Κύπρος

Εθνική Φρουρά: Δείτε πώς εκπαιδεύονται οι νεοσύλλεκτοι και κάντε τη σύγκριση με Ελλάδα - Βίντεο

Εντυπωσιακές εικόνες από την εκπαίδευση της 2017Β΄ ΕΣΣΟ στην Εθνική Φρουρά. Οι νέοι Εθνοφρουροί ανταποκρίθηκαν πλήρως στα καθήκοντά τους.

Με την ολοκλήρωση του Α’ Σταδίου της Κατάταξης και Προσαρμογής των Οπλιτών της 2017Β΄ ΕΣΣΟ και την Ορκωμοσία τους στα Κέντρα Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων, οι στρατιώτες τοποθετήθηκαν στις Μονάδες τους.

Στις Μονάδες είχαν μία σύντομη περίοδο προσαρμογής και στη συνέχεια άρχισε το πρόγραμμα μιας, σταδιακά αυξανόμενης έντασης, εκπαίδευσης σε αντικείμενα Ατομικής Τακτικής και Οπλισμού καθώς επίσης και η εκπαίδευση των Ειδικοτήτων στα Ειδικά Κέντρα Εκπαίδευσης (ΕΚΕ).

Οι Νέοι Εθνοφρουροί επέδειξαν μια υψηλού επιπέδου δυνατότητα αφομοίωσης και σε χρόνο πολύ συντομότερο του αναμενομένου εντάχθηκαν στον απαιτητικό ρυθμό των μονάδων.

Η θεωρητική και πρακτική εκπαίδευσή τους στα ΕΚΕ ολοκληρώθηκε με την εκτέλεση βολών με τα αντίστοιχα μέσα της ειδικότητάς τους και οι στρατιώτες έγιναν άριστοι χειριστές των Οπλικών Συστημάτων των Μονάδων τους.

Παράλληλα με τα παραπάνω έλαβαν χώρα αναγνωρίσεις και ενημερώσεις για τις ιδιαιτερότητες της περιοχής ευθύνης κάθε μονάδος και των προϊσταμένων Σχηματισμών.

Στο πρόγραμμα της ομαλής ένταξης και γνώσης της περιοχής αλλά και της ιστορίας και παράλληλα με τη στρατιωτική τους εκπαίδευση οι στρατιώτες της 2017Β’ ΕΣΣΟ παρακολούθησαν διαλέξεις Οδικής Ασφάλειας και Συμπεριφοράς, επισκέφθηκαν Αρχαιολογικούς και Ιστορικούς χώρους της Κύπρου, συμμετείχαν σε αιμοδοσίες και άλλες δράσεις και δραστηριότητες κοινωνικού και πολιτιστικού χαρακτήρα όπως μουσικές συναυλίες με τη συμμετοχή της Στρατιωτικής Μουσικής της Εθνικής Φρουράς, διαλέξεις επί γενικών θεμάτων κλπ.

Τέλος πραγματοποιήθηκαν σε όλες τις Μονάδες επισκέψεις γονέων των στρατιωτών προκειμένου να γνωρίσουν προσωπικά τους αξιωματικούς και τα λοιπά στελέχη των Μονάδων και να ενημερωθούν για τις εγκαταστάσεις στρατωνισμού και τις συνθήκες διαβίωσης των παιδιών τους.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ