Εκκλησία

Υποψήφιος Άγιος των Ρωμαιοκαθολικών οικουμενιστής θείος του Τσώρτσιλ και...σόι της πριγκίπισσας Νταϊάνα

Ο Ιγνάτιος Σπένσερ γεννήθηκε στις 22 Δεκεμβρίου 1799 και ανήκε στην ισχυρή οικογένεια του George Spencer. Από τα νεανικά του χρόνια, ο Ιγνάτιος έδειξε ενδιαφέρον για τη θρησκευτική ζωή και τον ασκητισμό. Εκπαιδεύτηκε στο Itanskim College, όπου έγινε φίλος με τον Επίσκοπο Richardom Godli. Η γνωριμία αυτή είχε προκαλέσει ανησυχία στον πατέρα του νεαρού, ο οποίος ανήκε στην Αγγλικανική παράδοση. Το 1817, ο Ιγνάτιος συνέχισε τις σπουδές του στο Trinity College, Cambridge, μετά από το οποίο εισήλθε την Αγγλικανική ιερατική σχολή. Στις 13 Ιουνίου 1824 χειροτονήθηκε πρεσβύτερος στην Εκκλησία της Αγγλίας.

Μελετώντας τα έργα των Πατέρων της πρώτης Εκκλησίας και ανοίγοντας την ρ/καθολική παράδοση, ο Ιγνάτιος άρχισε να βιώνει πνευματικές αμφιβολίες. Πολλά χρόνια αργότερα, παραδέχτηκε: «Είναι οι Πατέρες που με έκαναν καθολικό».

Την 30η Ιανουαρίου 1830 ο Ιγνάτιος Σπένσερ απέστειλε επιστολή προς τον πατέρα του, στην οποία ανέφερε ότι αποχώρησε από την Αγγλικανική και έγινε δεκτός στην Καθολική Εκκλησία.

Για τον γνωστό Αγγλικανό αριστοκράτη και πιστό υπερασπιστή της βρετανικής μοναρχίας, ήταν ένα μεγάλο σοκ και συνάμα προδοσία. Ο Ιγνάτιος έφυγε από την Αγγλία για να μην προσθέσει άλλη “ντροπή” στην οικογένειά του. Μετά την αναχώρηση για σπουδές στη Ρώμη, συναντήθηκε με την μοναστική κοινότητα των Πασιονιστών (Συνόδου των Παθών του Ιησού Χριστού).

Μετά την αποφοίτησή του το 1832 χειροτονήθηκε ιερέας των Ρωμαιοκαθολικών. Και όταν οι Ρ/καθολικοί στο Ηνωμένο Βασίλειο κέρδισαν την ανεξιθρησκεία τους, αφού επέστρεψε στην πατρίδα του, το 1838 ίδρυσε μια πρακτική ομάδα για το «ξύπνημα και τη μεταρρύθμιση της Αγγλίας.» Το 1847, εντάχθηκε στην κοινότητα των Πασιονιστών και έλαβε μοναστική κουρά. Πέθανε στις 1 Οκτωβρίου 1864

Ο πατέρας Ιγνάτιος κάλεσε ενεργά για οικουμενικό διάλογο και λαχταρούσε για την ενότητα της Εκκλησίας. Ήταν αυτός που ξεκίνησε την ίδρυση της Ένωσης της προσευχής για την ενότητα των Χριστιανών. Αυτή η ιδέα υλοποιήθηκε μετά το θάνατό του το 1908.

Η παράδοση αυτή έχει επιζήσει μέχρι τις μέρες μας και κάθε χρόνο, 18 - 25 Ιανουαρίου χριστιανοί διαφορετικών δογμάτων σε όλο τον κόσμο γιορτάζουν την Εβδομάδα Προσευχής για τη Χριστιανική Ενότητα.

Ο π.Ιγνάτιος Σπένσερ λοιπόν, είναι θείος του πρωθυπουργού-συμβόλου της Βρετανίας Winston Churchill και πρόγονος της πριγκίπισσας Νταϊάνα (από το γένος Spencer). Ανεπίσημα θεωρείται προστάτης της συμφιλίωσης μεταξύ Αγγλικανών και Ρωμαιοκαθολικών. Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες το Βατικανό σκέφτεται την αγιοποίησή του....

Και μη χειρότερα...

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Σοκάρει τον Μακρόν Γάλλος Στρατηγός ενώ αποχαιρετούν Οχέτινο-Νοβομπαχμούτοβκα οι Ουκρανοί-Το ρωσικό πυροβολικό εξόντωσε πιθανόν και Γάλλους Λεγεωνάριους

Το σίγουρο είναι ότι οι Ρώσοι θα φουλάρουν κατά των Ουκρανών εφόσον οι ΗΠΑ είναι απασχολημένες σοβαρά με το Ισραήλ και...