Πολιτική

Π. Καμμένος: Δεν θα επιτρέψουμε διαχωρισμό Κράτους - Εκκλησίας

Η "ταμπέλα" της ακροδεξιάς που κολλούν κάποιοι στους Ανεξάρτητους Έλληνες, το "φλέρτ" του Αλέξη Τσίπρα με την Κεντροαριστερά, η κόντρα με τη ΝΔ και το ενδεχόμενο ανασχηματισμού της κυβέρνησης μονοπώλησαν το ενδιαφέρον στη συνέντευξη Τύπου του προέρδου των Ανεξάρτητων Ελλήνων και υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου, στο πλαίσιο της 82ης ΔΕΘ.

Περί ακροδεξιάς και ΑΝΕΛ

Φασιστικό είναι αυτό που προσπαθούν να οδηγήσουν τους ΑΝΕΛ στον χώρο της ακροδεξιάς. Οι ΑΝΕΛ ανήκουν στο πατριωτικό κέντρο. Εγώ δεν είμαι στη ΝΔ του Βορίδη και του Γεωργιάδη. Είμαστε ένα κεντρώο πατριωτικό κόμμα που χωράμε όλοι όσοι δεν συνεργαζόμαστε με τα άκρα. Δεν είμαστε εκπρόσωποι εταιρειών για να περιφερόμαστε ανά γραφείο δημοσίων σχέσεων. Συγκρουστήκαμε με τη διαφθορά και τη διαπλοκή.

Για ΝΔ

Οι ανακοινώσεις της ΝΔ ξεπερνούν τα όρια της πολιτικής αντιπαράθεσης. Οι νεοδημοκράτες προσαρμόζονται στους ακραίους, αντί να συμβαίνει το αντίθετο. Η ΝΔ έχει φύγει από την μετριοπάθεια που αγκάλιαζε τον μεσαίο χώρο. Έχει… Αδωνοποιηθεί η ΝΔ.

Αν οι ΑΝΕΛ θα δεχτούν στελέχη της ΝΔ

Οι ΑΝΕΛ δεν είναι αποθήκη απατημένων πολιτικών. Δεν γίνεται να εισέλθετε όποιος οδηγείται εκτός κόμματος. Αρκετούς «φτιάξαμε» κατά της διάρκεια της ζωής των ΑΝΕΛ. Κάναμε βουλευτές, υπουργούς, κάποιοι ζητούν να γυρίσουν πίσω, κάποιοι μας εγκατέλειψαν στα δύσκολα.

Δεν πρόκειται να πάρουμε πολιτικούς που είναι «άστεγοι». Αν θέλουν πιο υγιή χώρο, είμαστε ανοιχτοί να συζητήσουμε. Καλοδεχούμενοι όσοι πιστεύουν σε μας.

Για το φλερτ Τσίπρα – Κεντροαριστεράς

Ο πρωθυπουργός είπε ότι ο πολιτικός χάρτης μετά τα μνημόνια άλλαξε. Αυτό είναι αλήθεια. Το ΠΑΣΟΚ του σήμερα έχει ταυτόσημες απόψεις με τους νεοφιλελεύθερους της ΝΔ. Οι έχοντες την ταμπέλα της σοσιαλδημοκρατίας έχουν περάσει δεξιά.

Ο κύριος Θεοδωράκης, ο κ. Λοβέρδος εκφράζουν νεοφιλελεύθερες θέσεις. Η πραγματική κεντροαριστερά μπορεί να συνυπάρχει μαζί μας.

Για ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ

Ο ένας σεβόμενος τον άλλον προχωράμε με κοινό κυβερνητικό έργο. Αν ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ μόνος του, θα μπορούσε πχ να είχε προχωρήσει στον διαχωρισμό Κράτους – Εκκλησίας. Εμείς δεν θα το επιτρέψουμε αυτό.

Για Eldorado

Θέλουμε επενδύσεις. Δεν γίνεται όμως να ρισκάρουμε όλο το Αιγαίο. Με δύο σταγόνες κυανίου, τελείωσε! Μακάρι να έκαναν επένδυση που δεν θα οδηγούσε σε οικολογική καταστροφή. Δεν συνάδει ούτε με την ευρωπαϊκή νομοθεσία. Έχουν καταστρέψει τη μισή Αφρική με τέτοιες επενδύσεις.

Για το σενάριο ανασχηματισμού

Τον ανασχηματισμό τον κάνει μόνο ο πρωθυπουργός, Εκείνος αποφασίζει. Το υπ. Άμυνας είναι ένα υπουργείο που σε αυτή την περίοδο, με τις μεγάλες αλλαγές που γίνονται στη Μεσόγειο, απαιτεί να υπάρχει ηρεμία, συνεργασία, προετοιμασία και πρωτοβουλίες.

Η παρουσία μου εκεί αυτή τη στιγμή πιστεύω πως έχει προσφέρει στην κυβέρνηση αυτά που είχαμε συμφωνήσει. Αν μου ζητήσει κάτι άλλο, είμαι στη διάθεσή του να βοηθήσω.

Για ΕΝΦΙΑ και φόρους

Αδικος και αντισυνταγματικός νόμος. Εμείς τον βρήκαμε σαν προϋπόθεση από τους δανειστές. Στόχος μας η αποφορολόγηση.

Οι Έλληνες πληρώνουν γιατί κάποιοι τα άρπαξαν. Θα τους τσακίσουμε.

Για άμυνα/ασφάλεια

Εξοπλιζόμαστε με νέα μέσα, στο επίπεδο που μπορούμε και με τις διεθνείς συνεργασίες μας έχουμε δημιουργήσει μια ασπίδα στα εθνικά μας συμφέροντα. Όσοι προκαλούν θα λαμβάνουν την απάντησή τους.

Για το Προσφυγικό

Μια χώρα εν μέσω κρίσεων έδωσε τροφή και στέγη σε ανθρώπους που είχαν ανάγκη. Είτε είναι πρόσφυγες είτε είναι άνθρωποι που τους εκμεταλλεύονται τα κυκλώματα διακίνησης. Δεν έχουν απειλήσει καμία τοπική κοινωνία, ούτε έχουν δημιουργήσει προβλήματα θρησκευτικού χαρακτήρα.

Για Υπ. Μακεδονίας – Θράκης

Αναφερόμενος στο υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης τόνισε πως «ξαναζωντάνεψε»: «Πήρε πάλι μορφή με πολλές πρωτοβουλίες. Ασχολείται σοβαρά με τα θύματα των επενδύσεων. Επιταχύνονται οι γραφειοκρατικές διαδικασίες».

Ο υπουργός Άμυνας έκανε αναφορά στις επενδύσεις που έρχονται από ομογενείς και στην παρουσία της χώρας στο εξωτερικό, υποστηρίζοντας: «Σε λίγα χρόνια αλλάξαμε την άποψη για την Ελλάδα».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην αύξηση του τουρισμού, και στις επενδύσεις σε αυτόν τον τομέα.

Αποκάλυψε πως οι ΑΝΕΛ έχουμε ετοιμάσει πρόταση για τη Συνταγματική Αναθεώρηση, την οποία θα γνωστοποιήσουν σε άλλη συνέντευξη Τύπου.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ