Πολιτική

Απίστευτος ο Κουρουμπλής για την οικολογική καταστροφή στον Σαρωνικό: «Ήμασταν αποτελεσματικοί»

Παρά την τεράστια οικολογική καταστροφή στον Σαρωνικό και την κριτική που έχει δεχθεί απ´ όλες τις πλευρές, ακόμη και από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής επιμένει ότι ήταν αποτελεσματικός.

Από το βήμα της επιτροπής Περιβάλλοντος - παρουσία και του Κυριάκου Μητσοτάκη – ο υπουργός Ναυτιλίας επανέλαβε πως «έγινε ό,τι καλύτερο μπορούσε για τον περιορισμό της μόλυνσης» χωρίς κανένα ίχνος στο λόγο του αυτοκριτικής για τα λάθη και τις παραλείψεις που έγιναν.

«Μας καταγγέλλουν, και μας εγκαλούν αλλά δεν μας λένε τι έπρεπε να κάνουμε. Κάναμε ό,τι μπορούσαμε και εγώ πιστεύω ότι ήμασταν αποτελεσματικοί» δήλωσε ο υπουργός Ναυτιλίας και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι σε σαράντα ημέρες τα πράγματα θα είναι τελείως διαφορετικά.

Ο κ Κουρουμπλής απάντησε και στην κριτική της ΝΔ ότι η κυβέρνηση δεν χρησιμοποίησε το αντιρρυπαντικό σκάφος της ΕΕ, αντιτείνοντας ότι έλειπε για αποστολή και ότι μόλις επέστρεψε, την Τρίτη το βράδυ, ναυλώθηκε από το δημόσιο.

Από την πλευρά του ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Σωκράτης Φάμελλος ενημέρωσε ότι σε τρεις εβδομάδες θα γνωρίζουμε την έκταση και τη σοβαρότητα του προβλήματος προσθέτοντας πάντως ότι οι ειδικοί τονίζουν ότι οι συνέπειες από τη ρύπανση είναι αντιστρεπτές.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ