Πολιτική

Καμμένος για Eldorado: Επενδύσεις που οδηγούν σε οικολογική καταστροφή δεν τις θέλουμε

Δεν νομίζω ότι είναι ευχάριστο να φεύγει μια επένδυση, ανέφερε ο Πάνος Καμμένος, ωστόσο έθεσε προϋποθέσεις για τη συνέχιση και τη ολοκλήρωση της επένδυσης της Eldorado Gold.

Οι επενδύσεις πρέπει όμως να γίνονται βάσει της εθνικής νομοθεσίες και του ευρωπαϊκού δικαίου, τόνισε ο Πάνος Καμμένος.

Οι επενδύσεις δεν επιβάλλονται με την παρουσία αστυνομικών δυνάμεων, με την αγορά οχημάτων για την αστυνομία ή αγορά καναλιών για την αλλαγή της κοινής γνώμης.

Εάν πράγματι είχε πεισθεί ο λαός της Χαλκιδικής ότι η επένδυση δεν θα μετατρέψει την περιοχή σε εργοτάξιο τότε δεν θα υπήρχαν αντιδράσεις, είπε ο Π. Καμμένος μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

«Να σεβαστούν τους νόμους»

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως εάν σεβαστούν τις αποφάσεις του ΣΤΕ και του ευρωπαϊκούς νόμους και πως δεν θα υπάρξει επιβάρυνση του περιβάλλοντος τότε η επένδυση θα προχωρήσει.

Θα ήμουν χαρούμενος εάν η εταιρεία μπορούσε να διαβεβαιώσει ότι δεν θα υπάρξει οικολογική καταστροφή, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καμμένος.

Επενδύσεις που μπορεί να οδηγήσουν σε οικολογικές καταστροφές δεν τις θέλουμε, είπε ο κ. Καμμένος, μακάρι να κάτσουν στο τραπέζι, να εφαρμόσουν τους νόμους και να κάνουν την επένδυσή τους

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ