ΗΠΑ

Ο Μακρόν ξεκαρδίζεται όταν ο Τραμπ δηλώνει ότι ζήλεψε την παρέλαση για την ημέρα της Βαστίλης (βίντεο)


Ιδιαίτερα ευδιάθετοι ήταν ο Εμανουέλ Μακρόν και ο Ντόναλντ Τραμπ, στη μεταξύ τους συνάντηση στον ΟΗΕ, με τους δύο ηγέτες να γελούν αρκετές φορές, μιλώντας μπροστά στις κάμερες.

Μάλιστα, ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε στον Γάλλο ομόλογό του ουσιαστικά ότι... ζήλεψε την παρέλαση για την Ημέρα της Βαστίλλης- την οποία είχε παρακολουθήσει από κοντά- και για αυτό θέλει να προγραμματίσει κάτι ανάλογο και στις ΗΠΑ.

«Ηταν από τις σπουδαιότερες παρελάσεις που έχω δει. Εξαιτίας αυτών που είδα, ίσως κάνουμε κάτι ανάλογο στην Ουάσινγκτον, την 4η Ιουλίου», είπε ο Τραμπ και ο Μακρόν άρχισε να γελάει. «Το σκεφτόμαστε πραγματικά, για να δείξουμε τη στρατιωτική δύναμή μας», πρόσθεσε.

https://twitter.com/CBSNews/status/909861734579654656

Ακόμη, ο Αμερικανός μίλησε με θερμά λόγια για τον Μακρόν, δηλώνοντας: «Κάνει εκπληκτική δουλειά στη Γαλλία, κάνει αυτό που πρέπει. Τον σέβονται οι Γάλλοι, αλλά και οι Αμερικανοί».

https://twitter.com/CBSNews/status/909860062092496903

Από την πλευρά του, ο Μακρόν του δήλωσε ότι οι Γάλλοι είναι πολύ υπερήφανοι γιατί ο Αμερικανός πρόεδρος και η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ έδωσαν το παρών στην παρέλαση για την Ημέρα της Βαστίλλης.

https://twitter.com/CBSNews/status/909862930669293568

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Για "κρίση θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο" μιλούν τα τουρκικά ΜΜΕ - Δένδιας: "Σιγά μην ζητήσουμε την άδεια της Τουρκίας για να ψαρέουμε στις Κυκλάδες" (Βίντεο)

Δύο νέα εθνικά θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο και τέλος στο ψάρεμα με μηχανότρατες εξήγγελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης