Αθλητισμός

Αποχωρεί από το «τιμόνι» του Παναθηναϊκού ο Αλαφούζος

Την απόφασή του να αποχωρήσει από το «τιμόνι» του Παναθηναϊκού έκανε γνωστή με ανακοίνωσή του το βράδυ της Πέμπτης ο μέχρι πρότινος ιδιοκτήτης της ομάδας, Γιάννης Αλαφούζος.

Η ανακοίνωση:

Πριν από μερικά χρόνια διαπίστωσα πως η ομάδα μας ο ΠΑΟ, βρισκόταν στο χείλος της καταστροφής πήρα την απόφαση να αναλάβω μια πρωτοβουλία διάσωσης μέσω της «Παναθηναϊκής Συμμαχίας», χιλιάδες οπαδοί συνεισέφεραν τον οβολό και τη στήριξή τους.

Ζήτησα από ιστορικούς παράγοντες και οικονομικά εύρωστους υποστηρικτές και εκείνοι τα σημαντικά ποσά που χρειαζόταν η ομάδα για να αποφύγει τη χρεοκοπία. Δεν το έκαναν. Από εκείνη την ημέρα ως σήμερα έχω συνεισφέρει 42 εκατ. ευρώ από την προσωπική μου περιουσία. Δεν ήταν εύκολη υπόθεση. Επωμίσθηκα αυτό το φορτίο σε μια οριακή κατάσταση για τη χώρα και για μένα.

Είχα τη ρομαντική ψευδαίσθηση ότι στήνοντας μια υγιή ομάδα χωρίς σχέσεις διαπλοκής θα μπορούσα να βοηθήσω να αλλάξει η πραγματικότητα. Έκανα λάθος. Τα συστήματα και οι νοοτροπίες που εμποδίζουν τη χώρα μας να έχει ένα κανονικό ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο είναι βαθιά ριζωμένα και μοιάζουν με Λερναία Ύδρα. Όποιος καλοπροαίρετος πάει να συγκρουσθεί με μαζί τους αντιλαμβάνεται πολύ γρήγορα ότι χτυπάει το χέρι του σε ένα αδιαπέραστο τοίχο.

Σήμερα ο σύλλογός μας βρίσκεται και πάλι σε οριακό σημείο. Για μένα είναι προσωπικά αδύνατον από ψυχική και οικονομική άποψη να συνεχίσω να συντηρώ και να διαχειρίζομαι την ομάδα. Είμαι διατεθειμένος να αναλάβω τις υποχρεώσεις της έως ένα ποσό της τάξεως των 20 εκατ. ευρώ. Αυτό είναι το ανώτατο όριο που μπορώ να επωμισθώ. Έδωσα ότι μπορούσα, αναλαμβάνω μελλοντικές δεσμεύσεις που θα δοκιμάσουν τις αντοχές μου. Έως εδώ όμως.

Καλώ τους ιστορικούς πρωταγωνιστές της Παναθηναϊκής οικογένειας να αναλάβουν την πρωτοβουλία για τη διάσωση του συλλόγου. Θα σταθώ δίπλα τους σαν απλός στρατιώτης, τιμώντας στο ακέραιο τις δεσμεύσεις που θα αναλάβω στο πλαίσιο της νέας προσπάθειας. Νομίζω πως ήρθε η ώρα να αναλάβουν και αυτοί το καθήκον τους.

Στην κατεύθυνση αυτή ζήτησα από τον Βασίλη Κωνσταντίνου να ηγηθεί σε μια προσπάθεια σωτηρίας της ομάδας καλώντας σε συ στράτευση όλους τους παναθηναϊκούς που μπορούν να συνεισφέρουν.

Στους οπαδούς και φίλους του ΠΑΟ οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ γιατί στάθηκαν δίπλα μας στο εγχείρημα και κατάλαβαν ότι το μόνο που ήθελα ήταν να σωθεί πρώτα και μετά να πάει καλά η ομάδα. Τους ζητώ συγγνώμη γιατί τους απογοήτευσα και γιατί δεν μπορών να επωμισθώ άλλο την ευθύνη. Έκανα ό,τι μπορούσα. Η στιγμή της αλήθειας έφτασε. Όσοι αγαπούν την ομάδα και όσοι αντέχουν να τη βοηθήσουν ήλθε η ώρα να το κάνουν.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές