Ρωσία

Τρομακτικό ατύχημα στην μεγάλη ρωσική άσκηση Zapad-2017 - Ελικόπτερο Ka-52 λοκάρει και εξαπολύει ρουκέτες κατά παρατηρητών της Δύσης!- Βίντεο


Τρομακτικό ατύχημα πραγματοποιήθηκε στην μεγάλη  ρωσική άσκηση «Δύση-2017», το  οποίο έλαβε χώρα λόγω εμπλοκής του ηλεκτρονικού συστήματος σκόπευσης επιθετικού ελικοπτέρου Κa-52 κατά παρατηρητών στην περιοχή Leningrad που κινούνταν κοντά σε παρκαρισμένα αυτοκίνητα.

Περίεργο περιστατικό με περίεργο αποτέλεσμα καθώς το ελικόπτερο είχε προσομοιώσει επίθεση του κράτους της "Veyshnoria", δηλαδή το κράτος των ανταρτών τρομοκρατών.

Πλάνα από το  περιστατικό  διαρρεύσαν τα οποία δείχνουν την πυραυλική επίθεση με ρουκέτες S-8 κατά παρατηρητών από ένα τελευταίου τύπου ρωσικό ελικόπτερο Ka-52 με άγνωστα αποτελέσματα.

Ο ρωσικός στρατός στην αρχή αρνήθηκε προηγούμενες αναφορές στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης ότι το περιστατικό συνέβη κατά τη διάρκεια των συνεχιζόμενων πολεμικών ασκήσεων  «Zapad 2017».

Το πλάνο όμως του βίντεο δείχνει ξεκάθαρα  δύο ιπτάμενους «αλιγάτορες» ( όπως τα ονομάζουν οι Ρώσοι)  Ka-52 να  προσεγγίζουν μια σειρά  διαφόρων αυτοκινήτων, ενώ  ένας άνθρωπος  κινούνταν .

Ένα από τα ελικόπτερα, στη συνέχεια, εκτοξεύει δύο ρουκέτες S-8 το οποίο δεν είναι ξεκάθαρο αν τον σκότωσε, τραυμάτισε τον παρατηρητή ή κατέστρεψε  μόνο τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα.

Ο ρωσικός στρατός στην συνέχεια αναγκάστηκε να παραδεχθεί το γεγονός αλλά ανέφερε  ότι το πλάνο  συνέβη  κατά τη διάρκεια μιας άλλης άσκησης, σύμφωνα με το τμήμα δημοσίων σχέσεων της Δυτικής Στρατιωτικής Περιφέρειας της Ρωσίας.

«Όλες οι αναφορές στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης σχετικά με λάθος εκτόξευση πυραύλου που έπληξε πλήθος παρατηρητών και ένα μεγάλο αριθμό αυτοκινήτων είναι είτε σκόπιμη πρόκληση είτε ηλίθια κίνηση κάποιου», καταλήγει η ανακοίνωση σήμερα  Τρίτη.

Το τμήμα ενημέρωσης της δυτικής περιφέρειας ανακοίνωσε  ότι κατά τη διάρκεια του συμβάντος που παρουσιάζει το βίντεο «το σύστημα στόχευσης ενός από τα ελικόπτερα εσφαλμένα «κλείδωσε»  λάθος στόχο και πυροδότησε πύραυλο.

Το  χτύπημα από έναν μη κατευθυνόμενο πυραύλων αέρος –εδάφους  προκάλεσε ζημιά σε ένα όχημα , πιθανόν φορτηγό, αλλά κανείς δεν τραυματίστηκε», καταλήγει η ανακοίνωση.

Το τι ακριβώς έγινε όμως και αν υπήρξε θύμα ή θύματα  όπως αναφέρουν  κοινωνικά δίκτυα , θα αναμένουμε να ανακοινωθεί από το ρωσικό ΥΠΑΜ , μιας και το γεγονός είναι αδιαμφισβήτητο και ενδεχομένως  να προκάλεσε ανθρώπινη απώλεια .  

Την ίδια στιγμή στην τεράστια διακλαδική άσκηση συμμετέχουν «επίσημα» 12.700 στρατιώτες (7.200 άτομα  από τη Λευκορωσία, και περίπου 5500 Ρώσοι ), 70 αεροσκάφη και ελικόπτερα, 680 οχήματα μάχης, συμπεριλαμβανομένων περίπου 250 αρμάτων μάχης , 200 πυροβόλων, πυραυλικά συστήματα  και περίπου δέκα πολεμικά πλοία.

Ανεπίσημα όμως πηγές ανεβάζουν τους εμπλεκόμενους σε 100.000 μαζί με σαφώς πολυπληθέστερα οπλικά συστήματα . 

Η άσκηση «Zapad 2017» είναι μία από τις μεγαλύτερες στρατιωτικές ασκήσεις της Ρωσίας μετά την επανένωση της ουκρανικής χερσονήσου της Κριμαίας, το 2014.

Η μεγάλη ρωσική άσκηση μάλιστα, τρόμαξε τις χώρες της ανατολικής Ευρώπης οι οποίες νομίζουν ότι θα εξελιχθεί σε εισβολή εναντίον τους.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας κάνει λόγο για συμμετοχή 12.700 στρατιωτών, ωστόσο το NATO εκτιμά ότι ο αριθμός είναι μεγαλύτερος.

Τα γυμνάσια διεξάγονται στη Λευκορωσία και σε τμήματα του ρωσικού εδάφους κοντά στα λευκορωσικά σύνορα και περιλαμβάνουν μονάδες τεθωρακισμένων, πολεμικά πλοία και πολεμικά αεροσκάφη.

Τις ασκήσεις παρακολούθησε προσωπικά ο Ρώσος Πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν που μετέβη  στο πεδίο βολής  της περιοχής του Λένινγκραντ, όπου φιλοξενούνται λευκορωσικά στρατεύματα για την στρατιωτική άσκηση «Ζαπάντ 2017».

Το ίδιο  και μεγαλύτερο ενδιαφέρον δείχνει όμως η Δύση και ειδικά το ΝΑΤΟ που προσπαθεί να αποκρυπτογραφήσει τις κινήσεις και τον τρόπο ενεργείας των ρωσικών δυνάμεων. Επίσης η προπαγάνδα και από τις δύο πλευρές ευρίσκεται στο κατακόρυφο.

 

https://embed.life.ru/video/7edaf3012f52f92de49da94b5bb8b07a

https://embed.life.ru/video/41db4b14c7a5ba59c4ad316be59ebd49

https://twitter.com/Liveuamap/status/910061302239854593

https://twitter.com/Liveuamap/status/910047587264352256

https://twitter.com/Liveuamap/status/910085778138701824

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ