Κόσμος

«Αγέλη» αμερικανικών πυρηνοκίνητων υποβρυχίων μεταβαίνει εσπευσμένα στην Κορεατική Χερσόνησο- Όλα πλέον κρέμονται σε μια κλωστή

Όλα πλέον στην περιοχή του ΒΔ Ειρηνικού Ωκεανού ανάμεσα σε Β.Κορέα και ΗΠΑ εισέρχονται σε «πολεμική φάση», ακριβώς λίγο πριν το « πάτημα του κουμπιού» και πρόκειται για καθαρά πολεμικές ενέργειες. 

https://youtu.be/WfAVH4CHNhg?t=151

 Το Πεντάγωνο μετά από εντολή του προέδρου Ν.Τραμπ αποστέλλει εσπευσμένα στην κορεατική Χερσόνησο,  αδιευκρίνιστο αριθμό πυρηνοκίνητων υποβρυχίων εφοδιασμένα φυσικά με βαλλιστικούς πυραύλους. 

Η πρόσφατη δοκιμή Βορειοκορεατικού  βαλλιστικού πυραύλου μεσαίου βεληνεκούς Hwaseong-12 την νύχτα της 29ης Αυγούστου, έχει «απελευθερώσει τους ασκούς του Αιόλου» στην αμερικανική πρωτεύουσα,  για τις πραγματικές ικανότητες της χώρας αυτής στον τομέα των πυρηνικών όπλων .

Πληροφορίες αναφέρουν ότι  αμερικανικοί δορυφόροι και επίγεια συστήματα εντοπισμού και  παρατήρησης έχουν πιστοποιήσει  έντονη δραστηριότητα στις υπόγειες εγκαταστάσεις όπου πραγματοποιείται η ανάπτυξη του πυρηνικού προγράμματος της Βόρειας Κορέας .

Πρόκειται για  επικείμενη  πυρηνική δοκιμή η οποία αναμένεται  να πραγματοποιηθεί τις αμέσως επόμενες ημέρες, σημαίνοντας συναγερμό στις ΗΠΑ .

Ο πύραυλος διήνυσε απόσταση  2700 μέτρων και  έπεσε στον Ειρηνικό Ωκεανό στα ανατολικά του ιαπωνικού νησιού Hokkaido.

Το ύψος της τροχιάς του έφτασε τα 550 χιλιόμετρα. Αυτό σημαίνει αυτόματα ότι οι Βορεικορεάτες διαθέτουν δυνατότητες στρατηγικού πλήγματος κατά των ΗΠΑ , και αυτό δεν γίνεται να αφεθεί στην τύχη, όχι από τους Αμερικανούς πρώην στρατηγούς και νυν συμβούλους του προέδρου των ΗΠΑ.

Την ίδια στιγμή Ρώσοι αμυντικοί αναλυτές εκτιμούν ότι παίζεται ένα μεγάλο παγκόσμιο  παιχνίδι ταυτόχρονα σε Συρία και Βόρεια Κορέα, ανάμεσα στις δύο υπερδυνάμεις Ρωσία και ΗΠΑ.

«Γιατί υποστήριξε η Ρωσία στρατιωτικά μέτρα κατά της ΛΔΚ, ενώ η Πιονγκγιάνγκ ελπίζει σαφώς για τη στήριξη της Μόσχας στο Συμβούλιο Ασφαλείας;», ρωτά Ρώσος αναλυτής.

«Μήπως επειδή οι ΗΠΑ εκτιμούν ότι η κατάσταση στην Συρία  είναι πλέον μια χαμένη υπόθεση;  Αν εξετάσουμε σήμερα το όλο θέμα θα δούμε ότι από τα σύνορα της Συρίας απομακρύνεται το «γκρίζο χρώμα του ISIS», και οι κυβερνητικές δυνάμεις  καταλαμβάνουν σταδιακά όλο και περισσότερα εδάφη, κάνοντας  σαφές γιατί ο Λευκός Οίκος αναζητά με  βιασύνη αναζητά νέες λύσεις και συγκρούσεις», τονίζει ο ίδιος.

"Οι Αμερικανοί προσπάθησαν να κερδίσουν την Συρία όταν μόνο  οι δυνάμεις των Κούρδων είναι αρκετές για να καταλάβουν την  Ράκκα. Ακόμη και οι αμερικανικοί πύραυλοι Tomahawks δεν θα βοηθήσουν στην αποκατάσταση της ισορροπίας στην κατάσταση στη Μέση Ανατολή. Οι κυρώσεις δεν επηρεάζουν ούτε τη Ρωσία ούτε το Ιράν. Έτσι η απεμπλοκή των ΗΠΑ  από την κατάσταση αυτή είναι πλέον μονόδρομος .

Για πολύ καιρό, ο Κιμ ήταν ένα «αγκάθι» για την  Ουάσινγκτον. Λόγω του ολοκληρωτισμού και της εγγύτητας στην αμερικανική ήπειρο , αλλά και λόγω των  πυρηνικών όπλων του. Τα πυρηνικά όπλα στα χέρια κρατών όπως η Βόρεια Κορέα αποτελούν μέγα κίνδυνο σύμφωνα με το Πεντάγωνο.

Ειδικά  όταν εμφανίζονται άγνωστοι βαλλιστικοί πύραυλοι που είναι ικανοί να πλήξουν την αμερικανική επικράτεια, δεν υπάρχει πλέον χρόνος για «συζητήσεις» .

Γιατί λοιπόν η Μόσχα δεν υποστήριζε την Πιονγκγιάνγκ ενάντια στις ΗΠΑ ;

Επειδή η Συρία δεν είναι τόσο ο Άσαντ  όσο  η ισλαμική τρομοκρατία, η οποία επηρεάζει αντικειμενικά την ζωή ολόκληρης της ηπείρου. Η Συρία είναι μια μακροχρόνια  φίλη χώρα που θα συνεργαστεί για πολλά χρόνια μετά την παύση του εμφυλίου πολέμου με την Μόσχα .

Την ίδια στιγμή η Λαϊκή Δημοκρατία της Βόρειας Κορέας έχει καταστεί αμερικανικός στόχος λόγω των συντονισμένων και προκλητικών ενεργειών της.  Αυτό είναι μάλλον ένα κινεζικό πρόβλημα.

Οι Κινέζοι σε αυτή την περίπτωση πρέπει να επιλέξουν, με ποιους θα  πολεμήσουν. Και αυτή η κλήση απευθύνεται αποκλειστικά  στο Πεκίνο.

Αν  κοιτάξετε προσεκτικά το πώς οι Ρώσοι αντιπρόσωποι ενήργησαν στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, γίνεται σαφές, ότι  δεν υπερασπίζονται  κανέναν. Απλά βοηθάνε να απαλλαγεί η Μόσχα  από τα κρίσιμα οικονομικά μέτρα των ΗΠΑ. Η ΛΔΚ ενάντια στις ΗΠΑ δεν είναι ο πόλεμος μας. Εμείς σε αυτόν τον πόλεμο είμαστε  θεατές,…μόνο», καταλήγει ο ίδιος .

https://youtu.be/UxB11eAl-YE?t=1

Αυτό σημαίνει πιθανότατα πολλά για αυτά που θα διαδραματιστούν το επόμενο διάστημα στην Κορεατική χερσόνησο , η οποία θα βρεθεί στο επίκεντρο της παγκόσμιας κοινής γνώμης . 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...