Βόρεια Ήπειρος

H Ελλάδα βάζει βέτο στην ένταξη της Αλβανίας στην ΕΕ - Σφοδρή αντίδραση από ΗΠΑ-Ράμα που θέλουν «Κράτος της Τσαμουριάς»

Η πρόσφατη αποκάλυψη  φωτογραφίας της  συνάντησης της Ελληνίδας πρέσβεως , με τον πρεσβευτή των ΗΠΑ στα Τίρανα, Donald Lu, αμέσως μετά την λήξη της συνεδρίασης της αλβανικής βουλής με τις προγραμματικές δηλώσεις του πρωθυπουργού Έντι Ράμα, είναι η κορυφή του παγόβουνου των σχέσεων Αλβανίας -Ελλάδος .

Η φωτογραφία από την συνάντηση

Ο Ράμα εμφανίστηκε σε τηλεοπτική συνέντευξη να δηλώνει ότι «τερματίζεται η στρατηγική συνεργασία με την Ελλάδα,  καθώς η Αθήνα εμφανίζεται έτοιμη να θέσει βέτο στην ενταξιακή της πορεία στην ΕΕ, λόγω της συστηματικής παραβίασης των δικαιωμάτων της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας στην Χειμάρα.

Στα σχέδια αυτά αντιδρά έντονα ο αμερικανικός παράγοντας που θέλει οι Αλβανοί να μείνουν εντός του «μαντριού της Μέρκελ», διότι  στα Βαλκάνια κυκλοφορούν και Ρώσοι που θέλουν μέσω του πανσλαβισμού να εξουδετερώσουν τα σχέδια της αποκαλούμενης «Μεγάλης Αλβανίας».

Τόσο και ακόμα πιο μεγάλο είναι το «τεράστιο παιχνίδι» που παίζεται στην περιοχή μας , ενώ ο  Αλβανός Πρωθυπουργός με μπουλντόζες γκρεμίζει ελληνικούς ορθόδοξους Ι.Ναούς 1000 ετών και ξεσηκώνει όλους τους ομοϊδεάτες του σε Σερβία, Μαυροβούνιο,  Σκόπια, αλλά πιθανόν και …εντός  Ελλάδος.

Η συνάντηση της Ελληνίδας πρέσβεως και του Αμερικανού αξιωματούχου έρχεται μετά την επιδείνωση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, ενώ η  Ελλάδα προειδοποίησε με χρήση  βέτο την Αλβανία αν δεν σταματήσει εδώ και τώρα να εκδιώκει Έλληνες της Β.Ηπείρου.

«Τόνισα ότι τα θέματα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων δεν πρέπει να χρησιμοποιείται επιλεκτικά και παρουσίασα μια σειρά από παραδείγματα του πώς γίνεται κατάχρηση. Στο πλαίσιο της παρουσίας μας εδώ, είχα επίσης συνομιλίες με τον αριθμό  Υπουργών και των Επιτρόπων, όπου τόνισα σε πολλούς ποιοι θα είναι οι όροι  που θα πρέπει να πληρούν ορισμένες από αυτές τις υποψήφιες χώρες για να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις ένταξης» , δήλωσε ο κ.Κοτζιάς  μετά τη διάσκεψη κορυφής των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ.

Από την άλλη πλευρά …ο Ράμα έδειξε την Ελλάδα κατονομάζοντας την ως την μοναδική γειτονική χώρα με την οποία η Αλβανία έχει προβλήματα. Πρόσθεσε επ’ αυτού ότι τα Τίρανα επιθυμούν «αμοιβαία φιλία, αντίστοιχη δέσμευση και διμερή συνεργασία».

Αναφερόμενος στην Ελληνική Εθνική Μειονότητα δεσμεύθηκε ότι θα είναι «διαρκώς αυξανόμενο» το ενδιαφέρον της κυβέρνησής του για τον σεβασμό των δικαιωμάτων της και την χαρακτήρισε «μέσο για την προώθηση των καλών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών».

Έσπευσε, δε, να σημειώσει ότι «η Αλβανία, ανεξαρτήτως των προβλημάτων και αναγκών της, δε θα κλείσει ποτέ, ούτε τα μάτια και ούτε το στόμα, σε υπεράσπιση των αληθειών και των δικαιωμάτων της».

Εξέφρασε, τέλος την εμπιστοσύνη του ότι το μέλλον «θα επιφέρει τις επιθυμητές λύσεις για τις δύο πλευρές», προσθέτοντας ότι «οι σχέσεις θα ανέλθουν σε νέο στρατηγικό επίπεδο φιλίας, σεβασμού και συνεργασίας μέσω πραγματικού διαλόγου και όχι με άστοχες δηλώσεις».

«Κουβέντες του αέρα», σύμφωνα με κάποιους έγκριτους αμυντικούς αναλυτές. Η ουσία είναι ότι οι Αλβανοί τρέχουν ένα νέο σχέδιο της «σκοτεινής κυβέρνησης των ΗΠΑ» και την νέας τάξης πραγμάτων , το οποίο ονομάζεται «Κράτος  της Τσαμουριάς».

Αυτό κράτος έχει ανακηρυχθεί ημι-ανεπίσημα , διαθέτει πρόεδρο , τον Φεστίμ Λάτω, διαθέτει «σύνορα» εμπλέκοντας Ελλάδα, Σερβία, Μαυροβούνιο, και ετοιμάζει το δικό του απελευθερωτικό στρατό .

Το σχέδιο έχει εγκρίνει το Βατικανό, η σκοτεινή «κυβέρνηση των Βρυξελών», το Βερολίνο και φυσικά ΗΠΑ, Βρετανία.

Κάποιοι  χαρακτήρισαν τους Αλβανούς που εμπλέκονται με το σχέδιο αυτό  ως «γραφικούς» πριν μερικούς μήνες, ….όπως ακριβώς χαρακτήριζαν και τους Σκοπιανούς πριν την ανακήρυξη του δικού τους κράτους.

Υπενθυμίζουμε επίσης ότι εδώ και μεγάλο διάστημα  οι Αλβανοί μαθητές στα μαθήματα της  Γεωγραφίας και της Ιστορίας,  διδάσκονται την ιδέα της «Μεγάλης Αλβανίας» και την μεγάλη αδικία, που προκάλεσαν, οι μεγάλες δυνάμεις και οι γείτονες Έλληνες , στη «χώρα των αετών».

Τα βιβλία αναφέρουν ότι η Ήπειρος ήταν αλβανική γη, πως τα μαύρα σχέδια διαμελισμού μεθοδεύονταν από την Ελλάδα, τη Σερβία, το Μαυροβούνιο και άλλες εχθρικές δυνάμεις.

Τίποτα δεν είναι τυχαίο και όλα έχουν το δικό τους σκοπό.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...