Κόσμος

ΕΚΤΑΚΤΟ - Ισχυρές ρωσικές και συριακές δυνάμεις διασχίζουν τον Ευφράτη με αεροπορική κάλυψη - Μετωπική με Κούρδους στο έδαφος και τελεσίγραφο σε ΗΠΑ


Toυ Βασίλη Καπούλα

Ολοταχώς προς μετωπική συριακού Στρατού και Κούρδων ή αλλιώς Ρωσίας εναντίον ΗΠΑ γύρω από τον Ευφράτη καθώς για πρώτη φορά η ρωσική κρατική τηλεόραση μετέδωσε πλάνα από την επιχείρηση διάβασης ποταμού ενώ ταυτόχρονα ρωσικά και συριακά μαχητικά βομβάρδισαν την περιοχή γύρω από τον Ευφράτη. Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας και το Υπουργείο Εξωτερικών απέστειλαν ενημέρωση και τελεσίγραφο σε ΗΠΑ να μείνουν μακριά από την περιοχή της Deir Ezzor.

Ο συριακός Στρατός και η Ρωσία "έσπασαν" τις κόκκινες γραμμές των ΗΠΑ-Κούρδων και πλέον αν δεν κάνουν πίσω θα έχουμε μετωπική στο έδαφος.

Ρωσικά μαχητικά βομβαρδίζουν ανηλεώς την ανατολική και δυτική όχθη του Ευφράτη από Al-Jafra μέχρι Huajet Saker.

Τεράστιες δυνάμεις του συριακού Στρατού πέρασαν τον Ευφράτη όπως σας ενημέρωσε πρώτο το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ προχτές και ανακατέλαβαν την περιοχή Sakr βόρεια της αεροπορικής βάσης της Deir Ezzor.

Οι βαρύτατοι αεροπορικοί βομβαρδισμοί ρωσικών/συριακών μαχητικών εξαφάνισαν το ISIS από την ανατολική όχθη "στρώνοντας" τον δρόμο στις δυνάμεις του συριακού Στρατού για να εισέλθουν για πρώτη φορά μετά από χρόνια.

Τα μαχητικά βομβάρδισαν μετά από κλήση που δέχτηκαν από την ειδική μονάδα "ISIS Hunters", μια μονάδα που λέγεται πως δημιούργησε και επάνδρωσε η ίδια η Ρωσία από τους καλύτερους και πλέον μεταφέρθηκε και επιχειρεί στην περιοχή της Deir Ezzor.

Ετσι οι "ISIS Hunters" πραγματοποίησαν κατάδειξη στόχων (JTAC Joint Terminal Attack Controller η αμερικανική ορολογία για τις συγκεκριμένες αποστολές), για την ρωσική Αεροπορία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, καταστράφηκε ένα τοπικό αρχηγείο του ISIS.

Επιπλέον φαίνεται πως η διακλαδικότητα των ρωσικών και συριακών δυνάμεων είναι εκπληκτική φέρνοντας εις πέρας τέτοιες πλέον επιχειρήσεις με χαρακτηριστική ευκολία.

Μετά οι δυνάμεις του συριακού Στρατού ενεπλάκησαν σε σκληρές μάχες με το ISIS και τους ανάγκασαν να οπισθοχωρήσουν βόρεια.

Αυτή τη στιγμή ο συριακός Στρατός ενισχύει τις θέσεις τους στην ανατολική όχθη και επεκτείνει το προπύργιο του προς βόρεια κατεύθυνση.

Ταυτόχρονα, για πρώτη φορά μεταγωγικά αεροσκάφη προσγειώθηκαν στην αεροπορική βάση της Deir Ezzor νοτιοδυτικά της πόλης μεταφέροντας προμήθειες και εξοπλισμό για τις συριακές δυνάμεις.

Αυτό κατέστη δυνατό αφού ο συριακός Στρατός "καθάρισε" τις πόλεις  Jafrah, Mariyah καθώς και τα Βουνά Thardah.

Ομως οι Κούρδοι SDF παρά το προειδοποιητικό πλήγμα που υπέστησαν συνεχίζουν να επεκτείνουν την ζώνη ελέγχουν στην ανατολική όχθη του Ευφράτη στην ανατολική Deir Ezzor καταλαμβάνοντας δύο νέες περιοχές σε 24 ώρες.

Απ ότι φαίνεται όμως θα θα έχουμε μετωπική με τους Κούρδους SDF καθώς παρά τον βομβαρδισμό κατευθύνονται προς τη πόλη καταλαμβάνοντας ένα εργοστάσιο και ένα ηλεκτρικό σταθμό από το ISIS.

Απ' ότι φαίνεται, οι Κούρδοι σχεδιάζουν να κινηθούν νοτιοανατολικά προς τον αυτοκινητόδρομο Ν-7 προς την πόληTahla.

Oι Κούρδοι έχουν εκμεταλλευθεί το γεγονός πως οι μαχητές του ISIS έχουν εμπλακεί σε μάχες με τις συριακές δυνάμεις και προελαύνουν.

Χτες οι Κούρδοι συνέχισαν τις επιχειρήσεις τους νότια της βιομηχανικής ζώνης της Deir Ezzor.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των Κούρδων, κατά την διάρκεια της επιχείρησης " Al-Jazeera Tempest", έχουν καταλάβει 63 τχλμ εδάφους και 12 περιοχές από το ISIS.

Το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας σε επίσημη ανακοίνωση του τόνισε πως οι συριακές δυνάμεις πέρασαν τον Ευφράτη και απελευθέρωσαν χωριά στην ανατολική πλευρά στέλνοντας μήνυμα σε ΗΠΑ-Κούρδους να μείνουν μακριά.

"Η Ρωσία δεν έχει παρατηρήσει καμία μάχη μεταξύ του ISIS και των SDF στη βόρεια πλευρά της Deir Ezzor τις τελευταίες ημέρες" είπε ο εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΑΜ, Igor Konashenkov υπονοώντας γιατί επιχειρούν οι Κούρδοι SDF στην περιοχή αυτή.

"Τις τελευταίες ημέρες στην ανατολική όχθη του Ευφράτη, η Ρωσία δεν έχει μέσω drones-uav εντοπίσει ούτε μία μάχη με το ISIS ή τρίτη δύναμη στην περιοχή"...

"Η Ρωσία θα βομβαρδίσει στόχους του ISIS και στις δύο όχθες του Ευφράτη" πρόσθεσε.

"Για να αποφευχθεί κλιμάκωση, η διοίκηση των ρωσικών δυνάμεων στη Συρία προειδοποίησε τις ΗΠΑ μέσω των καναλιών επικοινωνίας για τις επιδρομές και τις επιχειρήσεις στην Deir Ezzor".

"Mεσα στο πλαίσιο της επιχείρησης, μαχητές, τεθωρακισμένα και αντικείμενα των τρομοκρατών καταστράφηκαν και στις δυτικές΄ή ανατολικές όχθες του Ευφράτη".

"Αποτελεί προτεραιότητα για εμάς η καταστροφή στόχων του ISIS στην περιοχή".

Δείτε εδώ βίντεο από τον Ευφράτη και την επιχείρηση συριακών/ρωσικών δυνάμεων.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=Amj69daZJhYhttps://twitter.com/ISIS_Hunters/status/908953841114255361

https://twitter.com/ISIS_Hunters/status/908290638734610432

https://twitter.com/WaelHussaini/status/907250576643293184

https://twitter.com/IvanSidorenko1/status/907779015393542145

https://twitter.com/IvanSidorenko1/status/907776504456777730

https://twitter.com/IvanSidorenko1/status/907774719432249349

https://twitter.com/IvanSidorenko1/status/907094145503809536

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ