Ρωσία

Ρώσος πρωθυπουργός: Οι ΗΠΑ ασκούν πιέσεις στην Ευρώπη για να μην κατασκευαστεί ο Nord Stream-2

Ο Ρώσος πρωθυπουργός Dmitry Medvedev, εκτιμά ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες ασκούν πιέσεις στην Ευρώπη ώστε να παραιτηθεί από την κατασκευή του αγωγού Nord Stream-2. Την εκτίμηση αυτή διατύπωσε κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης τύπου που έδωσε μετά το τέλος των συνομιλιών που είχε με τον Φιλανδό ομόλογο του Juha Sipila.

«Πιο πραγματιστική είναι η στάση των Ηνωμένων Πολιτειών οι οποίες θέλουν να θάψουν το έργο αυτό (το Nord Stream-2), χρησιμοποιώντας διαφόρων ειδών νομικές αποφάσεις, μέσα, κυρώσεις, ασκώντας άμεσες πιέσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ρώσος πρωθυπουργός.

Ο Ρώσος πρωθυπουργός είπε επίσης ότι «ο πραγματισμός σ’ αυτή την περίπτωση είναι του πιο υψηλού επιπέδου, επειδή απλά η αμερικανική κυβέρνηση και μάλιστα το Κογκρέσο, το οποίο λαμβάνει τέτοιες αποφάσεις, προσπαθεί να προωθήσει τους δικούς τους προμηθευτές και να εκτοπίσει τη Ρωσική Ομοσπονδία από αυτήν την αγορά»

Ο Ρώσος πρωθυπουργός αναφερόμενος στη στάση της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσον αφορά τον αγωγό φυσικού αερίου Nord Stream-2, είπε πως είναι απαράδεκτη από την άποψη της ίσης αντιμετώπισης όλων των επενδυτών, εξαίροντας παράλληλα την στάση της Φιλανδίας.

«Όσον αφορά την στάση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, παρότι μόλις τώρα αρχίζει να διαμορφώνεται, ασφαλώς δεν είναι τόσο πραγματιστική όπως η στάση της Φιλανδίας. Συνίσταται στο ότι προτείνει πράγματι στην Ρωσία, να υπογράψει ξεχωριστή συμφωνία για τον αγωγό Nord Stream-2. Κατά την άποψη μας αυτό είναι απαράδεκτο από την άποψη της ίσης αντιμετώπισης όλων των επενδυτών, επειδή παρόμοια έργα άρχιζαν να υλοποιούνται, εκτός οιωνδήποτε συμφωνιών στην βάση των διμερών συμφωνιών», δήλωσε ο Ρώσος πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι οι συνομιλίες με την Ευρωπαϊκή Ένωση συνεχίζονται.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...