Εθνικά θέματα

Αξιωματικός του ΠΝ πουλάει το σπαθί του αντί 299 ευρώ - Δείτε την αγγελία - Που κατάντησαν οι κυβερνώντες τα στελέχη των ΕΔ και των ΣΑ

Απίστευτο και όμως αληθινό. Αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού έβαλε αγγελία για να πουλήσει το ξίφος του αντί 299 ευρώ. Εκεί έχουν καταντήσει τα στελέχη των Ένοπλων Δυνάμεων οι τελευταίες κυβερνήσεις με τα μνημόνια που υπογράφουν, τις συνεχείς μειώσεις αποδοχών και επιδομάτων και βεβαίως τον αφοπλισμό της χώρας.

Υπάρχουν πολλοί αξιωματικοί με εθνική συνείδηση που προσπαθούν να τιμήσουν το εθνόσημο, αλλά βλέπουν πώς η πατρίδα δεν τους παρέχει τα μέσα. Και εκεί έρχεται η απογοήτευση... Παρ' όλα αυτά υπάρχει ακόμη ηθικό στις Ένοπλες Δυνάμεις και παλεύουν με ότι μέσο διαθέτουν να σταθούν εμπόδιο στης επιδιώξεις των Τούρκων σε βάρος των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων.

Όταν όμως βλέπει κανείς τέτοιες εικόνες, όπως αυτή η αγγελία, θλίβεται πραγματικά. Για να αποκτήσει κανείς το εικονιζόμενο σπαθί έδωσε «μάχες» στη ζωή και στο Πολεμικό Ναυτικό. Η ανάγκη της επιβίωσης ωστόσο φαίνεται πώς υπερτερεί. Ακόμη και γι' αυτούς που μπορεί να είχαν το σπαθί ως οικογενειακό κειμήλιο και αναγκάστηκαν να το βγάλουν στο... σφυρί.

Η αγγελία αυτή πρέπει να αποτελέσει γροθιά στο στομάχι εκείνων που θέλουν να λένε πώς η Ελλάδα διαθέτει αξιόμαχες Ένοπλες Δυνάμεις με υψηλό το ηθικό του προσωπικού. Μπορεί κάποιοι να το λένε, αλλά υπάρχουν άλλοι που σίγουρα δεν το εννοούν.

Δεν εξηγείται διαφορετικά το γεγονός ότι ενώ οι συνταξιούχοι στρατιωτικοί έχουν υποστεί απώλειες άνω του 50% των αποδοχών τους και οι εν ενεργεία παρόμοιες περικοπές να προσπαθεί το υπουργείο Εργασίας να κάνει νέες περικοπές στους μισθούς των στελεχών των Ένοπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας και μάλιστα από την πίσω πόρτα. 

Η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου πέρασε στο νομοσχέδιο της συγκεκριμένη διάταξη που επιβαρύνει κι άλλο τα οικονομικά των στρατιωτικών, των αστυνομικών, των λιμενικών και των πυροσβεστών. Δεν γνωρίζουμε ποια θα ΄ναι η αντίδραση των τριών αρμοδίων υπουργών Εθνικής Άμυνας, Προστασίας του Πολίτη και Ναυτιλίας που έχουν την πολιτική ευθύνη του προσωπικού των Ένοπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, αλλά είναι βέβαιο πώς πρέπει αυτή η διάταξη να ακυρωθεί.

Δεν αντέχει άλλες εκπτώσεις η άμυνα και η ασφάλεια της χώρας. Και για να τα έχεις αυτά πρέπει να διατηρείς ένα ηθικό υψηλό. Και ηθικό υψηλό με περικοπές κάθε τρεις και λίγο δεν μπορεί να γίνει. Ας αποφασίσουν επιτέλους οι κυβερνώντες τι θέλουν. Όπως επίσης και η αντιπολίτευση. Δεν μπορεί η κυβέρνηση να κόβει μισθούς και συντάξεις και η αντιπολίτευση και ειδικά η ΝΔ να χρησιμοποιεί το μείζον αυτό ζήτημα για να κάνει αντιπολίτευση στον Πάνο Καμμένο. 

Πρέπει να συμβάλει στην αποκατάσταση των ανισοτήτων. Και για να θυμόμαστε, επί Σαμαρά και Βενιζέλου έπεσε το μεγάλο "τσεκούρι" στους μισθούς και στις συντάξεις των στελεχών των Ένοπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Ακόμη βέβαια αποκαθίστανται στο πλαίσιο της απόφασης του Συμβουλίου Επικρατείας...

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ