Κοινωνία

Θεσσαλονίκη: Ο μικρός Νέστορας επέστρεψε υγιής - Το μήνυμα των γονιών του


Ο μικρός Νέστορας από τη Θεσσαλονίκη ταξίδεψε στις ΗΠΑ και πλέον είναι καλά στην υγεία του. Οι γονείς του, με μήνυμά τους στο διαδίκτυο συγκλονίζουν...

Η περιπέτειά του είχε συγκλονίσει το Πανελλήνιο και ειδικά τους Θεσσαλονικείς, την πόλη όπου ζει. Έγινε μεγάλη προσπάθεια που απέδωσε να συγκεντρωθούν χρήματα και το 3 ετών αγοράκι να ταξιδέψει στις ΗΠΑ για να υποβληθεί σε επιτυχημένη λεπτή επέμβαση στην καρδιά. Όμως όλα αυτά ανήκουν στο παρελθόν. Ο μικρός Νέστοριας βρίσκεται πλέον μαζί με τους γονείς του υγιέστατος στην Θεσσαλονίκη.

Οι γονείς του με μια ανάρτηση στο facebook ευχαρίστησαν όσους βοήθησαν να έχει αίσιο τέλος η περιπέτεια του παιδιού τους.

Οι γονείς για τον μικρό Νέστορα

»Καλημέρα από Ελλάδα! Επιστρέψαμε σπίτι μας και οι λέξεις για ακόμα μία φορά δεν μπορούν να περιγράψουν τη χαρά μας. Θα είμαστε για πάντα ευγνώμονες στον καθένα ξεχωριστά που βοηθήσατε με κάθε τρόπο το μικρό αυτό άνθρωπο να φτάσει ένα βήμα πιο κοντά στην ελπίδα και στο όνειρο. Να ζήσει μια φυσιολογική παιδική ηλικία.

Ο Νέστορας μας, πλέον έχει δίχωρη καρδιά και οξυγόνο σχεδόν 100%. και σε λίγο καιρό θα μπορεί να τρέχει και να παίζει χωρίς φόβο και περιορισμούς. Το ταξίδι όμως δεν σταματά εδώ. Στο άμεσο μέλλον θα χρειαστούν επανέλεγχοι, επαναληπτικες επεμβάσεις, καθετηριασμοί για να μπορέσει η καρδιά του να διατηρηθεί σε φυσιολογικά επίπεδα. Τώρα ο μικρός συνεχίζει την ανάρρωση και την παρακολούθηση. Συνεχίζουμε με αισιοδοξία.

Όλο αυτό το διάστημα ζήσαμε έντονες στιγμές αγωνίας και φόβου. Δυστυχώς δεν καταφέραμε να απαντήσουμε σε κάποια μηνύματα καθώς και να συναντήσουμε κάποιους που μας το ζητήσατε. Όμως ο χρόνος ήταν περιορισμένος και οι ανάγκες του παιδιού πολλές.

Σε όλους τους ανθρώπους σε Ελλάδα και Βοστώνη χρωστάμε ένα μεγάλο ευχαριστώ που αγκαλιάσατε όλοι μαζί το παιδί μας σαν να ήταν δικό σας. Τόσοι πολλοί, άνθρωποι, ιδρύματα, οργανισμοί, υπουργεία κινητοποιήθηκαν για να πραγματοποιήσει ο Νέστορας αυτό το ταξίδι. Ένα ταξίδι που μας δίδαξε πολλά και θα συνεχίσει να μας διδάσκει τη δύναμη του ΜΑΖΙ. Όλοι σας γενναιόδωροι, μεγαλόψυχοι, σημαντικοί, πολύτιμοι δίπλα μας.

Σας στέλνουμε την αγάπη μας και ένα ακόμα ποιο μεγάλο, ποιο πελώριο ευχαριστώ μέσα από τα βάθη της καρδιάς μας. Μα, κυρίως από μία μικρή καρδιά που χτυπά δυνατά και τρέχει να προλάβει τη ζωή! Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ! Κατερίνα, Νίκος, Ιάσωνας και Νέστορας!
https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fnestorkoukios%2Fvideos%2F150238655535832%2F&show_text=0&width=560

Μαζεύτηκαν 300.000 ευρώ σε χρόνο ρεκόρ

Το θέμα είχε πάρει έκταση όταν ο παρουσιαστής Γιώργος Μαυρίδης είχε απευθύνει έκκληση ώστε να συγκεντρωθούν τα χρήματα που ήταν απαραίτητα για το ταξίδι ζωής του μικρού Νέστορα. Το βίντεο που ανέβηκε στο facebook, «άγγιξε» από την πρώτη στιγμή εκατοντάδες…

Ο μικρός Νέστορας, η πάθηση του οποίου διαγνώστηκε όταν ο ίδιος ήταν μόλις τριών μηνών (το οξυγόνο του ήταν σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα και δεν μπορούσε να αναπνεύσει) είχε υποβληθεί σε καρδιοχειρουργική επέμβαση ανοιχτής καρδιάς Glenn- shunt, η οποία παρότι του έδωσε παράταση χρόνου, δεν ήταν αρκετή για την τελική διόρθωση της καρδιοπάθειάς του.

Πηγή: seleo.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...