Πολιτική

Στα «κρυφά» ο Στ. Κοντονής έκανε δεκτή φωτογραφική τροπολογία για αναδρομική απαλλαγή του φόρου υπεραξίας

Μετά το «φιάσκο» με την τροπολογία για την «Τούρκικη Ένωσης Ξάνθης», ο Σταύρος Κοντονής λίγο πριν κλείσει η χθεσινή συνεδρίαση αποδέχτηκε μια φωτογραφική βουλευτική τροπολογία για την αναδρομική απαλλαγή του φόρου υπεραξίας.

Πριν από τον τελευταίο ομιλητή, τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργο Γεωργαντά, ο υπουργός Δικαιοσύνης αποδέχτηκε τελικά την τροπολογία του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτη Βαρδάκη, η οποία είχε κατατεθεί δύο φορές και είχε αποσυρθεί ισάριθμες φορές, εξαιτίας των αντιδράσεων της αντιπολίτευσης.

Συγκεκριμένα, εκ νέου ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ πρότεινε -και ο Στ. Κοντονής αποδέχτηκε- να προστεθεί διάταξη στο άρθρο 13 του ισχύοντος Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος (ΚΦΕ ν. 2238/1994), σύμφωνα με την οποία η πώληση ή η μίσθωση ακινήτου, στο οποίο λειτουργούσε επιχείρηση, μετά του τυχόν υφιστάμενου εξοπλισμού, σε άλλη επιχείρηση, δεν συνιστά μεταβίβαση επιχείρησης για την επιβολή φόρου υπεραξίας.

Υπενθυμίζεται ότι πρώτη φορά την ίδια ρύθμιση είχε καταθέσει τον περασμένο Μάιο η υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου. Ωστόσο, δεν κατάφερε να εγκριθεί από την Ολομέλεια, καθώς απεσύρθη κακήν κακώς. Λίγο αργότερα επανήλθε ως τροπολογία από τον Σωκράτη Βαρδάκη, αλλά και πάλι δεν έγινε δεκτή, εξαιτίας του γεγονότος ότι η αντιπολίτευση μιλούσε για «οσμή σκανδάλου».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές