Μέση Ανατολή

Πράσινο φως Νετανιάχου για εισβολή και κατοχή του Νότιου Λιβάνου - Η 319η θωρακισμένη Ταξιαρχία αιχμή του δόρατος

Αντίστροφη μέτρηση για την μεγάλη σύγκρουση που θα καθορίσει τη μορφή και το μέλλον της Μέσης Ανατολής έχουμε καθώς το Ισραήλ είναι πανέτοιμο να εφαρμόσει τα σχέδια που κατάστρωσε εναντίον του Λιβάνου, του Ιράν και της Χεζμπολάχ.

Ετσι στην δημοσιότητα ήρθε ένα τρομερό σχέδιο σύμφωνα με το οποίο στην επίθεση  του Ισραήλ στο Λίβανο και πολέμου με τη Χεζμπολάχ, ο πρώτος στόχος είναι η κατάληψη και κατοχή ικανού εδάφους του Λιβάνου στα νότια, με σκοπό την διασφάλιση της ασφαλείας των ισραηλινών πόλεων και χωριών για μεγάλο χρονικό διάστημα .

Ο στόχος δηλαδή του ισραηλινού στρατού είναι η κατάληψη και η κατοχή μεγάλων τμημάτων του νότιου Λιβάνου, στα οποία οι «Χεζμπολάδες» έχουν βάσεις με πυραύλους και προσωπικό καθώς και υποδομές.

"Για το έργο αυτό το Τελ Αβιβ θα επιζητήσει ακόμα και  ψήφισμα του ΟΗΕ που θα αναφέρει την άκρως επικίνδυνη  κατάσταση ασφαλείας στα βόρεια σύνορα", ανέφερε ανώτερος αξιωματικός του IDF, σύμφωνα με την εφημερίδα Jerusalem Post .

https://youtu.be/bSQRgH-F588?t=2

Χιλιάδες πάνοπλοι Ισραηλινοί  στρατιώτες από την 319η θωρακισμένη ταξιαρχία Mapatz , έχουν ορισθεί να εκτελέσουν το σχέδιο αυτό  κατά τη διάρκεια της δεύτερης και τελευταίας εβδομάδας της μεγάλης διακλαδικής άσκησης των ισραηλινών δυνάμεων αυτοάμυνας, όπως αποκαλείται ο ισραηλινός στρατός.

Σύμφωνα με έναν ανώτερο αξιωματικό που εμπλέκεται στην άσκηση, το Ισραήλ δεν επιδιώκει ( επίσημα)  να καταλάβει για μεγάλο χρονικό διάστημα  έδαφος του Λιβάνου, αλλά θα το κάνει όμως  με σκοπό να τερματιστεί η σύγκρουση με τη Χεζμπολάχ το συντομότερο δυνατό καταστρέφοντας τις υποδομές  της λιβανέζικης σιιτικής οργάνωσης .

Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Avigdor Liberman, ο οποίος ενημερώθηκε για την άσκηση κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στη Βόρεια Διοίκηση μαζί με τον αρχηγό του επιτελείου, στην ουσία «κλείδωσε» αυτό ακριβώς το σενάριο.

Ο Υποστράτηγος Gadi Eisenkot, επικεφαλής της Βόρειας στρατιωτικής Διοίκησης, δήλωσε ότι « η άσκηση που διενεργείται  αποτελεί υπενθύμιση σε όποιον σκοπεύει να βλάψει την ασφάλεια των πολιτών του Ισραήλ, καθώς και ότι η επόμενη αντιπαράθεση, αν ξεσπάσει, θα τελειώσει με μια σαφή απόφαση υπέρ του Κράτος του Ισραήλ».

https://youtu.be/FDJgcgIMWU4?t=8

Ο ισραηλινός στρατός, υπενθυμίζουμε ότι αποσύρθηκε (μετά από  απαίτηση του ΟΗΕ και των ΗΠΑ) από τη ζώνη κατοχής στον νότιο Λίβανο,  έκτασης  περίπου 1.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων το 2000, εφόσον θεώρησε ότι είχε εξασφαλίσει την αποτροπή επιθέσεων στις βόρειες πόλεις του Ισραήλ.

Η Χεζμπολάχ όμως , κατά τους Ισραηλινούς, εξακολουθεί να εορτάζει την αποχώρηση του Ισραήλ ως νίκη.

Η σιιτική οργάνωση της Χεζμπολάχ πολέμησε σκληρά στον  δεύτερο πόλεμο του Λιβάνου με το Ισραήλ το 2006,  και σύμφωνα με Ισραηλινούς ανώτερους αξιωματικούς  έκτοτε μεταμορφώθηκε από ανταρτική ομάδα σε τακτικό στρατό με καθορισμένη ιεραρχία και διαδικασίες.

«Η Χεζμπολάχ είναι κανονικός τακτικός στρατός, ακόμα κι αν δεν έχει άρματα μάχης . Λειτουργεί και σκέφτεται σαν τακτικός στρατός», δήλωσε ένας Ισραηλινός διοικητής τμήματος που συμμετείχε στην άσκηση , προσθέτοντας ότι η αναβάθμιση αυτή έχει μετατρέψει τον εχθρό δυσκολότερο αντίπαλο για το Ισραήλ .

Με τη βοήθεια του Ιράν, η Χεζμπολάχ έχει εξοπλίσει  το οπλοστάσιό της από το 2006 με  εκατοντάδες χιλιάδες ρουκέτες και αρκετούς εκατοντάδες πυραύλους που μπορούν να κτυπήσουν  βαθύτερα στο Ισραήλ.

Πιστεύεται ότι στον επόμενο πόλεμο η τρομοκρατική ομάδα θα επιδιώξει να εκτοξεύει  περίπου 1.500-2.000 ρουκέτες την ημέρα και σύμφωνα με Ισραηλινό  ανώτερο αξιωματικό, η Χεζμπολάχ θα εκτοξεύει  πυραύλους κατά του  Ισραήλ μέχρι την τελευταία ημέρα της σύγκρουσης.

https://youtu.be/O7sSoSoaTtc?t=4

Ειδικοί της υπηρεσίας πληροφοριών στο Τελ Αβιβ , εκτιμούν ότι ο επόμενος πόλεμος θα εμπεριέχει επιθέσεις από ειδικά εκπαιδευμένες ομάδες της Χεζμπολάχ μέσα σε ισραηλινές κοινότητες με σκοπό  την πρόκληση  σημαντικών στρατιωτικών πληγμάτων  και την δημιουργία εκατοντάδων  θυμάτων.

Με περισσότερους από 40.000 μαχητές οργανωμένους σε τάγματα και ταξιαρχίες, οι μαχητές της Χεζμπολάχ έχουν αποκτήσει ανυπολόγιστη εμπειρία πεδίου μάχης από τον πόλεμο στη Συρία στην πλευρά του Προέδρου Μπασάρ Ασάντ.

Σύμφωνα με τον ανώτερο αξιωματικό του ισραηλινού στρατού σε περίπτωση πολέμου , Ισραηλινοί κομάντος σκοπεύουν να σκοτώσουν όλους τους αξιωματικούς  της Χεζμπολάχ σε μια προσπάθεια να αποτρέψουν την οργάνωση, από επιθέσεις αυτοκτονίας εντός των ισραηλινών εδαφών.

Το σενάριο αυτό τεστάρεται ήδη στο Βόρειο Ισραήλ από τις ισραηλινές δυνάμεις, ενώ η Χεζμπολάχ και το Ιράν ετοιμάζονται πυρετωδώς για την νέα σύγκρουση.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Το Ιράν ετοιμάζει εμπλουτισμό ουρανίου; Oμάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Ντε Γκώλ αποπλέει για την Α. Μεσόγειο και με ελληνική συμμετοχή

Αυτό αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ-Το ΝΑΤΟ ενεργοποιεί στόλο Πολεμικών πλοίων με επίκεντρο έναν άγριο πόλεμο Ιράν και Ισραήλ
ιρανοί πύραυλοι και Μοχάμαντ Μπιν Σαλμάν
Μέση Ανατολή 0

Κομβόι του ιρανικού στρατού σπεύδει άρον άρον στην Τεχεράνη (Βίντεο)-Αποκάλυψη: Οι Άραβες πρόδωσαν τους Ιρανούς βοηθώντας το Ισραήλ

Η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ενημερώθηκαν από τους Ιρανούς για την επίθεση δύο ημέρες πριν γίνει,...