Ελληνοτουρκικά

Επικίνδυνη τουρκική δραστηριότητα την Δευτέρα στο βόρειο Αιγαίο

Θυμίζοντας τον παλιό της εαυτό η Τουρκία προχώρησε σε νέα αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας. Αυτή την φορά επέλεξε ως πεδίο το βόρειο Αιγαίο, όπου με την Navtex 886/17 προαναγγέλλει άσκηση οπλικών συστημάτων πολεμικών της πλοίων την ερχόμενη Δευτέρα, από τις 6 το πρωί μέχρι τις πέντε το απόγευμα.

Σύμφωνα με τις συντεταγμένες που δίνει το παράτυπο αυτό κείμενο που εξέδωσε η Άγκυρα μέσω του σταθμού της Σμύρνης, ο οποίος δεν έχει δικαιοδοσία να εκδίδει Navtex εντός του FIR Αθηνών, η Τουρκία επί της ουσίας θέλει να κλείσει όλη την περιοχή μεταξύ Θάσου, Σαμοθράκης και Λήμνου.

Η Αθήνα όπως ήταν φυσικό απάντησε άμεσα εκδίδοντας μέσω του σταθμού της Λήμνου που έχει την δικαιοδοσία στην συγκεκριμένη περιοχή, την antinavtex με αριθμό 207/17.

Σε αυτή αναφέρεται, μεταξύ άλλων, πως «ζητείται προσοχή από όλους τους ναυτιλομένους καθώς μη εξουσιοδοτημένη Αρχή έχει εξαγγείλει επικίνδυνη δραστηριότητα…».

Χθες στην περιοχή του Καστελόριζου, όπου η Άγκυρα είχε παράτυπα εξαγγείλει ναυτική δραστηριότητα, μια τουρκική πυραυλάκατο ήρθε αρκετά «κοντά» με την ελληνική που περιπολεί στην περιοχή. Το ελληνικό σκάφος επεσήμανε στο τουρκικό που παρέμεινε για περίπου τρεις ώρες στην περιοχή πως η πράξη του δεν ήταν νομότυπη.

ΠΗΓΗ

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...