Υγεία

Δωρεάν εξέταση καρκίνου του μαστού για όλες τις γυναίκες στο Σύνταγμα

Εσείς πόσο συνεπής είστε στο ραντεβού σας για την εξέταση καρκίνου του μαστού;

Αποτελεί την πιο συχνή κακοήθεια στις γυναίκες και ο αριθμός των κρουσμάτων στη χώρα μας, σύμφωνα με στοιχεία του 2016, έχει αυξηθεί στα 4.500 το χρόνο.

Η μαστογραφία αποτελεί τον πιο αξιόπιστο τρόπο εξέτασης του μαστού και θεωρητικά, κάθε γυναίκα, πρέπει να εξετάζεται προληπτικά, μια φορά το χρόνο, από την ηλικία των 20 μέχρι την ηλικία των 70.

Παρόλα αυτά, σύμφωνα με πρόσφατες στατιστικές, ο αριθμός των γυναικών που προβαίνουν σε προληπτικές εξετάσεις για τον καρκίνο του μαστού στην Ελλαδα, είναι πολυ χαμηλός σε σχέση με αυτόν των υπόλοιπων ευρωπαϊκών χωρών.

Ο βασικότερος λόγος; Ο φόβος.

«Μη φοβάστε την πρόληψη, να θυμάστε ότι 9 στα 10 ευρήματα δεν είναι καρκίνος», δηλώνει η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Πρόληψης για τον Καρκίνο «Στόχος-Πρόληψη» και με τη δράση «Μη φοβάσαι» στέλνει ένα μήνυμα σε όλες τις γυναίκες να πάψουν να αναβάλουν μια από τις πιο σημαντικές εξετάσεις για την υγεία τους και τις καλέι να εξεταστούν δωρεάν το τριήμερο 18, 19 και 20 Σεπτεμβρίου, στο Σύνταγμα.

Η εξέταση διαρκεί μόλις 10 λεπτά, είναι ανώδυνη και δωρεάν.

Η τριήμερη ενέργεια δωρεάν κλινικού ελέγχου μαστού γίνεται στο πλαίσιο της εκστρατείας «Η Μόδα Βάζει Στόχο τον Καρκίνο του Στήθους» και πρόκειται να συμμετάσχουν 27 εξειδικευμένοι γιατροί, οι οποίοι θα εξετάσουν όλες ανεξαιρέτως τις γυναίκες που θα επισκεφθούν το Περίπτερο Ψηλάφησης. Εκτός από τον κλινικό έλεγχο μαστού, οι γιατροι θα είναι διαθέσιμοι να απαντήσουν σε ερωτήσεις τους και να ενημερώσουν σχετικά με τρόπους πρόληψης του καρκίνου του μαστού.

*Το Περίπτερο Δωρεάν Εξέτασης και Ενημέρωσης θα βρίσκεται στην κεντρική αίθουσα του σταθμού του Μετρό Συντάγματος στις 18, 19 και 20 Σεπτεμβρίου από τις 8:00 το πρωί έως τις 8:00 το βράδυ.

bovary.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Το Ιράν ετοιμάζει εμπλουτισμό ουρανίου; Oμάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Ντε Γκώλ αποπλέει για την Α. Μεσόγειο και με ελληνική συμμετοχή

Αυτό αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ-Το ΝΑΤΟ ενεργοποιεί στόλο Πολεμικών πλοίων με επίκεντρο έναν άγριο πόλεμο Ιράν και Ισραήλ
ιρανοί πύραυλοι και Μοχάμαντ Μπιν Σαλμάν
Μέση Ανατολή 0

Κομβόι του ιρανικού στρατού σπεύδει άρον άρον στην Τεχεράνη (Βίντεο)-Αποκάλυψη: Οι Άραβες πρόδωσαν τους Ιρανούς βοηθώντας το Ισραήλ

Η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ενημερώθηκαν από τους Ιρανούς για την επίθεση δύο ημέρες πριν γίνει,...