Κοινωνία

Έλληνες και Καναδοί χρυσοθήρες ψάχνουν ανάμεσα σε νάρκες θησαυρό – Βρέθηκε χάρτης

Δεν είναι πρώτη φορά που η Αιγιάλεια έχει γίνει τόπος που χρυσοθήρες αναζήτησαν την τύχη τους, χωρίς όμως μέχρι σήμερα, στις ανασκαφές που προηγήθηκαν να έχει βρεθεί κάτι με πολύ μεγάλη αξία.

Δεν είναι λίγοι οι Αιγιαλείς που αναζήτησαν την τύχη τους στα χωράφια των προγόνων, κάποιοι εκ των οποίων είχαν την τύχη με το μέρος τους. Τελευταίο περιστατικό μεγάλης ανασκαφής ήταν αυτό στην Ακράτα πριν 10 χρόνια που οι ανασκαφείς άνοιξαν τρύπες μέσα σε ορεινή περιοχή, τα ευρήματα όμως που αποκαλύφθηκαν δεν ήταν μεγάλης αξίας. Αυτή τη φορά Καναδοί χρυσοθήρες με συνεργάτες Έλληνες εξερευνητές, πήραν άδεια για ανασκαφές στην περιοχή Αχούρια Μελισσίων, αφού σύμφωνα με πληροφορίες εκεί έχουν εντοπίσει μεγάλο θησαυρό.

Ψάχνουν για νάρκες πριν το θησαυρό
Στους πρόποδες του Κολοκοτρώνη από την περασμένη εβδομάδα έχει εγκατασταθεί συνεργείο, με την άδεια της Κτηματικής Εταιρίας του Δημοσίου, αλλά οι ανασκαφές δεν έχουν ακόμη ξεκινήσει. Ο λόγος είναι γιατί το σημείο πιθανότατα είναι ναρκοθετημένο, έτσι ειδικό συνεργείο ναρκαλιευτών του στρατού έχει σπεύσει προκειμένου να εξασφαλίσει την ασφάλεια των ανασκαφών, που ξεκινούν καλώς εχόντων των πραγμάτων σήμερα Δευτέρα. Τι ψάχνουν όμως οι χρυσοθήρες στην πλευρά του βουνού ακριβώς πάνω από τα Αχούρια στο δρόμο προς τη Φτέρη;

Το “protionline.gr” επισκέφτηκε το σημείο, συνομίλησε με τους ανασκαφείς αλλά αυτοί ήταν φειδωλοί στις δηλώσεις τους, αφού για τους ίδιους όπως μας είπαν προέχει η ασφάλεια τους. Περιμένοντας κάτω από μία τέντα, σε απόσταση 500 μέτρα από το σημείο που έχουν εντοπίσει τον κρυμμένο θησαυρό, περίμεναν οδηγίες από αυτούς που βρίσκονταν στο σημείο ανάμεσα σε μια μικρή χαράδρα του Κολοκοτρώνη. Οι ανασκαφή δεν έχει ξεκινήσει ακόμη μας είπαν γιατί ενδέχεται στο σημείο να υπάρχουν νάρκες.
Στην ερώτηση «τι ψάχνετε εδώ;», δεν απάντησαν, απλώς ρώτησαν τι ακούστηκε γι’ αυτούς επιμένοντας ότι δεν πρέπει να μαθευτεί τίποτα για την ασφάλεια τους. Επικεφαλής των ανασκαφών είναι ο Διευθυντής της Κτηματικής Υπηρεσίας του Δημοσίου κ. Κακούνης , ενώ στο σημείο έχει σπεύσει και η αρχαιολογική υπηρεσία.

Το παλάτι του βασιλιά και ο χρυσός από την Κατοχή

Στo “protionline.gr” ήρθε η πληροφορία πως στο σημείο έχει εντοπιστεί μέσω δορυφόρου αρχαίο κτίσμα που εικάζεται ότι μπορεί να ήταν παλάτι κάποιου βασιλιά των αρχαίων πόλεων της περιοχής. Αν υπάρχει τέτοια πιθανότητα, πιθανολογείται ότι εκτός από τα αρχαιολογικά ευρήματα υπάρχουν και θησαυροί μεγάλης αξίας.

Όμως τι δουλειά έχουν οι νάρκες σε αρχαίο κτίσμα, έτσι η έρευνα του “protionline.gr” έφερε στο φως άλλες φήμες. Συγκεκριμένα ήρθε στην κατοχή γνωστού Αιγιώτη, χάρτης ο οποίος έδειχνε το σημείο πάνω από τα Αχούρια ως την θέση που βρίσκεται ο θησαυρός. Ο ίδιος μαζί με άλλους τέσσερις απευθύνθηκαν σε Kαναδούς εξερευνητές που χρηματοδότησαν και την έρευνα. «Ψάχνουν για χρυσό από την Κατοχή» λένε όσοι έχουν έρθει σε επαφή με τους χρυσοθήρες και κάνουν λόγο για τον θησαυρό των Eβραίων εκείνης της εποχής.

Ήταν ο διοικητής των Ναζί, Μαξ Μέρτεν που είχε κρύψει το θησαυρό.

Πηγή: protionline.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...