Εκκλησία της Ελλάδος

Τριπλή παρέμβαση του Μητροπολίτη Κερκύρας μέσα σε λίγες ώρες με πολιτική χροιά

Παρόλη την συνοδική του ιδιότητα ο Μητροπολίτης Κερκύρας δεν σωπαίνει! Σαν εξαίρεση στον προβληματικό κανόνα που υπαγορεύει όσοι Ιεράρχες λένε τα πράγματα με το όνομά τους, μόλις ενταχθούν στην Διαρκή Ιερά Σύνοδο να σωπαίνουν, ο κ. Νεκτάριος μέσα σε λίγες ώρες έκανε νέα τριπλή παρέμβαση με πολιτική χροιά!

Καταρχάς προχθες, κατά τη διάρκεια των εργασιών του ιερατικού Συνεδρίου της Μητροπόλεως με τίτλο “Η Λειτουργική ζωή στην εποχή της εκκοσμικεύσεως ”.

Στην προσφώνησή του ο κ. Νεκτάριος επεσήμανε τα εξής : “ Ζοῦμε στούς καιρούς τῆς ἐκκοσμικεύσεως. Αὐτοί οἱ καιροί μᾶς ἔχουν ἐπηρεάσει. Διαβλέπουμε τά σημεῖα τους στήν κυριαρχία τῆς εἰκόνος, στήν χυδαιότητα τῶν ἠθῶν, στήν μετάλλαξη τῶν ἀξιῶν, στήν κρίση τῆς οἰκογένειας, στήν ἀλαζονεία τῆς τεχνολογίας, στήν αἴσθηση ὅτι δέν χρειαζόμαστε τόν Θεό. Διαβλέπουμε τά νέα δόγματα: «ἡ ἐπιστήμη ὡς θεότητα», «ἡ φιληδονία ὡς ὁδός εὐτυχίας», «ἡ ταχύτητα ὡς ἀπόδειξη δυνάμεως», «ὁ ἑαυτός μας ὡς τό κέντρο καί τό μέτρο τῶν πάντων», ἡ κενότητα τῶν λόγων, συνδυασμένη μέ τό πνεῦμα τῆς ἐπιδείξεως. Καί ὄχι μόνο. Ἡ αἴσθηση ὅτι δέν ὑπάρχει μεταθανάτια ζωή, ἀλλά τά πάντα σταματοῦν στήν πέτρα τοῦ μνήματος, ὁ περιορισμός τῆς θρησκευτικότητος στήν σφαῖρα τῆς ἰδιωτικῆς ζωῆς, ἡ ἀπαίτηση ἡ Ἐκκλησία νά ἀντιμετωπίζει τίς κοινωνικές καί βιοτικές ἀνάγκες, άλλά νά μήν ἔχει λόγο γιά τόν κόσμο καί τίς συμπεριφορές τῶν ἀνθρώπων, νά ἀποδεχτεῖ καινούς καί ταυτόχρονα κενούς νεωτερισμούς, ὅπως ὁ λεγόμενος «γάμος» τῶν ὁμοφυλοφίλων, «ἡ τεκνοθεσία» ἀπό αὐτούς, «οἱ ἔμφυλες ταυτότητες», ἡ ἀποκαθήλωση τῶν θρησκευτικῶν συμβόλων ἀπό τούς δημόσιους χώρους, ὁ συνταγματικός διαχωρισμός Κράτους καί Ἐκκλησίας, ὅλα αὐτά εἶναι στοιχεῖα τῆς ἐκκοσμικευμένης ἀντιλήψεως, ἡ ὁποία θέτει οὐσιαστικά τήν Ἐκκλησία ἐν διωγμῷ “.

Επιπλέον ο κ. Νεκτάριος υπογράμμισε ότι πέρα από την σύνολη χριστιανική μας μαρτυρία, αντίβαρο σ’ αυτό το πνεύμα της εκκοσμικεύσεως δεν μπορεί παρά να είναι η λειτουργική μας ζωή. Από αυτήν ξεκινά η αντίσταση στο ψευδές το οποίο παρουσιάζεται ως αληθινό. Στο εφήμερο το οποίο παρουσιάζεται ως αιώνιο. Στο ατομικό το οποίο παρουσιάζεται ως το σημαντικό. Στην απόρριψη της συλλογικότητος η οποία παρουσιάζεται ως μη αναγκαία.

Η δεύτερη παρέμβαση ήρθε το απόγευμα της Τετάρτης όταν ο Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος τέλεσε τον Αγιασμό του Φροντιστηρίου Στελεχών και της Σχολής Εκκλησιαστικής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως, στο Πνευματικό Κέντρο.

Ο κ. Νεκτάριος ευχήθηκε καλή και ευλογημένη χρονιά στους σπουδαστές των δύο τμημάτων, σημειώνοντας για τους κατηχητές ότι χρειάζεται να οπλιστούν με πίστη στον Χριστό και να μην διστάζουν, ώστε να αντιμετωπίσουν την πολυποίκιλη κακία του κόσμου. “Η Εκκλησία μας σήμερα βάλλεται πανταχόθεν. Η εποχή στην οποία ζούμε ομοιάζει, με την Ρωμαϊκή, όπου είχε επιβληθεί στους ανθρώπους η λατρεία του αυτοκράτορα ως θεού. Έτσι και τώρα οι ισχυροί του κόσμου, εξοβελίζουν τον αληθινό Θεό, από τις ζωές των ανθρώπων, απαιτώντας υποταγή και πιστή εφαρμογή των αντίχριστων σχεδίων τους” σημείωσε χαρακτηριστικά.

Τέλος σήμερα το πρωί κ. Νεκτάριος μετέβη στο Δικαστικό Μέγαρο Κέρκυρας, όπου και τέλεσε τον Αγιασμό. Ο κ. Νεκτάριος έτυχε θερμής υποδοχής από τους δικαστικούς λειτουργούς και στον λόγο του τόνισε ότι εκείνοι βρίσκονται στο μεταίχμιο, μεταξύ της δικαιοσύνης του Θεού και εκείνης των ανθρώπων. Η Εκκλησία προσεύχεται και για εκείνους, προκειμένου να φωτισθούν από τον Χριστό, για την απονομή της δικαιοσύνης. Ο δικαστικός παίρνει δύναμη ατενίζοντας την εικόνα του Δεσπότου Χριστού.

Ακόμη ο Σεβασμιώτατος σημείωσε ότι αν οι άνθρωποι τηρούσαν τον νόμο του Θεού, θα εξέλειπαν οι λόγοι ύπαρξης των ανθρώπινων νόμων. Είναι παρήγορο το γεγονός ότι σήμερα στην εποχή του θρησκευτικού αποχρωματισμού, υπάρχουν ομάδες ανθρώπων, εν προκειμένω δικαστικοί λειτουργοί, οι οποίοι και φόβο Θεού έχουν και σεβασμό στους Κληρικούς. Με αυτή την μικρή “μαγιά” ο Χριστός δεν θα μας αφήσει να καταστραφούμε, αρκεί εμείς να μην τον προδίδουμε με τον εν γένει βίο μας, πρόσθεσε ο Μητροπολίτης Κερκύρας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...