενάριο»  κατά το οποίο η ελληνική κυβέρνηση φέρεται να «αδιαφορεί» πλήρως  στην προσπάθεια διαφόρων κύκλων εντός και εκτός Αλβανίας να δημιουργήσουν  κράτος της Τσαμουριάς.

Αυτό το σενάριο  εμπλέκει  και τον  Αλβανό αξιωματούχο Σέλμαν Μπερίσα ο οποίος  λειτουργεί υπέρ της δημιουργίας κράτους των Τσάμηδων σε συνεργασία με τον γνωστό ανθέλληνα και ηγέτη του κινήματος Φεστίμ Λάτω .

Σύμφωνα με αλβανικά φόρουμ ,  Σελέλ Μπερίσα και του Afrim Cacaj καλούν  "για την στρατολόγηση Αλβανών πολιτών  για να αποτελέσουν  μέρος του αποκαλούμενου Στρατού Απελευθέρωσης της Τσαμουριάς" .

Ο Φεστίμ Λάτω ( αυτό-αποκαλούμενος και πρόεδρος των Τσάμηδων)  , ανέθεσε στον Ali Ali, ο οποίος κατέχει τη θέση του Υπουργού Άμυνας των Σκοπίων να καταθέσει κεφάλαιο 5.000.000 ευρώ σε μία από τις  τράπεζες της ΠΓΔΜ , για λογαριασμό ενός ιδρύματος που βοηθά τους Βετεράνους πολέμου του Κοσσυφοπεδίου που διαχειρίζεται ο Σελέλ Μπερίσα.

Τα χρήματα αυτά, σύμφωνα με το αλβανικό άρθρο  «θα χρησιμοποιηθούν για την αγορά φορητού εξοπλισμού που θα χρησιμοποιηθεί κατά βαλκανικών χωρών (συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας)  θέτοντας κάποια στιγμή σε ενέργεια σχέδιο δημιουργίας κράτους των Τσάμηδων στα Βαλκάνια .

Ο  Αλβανός αρθρογράφος, τονίζει την πλούσια δράση του ηγέτη του κινήματος στη διεθνή σκηνή, ο οποίος  βρίσκει όλο και μεγαλύτερη υποστήριξη για τη δημιουργία του κράτους, και «δουλεύει» σαφώς κατά των χωρών της περιοχής και της Ελλάδος.

Ο αυτοαποκαλούμενος «Πρόεδρος του υπό σύσταση κράτους της Τσαμουριάς» Φεστίμ Λάτω, πρόσφατα φέρεται να έλαβε την έγκριση και του Βατικανού για αυτό το θέμα, κάτι που θα πρέπει να προβληματίσει σφόδρα όλες τις χώρες των Βαλκανίων .

Πολλοί ειδικοί  θεωρούν ότι μια ενδεχόμενη  συμμετοχή της Καθολικής Εκκλησίας στην υποστήριξη της ιδέας δημιουργίας ενός κράτους της Τσαμουριάς, «δυναμώνει»  τους  ισχυρισμούς για τον πραγματικό ρόλο του Βατικανού στα Βαλκάνια .

Πρόσφατα η Ολλανδία έδωσε έδαφος σε εκδηλώσεις των Τσάμηδων συμμετέχοντας έμμεσα  σε μια άκρως ανθελληνική προσπάθεια .

Την ίδια στιγμή είναι γνωστό ότι το αλβανικό κράτος γκρεμίζει ορθόδοξες εκκλησίες και κατάσχει περιουσίες Ελλήνων της Βορείας Ηπείρου.

Ο αλβανικός επεκτατισμός θέλει να δώσει τέλος στο ζήτημα της παρουσίας χριστιανών Ελλήνων σε εδάφη στα οποία κατοικούν από αρχαιοτάτων χρόνων.

Το σχέδιο που εφαρμόζει ο νυν αλλοπρόσαλλος Αλβανός  πρωθυπουργός  Εντι Ράμα, έχει στόχο την υφαρπαγή της γης των Ελλήνων της περιοχής και την απόδοση της σε τουρκικές και σαουδαραβικές εταιρείες για τουριστική ανάπτυξη .

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Δημοκρατία» Το νομοσχέδιο με τον τίτλο «Κανονισμοί και ποιοτικές παράμετροι για στρατηγικές επενδύσεις σε εθνικά σημαντικές περιοχές τουριστικής ανάπτυξης στη νότια παράκτια ζώνη της Αλβανίας» («Regulloret dhe parametrat cilesore per investimet strategjike ne vendet e rendesise kombetare per zhvillimin e turizmit ne Zonen Bregdetare Jugore te Shqiperise») και βρίσκεται ήδη στο γραφείο του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά προς μελέτη, από το διπλωματικό γραφείο του ΥΠΕΞ.

Αλλά η ουσία της υπόθεσης είναι η εξής: Στηρίζουν οι ΗΠΑ την δημιουργία κράτους Τσαμουριάς στην περιοχή μας;

Παλαιότερη έκθεση της αμερικανικής κυβέρνησης, επί προεδρίας Τζορτζ Μπους πατρός, που αναφέρεται στις τότε τάσεις της διεθνούς γεωστρατηγικής και αποχαρακτηρίσθηκε το 2015 από τον οργανισμό Black Vault, αποκαλύπτει ότι τα χειρότερα έρχονται και για εμάς.

Η έκθεση, με τίτλο «Διεθνές Περιβάλλον Ασφαλείας έως το 2020: Ανάλυση των Παγκόσμιων Τάσεων», συντάχθηκε τον Σεπτέμβριο του 1990 από το Τμήμα Ομοσπονδιακών Ερευνών της Βιβλιοθήκης του Κογκρέσου για τις υπηρεσίες ασφαλείας και αντικατασκοπείας των ΗΠΑ, υπό τον συντονισμό της Κάρολ Μιγκντάλοβιτς.

Το περιεχόμενό της είναι μία λεπτομερής ανάλυση της κατάστασης στην Κίνα κατά την μετά τον Ντενγκ Σιαοπίνγκ εποχή, οι σχέσεις μεταξύ Ιαπωνίας και της υπό διάλυση Σοβιετικής Ένωσης, η ανάδυση των εθνικών ομάδων στην Ανατολική Ευρώπη, η κατάσταση στο Μεξικό και η οικοδόμηση της ΕΕ. Στο σημείο αυτό είναι που γίνεται αναφορά στην πιθανότητα ανεξαρτησίας της Καταλωνίας.
Οι συντάκτες της έκθεσης πίστευαν το 1990 πως είναι πιθανό «η κατάρρευση της ιδέας του Κράτους-Έθνους σε μεγάλο τμήμα της Ευρώπης» θα συνοδευόταν από μία «αναβίωση των περιφερειακών αλυτρωτισμών».

Προς αυτήν την κατεύθυνση πίστευαν πως «ιστορικές περιοχές, όπως η Σκωτία, η Βαυαρία, η Σλοβακία, η Σικελία, η Προβηγκία και η Καταλωνία» θα εργάζονταν ώστε να λειτουργήσουν ως «πολιτικές οντότητες» με «τα δικά τους συμφέροντα».
«Ορισμένες από αυτές δε, θα αποκτούσαν την ανεξαρτησία τους» , σημείωναν.

Περιέργως, στην έκθεση δεν αναφέρονται περιοχές όπως η Χώρα των Βάσκων, ή η Φλάνδρα, με ισχυρές αποσχιστικές τάσεις.

Από τις αναφερόμενες περιοχές, μόνον η Σλοβακία ήταν εκείνη που απέκτησε την ανεξαρτησία της ενώ στη Σκωτία έχει διεξαχθεί ήδη το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της, ενώ η Καταλονία αναμένει την 1η Οκτωβρίου για να αποφασίσει για την πορεία της.

Για την Ελλάδα τι να αναφέρονταν άραγε;

 

 

Αν λοιπόν συνδυάσουμε όλα αυτά,  με τους αλλοπρόσαλλους ιμάμηδες που ξεφυτρώνουν  εντός χώρας και πολλά άλλα , οδηγούμεθα στο συμπέρασμα ότι τα «πολλά σκυλιά μαζεύτηκαν» γύρω από την χώρα μας εποφθαλμιώντας ...πολλά και διάφορα .

Το πιθανολογούμενο "κράτος της Τσαμουριάς" , η εκδίωξη και η προσπάθεια υφαρπαγής της γης των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου, οι προκλήσεις των Τούρκων στο Αιγαίο και τα όνειρα τους για αναβίωση της οθωμανικής αυτοκρατορίας,  αποτελούν τα πιο σημαντικά εθνικά προβλήματα για την χώρα μας …ακόμη ίσως και από την ίδια την τρομερή οικονομική κρίση.   

Το πιο σημαντικό όμως είναι να είμαστε σε εγρήγορση για να μην πάθουμε  α ίδια   με το κράτος των Σκοπίων , το οποίο εμφανίστηκε ξαφνικά για "πολλούς" Έλληνες αξιωματούχους το  1992 , δημιουργώντας πολλά προβλήματα τα οποία μας ταλανίζουν ακόμη και σήμερα.    

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ