Εκκλησία

Φτάσαμε στο σημείο μηδέν; Μεγάλο ρωσικό αφιέρωμα για το τέλος του κόσμου και τη μοίρα της Ρωσίας - Τι αναφέρουν οι «προφητείες» της ορθοδοξίας

Μέγα θέμα έχουν γίνει σε όλα τα κοινωνικά δίκτυα οι προφητείες ορθοδόξων Αγίων σχετικά με το μέλλον της ρωσικής ομοσπονδίας αλλά και την τύχη του πλανήτη, ειδικά τώρα που κορεατική κρίση "κτυπάει κόκκινο", αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti το οποίο συγκέντρωσε πολλές προφητείες ορθοδόξων Αγίων της Ρωσίας και της Ελλάδος .

https://youtu.be/BcRhxU-BARk

«Πρέπει να παρατηρήσετε ότι τα μηνύματα αυτά εμφανίζονται συνεχώς με κάποιο  τρόπο τα τελευταία 15-20 χρόνια, συνήθως τον Αύγουστο, προφανώς λόγω της έλλειψης σημαντικών γεγονότων μέσα  στο καυτό καλοκαίρι»,  εφιστά την προσοχή ο  καθηγητής της Ακαδημίας Θεολογίας της Μόσχας, πρωθιερέας Μαξίμ Κοζλόφ.

Ωστόσο, οι αληθινές προφητείες των Αγίων της ορθοδοξίας παραμένουν  πολύ δημοφιλείς σε όλους τους Ρώσους πολίτες.

Το ρωσικό διαδίκτυο  είναι γεμάτο με πολλά ντοκιμαντέρ,  ταινίες, άρθρα και με  ηχηρούς τίτλους  όπως: «Τι έχουν προβλέψει οι  Ορθόδοξοι άγιοι για  τη Ρωσία;» ή « Τι μας περιμένει το επόμενο διάστημα στον πλανήτη» κά .

Ακόμη και σε ορισμένες ορθόδοξες εκκλησίες και μοναστήρια, υπάρχουν φυλλάδια με «προφητείες» για τα μελλούμενα.

Ειδικά υπάρχει μεγάλη  ζήτηση των Ρώσων πιστών για τις προβλέψεις των γερόντων Αγίου Όρους, λόγω της μεγάλης σημασίας αυτού του ιερού μέρους που αποτελεί την « κιβωτό» της ορθοδοξίας.

Η συντριπτική πλειοψηφία αυτών των «αποσπασμάτων των προφητειών»  αποδίδεται σε εκείνους τους Αγίους που έζησαν τον 19ο αιώνα.

Για παράδειγμα  ο μοναχός Νίκων της Οπτίνας μίλησε για τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο:

«Όταν θα έρθει το πλήρωμα του χρόνου θα ξεσπάσει πόλεμος σε όλο τον κόσμο . Εκεί θα κάνει την εμφάνιση τους και ο Αντίχριστος που θα  εκλεγεί  ως ως παγκόσμιος βασιλιάς και Μεσσίας .!»

Πρόρρηση  του Αγίου  Στέφαν για την τύχη των ΗΠΑ:

«Η Αμερική θα καταρρεύσει σύντομα. Θα γίνει χίλια κομμάτια και θα είναι φοβερό . Οι Αμερικανοί θα τρέξουν  να ξεφύγουν από τη Ρωσία και τη Σερβία. Έτσι θα είναι.»

https://youtu.be/tCD29ARPMGo?t=3

Ο Άγιος Ισαάκ της Όπτινα  για το τέλος του κόσμου:

«Λίγο πριν από τη βασιλεία του Αντίχριστου θα κλείσουν τους ναούς και θα καταστρέψουν τα πάντα μέσα και έξω από  αυτούς . Υπάρχουν χρυσοί  θόλοι, σε  εκκλησίες και  καμπαναριά, και όταν τα αφαιρέσουν , τότε θα έρθει η ώρα της βασιλείας του Αντιχρίστου. Προσευχηθείτε  ο Κύριος να μας δώσει κουράγιο  για ενίσχυση…διότι μας αναμένουν τρομερά πράγματα . Όλα αυτά  θα συνεχιστούν μέχρι τη στέψη του Αντίχριστου, με μια  τελετή  άνευ  προηγουμένου μεγαλείου».

Ο μοναχός Ανατόλι Οπτίνσκυ  της Κίνας:

«Το τέλος θα έρθει  στην Κίνα. Κάποια ασυνήθιστη έκρηξη θα γίνει , και θα είναι ένα θαύμα του Θεού. Και η ζωή θα είναι εντελώς διαφορετική στη γη, αλλά όχι για πολύ. Ο σταυρός του Χριστού θα λάμψει πάνω από ολόκληρο τον κόσμο,  και θα είναι σαν φάρος στο σκοτάδι όλων μας» .

Άγιος Παΐσιος  για την  Ευρωπαϊκή Ένωση:

«Η Ευρώπη είναι χωρισμένη σε δύο στρατόπεδα ..  Δύση και  Ανατολή, αλλά η κατάρρευση της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα προέλθει από τα ανατολικά και  θα περιλαμβάνει σχεδόν όλες τις χώρες της Α. Ευρώπης  ( Πολωνία,  Τσεχία ,  Σλοβακία,  Λευκορωσία,  Λιθουανία,  Λετονία,  Εσθονία,  Μολδαβία, Ουκρανία,  Ουγγαρία και  Ρουμανία).

Ο Άγιος Θεοφάν της Πολτάβας για το μέλλον της Ρωσίας:

 «Στην  Ρωσία θα αποκατασταθεί η μοναρχία ως εξουσία. Μελλοντικός βασιλιάς θα είναι ένα πρόσωπο μεγάλου κύρους . Αυτό το  πρόσωπο θα έχει ένθερμη πίστη, θα είναι  λαμπρό μυαλό και ατσάλινος χαρακτήρας .

Πρώτα απ 'όλα θα αποκαταστήσει την τάξη στην Ορθόδοξη Εκκλησία, αφαιρώντας όλες τις αναλήθειες , τις αιρέσεις και τους «χλιαρούς» επισκόπους. Πολλοί και  πολλά στραβά  με ελάχιστες εξαιρέσεις  θα  εξαλειφθούν, και την θέση τους θα πάρουν η νέα αλήθεια και ευσεβείς  επίσκοποι .... Η  Ρωσία θα αναστηθεί από τους νεκρούς, και όλος ο κόσμος θα το διαπιστώσει με μεγάλη  έκπληξη».

Ο Άγιος γέροντας Βλαντισλάβ :

«Στη Ρωσία, οι κομμουνιστές θα έρθουν στην εξουσία».

https://youtu.be/DKikO6lTdcA?t=5

Άγιος Ιγνάτιος Μπρυανχανινόφ:

«Ο προορισμός της πρόνοιας του Θεού για την  Ρωσία έχει πολλά σχέδια και αλλαγές. Οι Άγιοι Πατέρες της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ρωσίας είχαν προβλέψει την εξαιρετική ανάπτυξη και την μεγάλη πολιτική εξουσία της χώρας.»

Αυτά αναφέρει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων για την Ρωσία με την παρουσίαση Ρώσων Αγίων, Μοναχών και ενός Έλληνα του Αγίου Παϊσίου, ο οποίος  στην ουσία ερμηνεύει τις προφητείες του μεγάλου Αγίου της Ελλάδος του Κοσμά του Αιτωλού , ο οποίος είχε προβλέψει όλα αυτά που διαδραματίζονται στην χώρα μας  με τρομακτική ακρίβεια.

Όλοι αυτοί οι φωτισμένοι Άγιοι της ορθοδοξίας , τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ρωσία στην ουσία ήταν …. «ασυρματιστές του Θεού» όπως ο Άγιος  Παΐσιος  και «μετέφεραν» μηνύματα σε όλους τους πιστούς ανά τον κόσμο για να έρθουν..... στο σωστό δρόμο σε σχέση με  αυτόν που είχαν πάρει και τους οδηγούσε στο όλεθρο .

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...