Κόσμος

EKTAKTO - Αντίο Αιγαίο: Eναρξη παράδοσης 10 συστοιχιών S-400 ΤΩΡΑ σε Αγκυρα - Μεταφέρονται μέσω πλοίων - Επιβεβαιώνει η Μόσχα και κάνει το τουρκικό όνειρο αληθινό για νέα εδάφη

 Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΚΛΕΙΣΕ ΚΑΙ Η ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ ΔΟΘΗΚΕ- ΑΝΤΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

(ΑΝΑΝΕΩΣΗ 16.01)

Τεράστιο σοκ. Σύμφωνα με πληροφορίες της τελευταίας στιγμής, το φορτίο με S-400 ήδη ετοιμάζεται για μεταφορά στην Τουρκία πράγμα που σημαίνει πως Τουρκία και Ρωσία εργάζονταν μυστικά με παραπλάνηση πάνω στο όλο θέμα και επίτηδες θόλωναν τα νερά λόγω αντιδράσεων από ΝΑΤΟ-ΗΠΑ.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

"Φωτιά στα μπατζάκια μας " μετά την επιβεβαίωση από την Μόσχα της συμφωνίας πώλησης πυραύλων S-400 στην Τουρκία, με την ένταξη των οποίων στο τουρκικό οπλοστάσιο, οι νεο-οθωμανοί  θα  "κλειδώνουν" και θα στοχοποιούν πλέον ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη πάνω από τα 17 ελληνικά νησιά, τα οποία θεωρούν  ως ...δικά τους.

Το επόμενο βήμα τους θα είναι να διχοτομήσουν το Αιγαίο κάνοντας τα όνειρα τους αληθινά...

Η ρωσική  Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Στρατιωτικής και Τεχνικής Συνεργασίας ανακοίνωσε  ότι η Ρωσία και η Τουρκία έχουν  καταλήξει σε συμφωνία σχετικά με τις παραδόσεις των ρωσικών συστημάτων πυραύλων S-400 .

https://youtu.be/RC8z2nB8cUo

Η Μόσχα και η Άγκυρα κατέληξαν σε συμφωνία για την παράδοση των ρωσικών συστημάτων ραδιοεπικοινωνιών και πυραύλων εδάφους-αέρος S-400 και υπέγραψαν σχετική σύμβαση, ανέφερε η Μόσχα πριν λίγο .

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε δηλώσει  νωρίτερα ότι η Άγκυρα είχε καταβάλει την πρώτη δόση της αποπληρωμής  για τα ρωσικά συστήματα S-400.

«Τα δύο μέρη συμφώνησαν για την παράδοση των πυραύλων S-400 και υπέγραψαν σύμβαση και η Ρωσία είναι έτοιμη να την εφαρμόσει», ανέφερε η ανακοίνωση .

«Η προτεραιότητα σχολιασμού της σύμβασης ανήκει στην Άγκυρα. Είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι η παράδοση αυτού του συστήματος στην Τουρκία ανταποκρίνεται στα γεωπολιτικά συμφέροντα της Ρωσικής Ομοσπονδίας» , ανέφερε η ρωσική υπηρεσία .

Υπολογίζεται ότι οι Τούρκοι θα εντάξουν σταδιακά περίπου τις 10 συστοιχίες ρωσικών πυραύλων τις οποίες θα αποστείλουν αμέσως , στα σύνορα με την Ελλάδα, την Αρμενία και την Β.Συρία.  

Αυτή εξέλιξη σίγουρα σημαίνει συναγερμό για την χώρα μας ενώ  πρόκειται για  το νέου τύπου κίνδυνο που θα έχει  αντιμετωπίσει η ελληνική πολεμική αεροπορία σε μικρό χρονικό διάστημα.

Με την παραλαβή δε των μαχητικών 5ης γενιάς  F-35  οι Τούρκοι αποκτούν σε μερικούς μήνες τρομερά μεγάλο πλεονέκτημα σε σχέση με την Ελλάδα.

Ο νυν υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος είχε καλέσει πριν μερικούς μήνες  την ομόδοξη Ρωσία να μην πουλήσει στην Τουρκία τα αντιαεροπορικά συστήματα S-400 τονίζοντας πώς μία τέτοια ενέργεια θα άλλαζε τα δεδομένα σε βάρος της Ελλάδας στο Αιγαίο. Η Ελλάδα, που έχει στη διάθεση της S-300, τα οποία όμως έχει ανεκμετάλλευτα και μετά από πολλά χρόνια και επί υπουργίας Καμμένου είναι η αλήθεια αποφάσισε να προχωρήσει το follow on support.

https://youtu.be/t-GS9idC3Lg?t=2

«Δεν μπορεί η Τουρκία να αποκτήσει S-400 και F-35 χωρίς να υπάρξει απάντηση από την πλευρά της Συμμαχίας. Διερωτάται πως εάν το πραξικόπημα το έκαναν ακραίοι ισλαμιστές ποιος θα τους σταματούσε να στρέψουν τα υπερσύγχρονα Τουρκικά μέσα εναντίον της Δύσης», δήλωσε ο κ. Καμμένος και ταυτόχρονα τόνισε πώς «οι φίλοι και ομόδοξοι Ρώσοι πρέπει να καταλάβουν πως δεν μπορούν να εξοπλίζουν την Τουρκία με συστήματα τέτοια που θα ανατρέψουν την ισορροπία στο Αιγαίο. Είμαστε σε επαφή και με εκείνους».

Η ουσία είναι ότι νέο-οθωμανοί και ο Ερντογάν μπόρεσαν και πέτυχαν μια τεράστιας σημασίας συμφωνίας για αυτούς , και τώρα απομένει η υλοποίηση της .

Πρόκειται...όμως.. για το πιο μυστήριο και συγχρόνως άκρως επικίνδυνο κομμάτι μιας «περίεργης » διαδικασίας σε μια χώρα που «βράζει» στην κυριολεξία.

https://youtu.be/6LomjECWrm4?t=1

Το S-400 είναι το σύστημα αεροπορικής άμυνας  επόμενης γενιάς της Ρωσίας, το οποίο μπορεί να εκτοξεύει  τρεις διαφορετικούς τύπους πυραύλων που είναι ικανοί να καταστρέφουν εναέρια αντικείμενα σε περιοχές μικρής έως πολύ μεγάλης εμβέλειας .

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ