Ρωσία

Ρώσοι και Αιγύπτιοι Αλεξιπτωτιστές θα διεξάγουν κοινές στρατιωτικές ασκήσεις στην Ρωσία προκαλώντας οργή και πανικό στις ΗΠΑ

Ρωσία και Αίγυπτος συσφίγγουν ακόμα πιο πολύ την αμυντική συμμαχίας τους ειδικά ενόψει της επικείμενης εξόρυξης υδρογονανθράκων στην αιγυπτιακή ΑΟΖ και στο κοίτασμα "Ζόρ" που είναι από τα μεγαλύτερα του κόσμου.  

Τον Σεπτέμβριο,  Ρωσία και  Αίγυπτος θα διεξάγουν κοινές ασκήσεις των αερομεταφερόμενων δυνάμεων  τους  σε ρωσικό έδαφος με την επωνυμία «υπερασπιστές της Φιλίας  2017», σε μια πραγματικά ισχυρή αναβίωση της πάλαι ποτέ αμυντικής συμμαχίας των δύο χωρών που μεταβάλει τα πάντα στην Μέση Ανατολή, αναφέρει ο ρωσικός τύπος.

https://youtu.be/ZNtOdK3iBR0?t=1

Την ίδια στιγμή οι ΗΠΑ σε αντίποινα διέκοψαν την οικονομική βοήθεια ύψους 10 εκ. δολαρίων στην Αίγυπτο για την αγορά αμερικανικού υλικού, ως «αντίποινα» των πολύ στενών σχέσεων Ρώσων και Αιγυπτίων αξιωματούχων σε όλους τους τομείς και την είσοδο της ROSNEF στα αποθέματα φυσικού αερίου της Αιγύπτου , ενώ εικάζεται ότι στην Αίγυπτο κυκλοφορούν ήδη δεκάδες Ρώσοι πράκτορες.

Πέρυσι, οι ασκήσεις πραγματοποιήθηκαν  κοντά σε περιοχή στην Αλεξάνδρεια, όταν Ρώσοι αλεξιπτωτιστές προσγειώθηκαν αρχικά με στρατιωτικό εξοπλισμό στην έρημο .

Σύμφωνα με Αιγύπτιους αξιωματικούς οι Ρώσοι στρατιώτες κατέδειξαν τις μεγάλες δυνατότητες του σώματος αερομεταφερόμενων δυνάμεων, ενώ τρομερή  εντύπωση  έκανε στους Αιγύπτιους ο εξοπλισμός των Ρώσων στρατιωτών.

Σε λίγες ημέρες  θα ξεκινήσουν  στην περιοχή του Κρασνοντάρ οι κοινές ασκήσεις  Ρωσίας-Αιγύπτου με την επωνυμία  «υπερασπιστές της Φιλίας - 2017».

«Οι τακτικές ασκήσεις θα πραγματοποιηθούν σε μια από τις περιοχές της Επικράτειας του Κρασνοντάρ σε  ορεινή περιοχή με ξηρό υποτροπικό κλίμα», ανακοίνωσε το υπουργείο άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

https://youtu.be/ed62At3FplU?t=1

Σύμφωνα με το σενάριο της άσκησης  οι αλεξιπτωτιστές των δύο χωρών θα κινηθούν από κοινού «σε  περιοχή » για να την καταλάβουν  και να κρατήσουν  ένα ορεινό πέρασμα στο Κουμπάν.

Ο σκοπός της άσκησης είναι η διασύνδεση των ενεργειών και η ανάπτυξη κοινών προσεγγίσεων σε αποστολές αυτού του τύπου .

Σε μια συνέντευξη στο πρακτορείο ειδήσεων RT , ο επικεφαλής των ρωσικών αερομεταφερόμενων δυνάμεων  VDV αντιστράτηγος  Mikhail Asipenka είπε ότι οι ρωσο-αιγυπτιακές ασκήσεις θα διεξαχθούν κοντά στην βάση της  7ης αερομεταφερόμενης μεραρχίας , η οποία έχει αναπτυχθεί στην Νότια στρατιωτική περιοχή .

«Αυτές οι ασκήσεις προβλέπεται να πραγματοποιούνται σε ετήσια βάση. Η αιγυπτιακή πλευρά εξέφρασε έντονο ενδιαφέρον για την εφαρμογή τους»,  δήλωσε ο Asipenka.

Οι στρατιωτικές  ασκήσεις τακτικής ανάμεσα σε Ρώσους και Αιγυπτίους Αλεξιπτωτιστές με την επωνυμία «Υπερασπιστές της φιλίας» διοργανώθηκαν για πρώτη φορά την περίοδο 15 - 26 Οκτωβρίου  2016 κοντά στην Αλεξάνδρεια.

Την πρώτη φορά συμμετείχαν περισσότεροι από 500 στρατιώτες (συμπεριλαμβανομένων 200 Ρώσων). Χρησιμοποιήθηκαν 6 αεροδρόμια και πάνω από 15 ελικόπτερα και αεροσκάφη  για διάφορους σκοπούς, καθώς και 10 διάφορα οπλικά συστήματα .

https://youtu.be/lRrmC-IlygY

Οι προηγούμενες ασκήσεις ήταν στην ουσία εκπαίδευση των Αιγυπτίων από Ρώσους ειδικούς σε αντι-τρομοκρατικού χαρακτήρα αποστολές.

Ο διοικητής της ρωσικής δύναμης  συνταγματάρχης Andrei  Belyakov είπε ότι στο πλαίσιο της ενεργού φάσης των ασκήσεων « Ρώσοι  και  Αιγύπτιοι αξιωματικοί  από τις δύο χώρες θα έχουν πρόσβαση στην συλλογή πληροφοριών , με στόχο να επιτεθούν σε οικισμό και να εξουδετερώσουν τρομοκράτες».

Για πρώτη φορά μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης, Ρώσοι στρατιώτες πραγματοποίησαν το 2016 κοινές ασκήσεις σε έδαφος  αραβικού κράτους.

Αυτές οι ασκήσεις  είναι μεγάλης σημασίας για τον ρωσικό στρατό , ιδίως στο πλαίσιο των επιχειρήσεων στην Συρία και της αύξησης της στρατιωτικής παρουσίας της Μόσχας στη Μέση Ανατολή.

https://youtu.be/haKlje2tZcQ

https://youtu.be/yfGc1klYDTs

https://youtu.be/eJA5Xr76688?t=2

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...