Ρωσία

"Σφύριξε" την έναρξη πολέμου με ΗΠΑ - Βαρυσήμαντο άρθρο του Β.Πούτιν για το μέλλον του κόσμου: "Τέλος στο δολάριο ως παγκόσμιο αποθεματικό νόμισμα και στο «μονοπολικό κόσμο» της ΝΤΠ" - Τι λέει για Β.Κορέα-Συρία

Toυ Βασίλη Καπούλα

"Η Ρωσία είναι έτοιμη να ενώσει τις δυνάμεις της με τις χώρες των BRICS για να λήξει η κυριαρχία του δολαρίου- του περιορισμένου αριθμού αποθεματικών νομισμάτων. Είμαι πεπεισμένος ότι οι BRICS θα δράσουν με ένα συγκροτημένο τρόπο εναντίον του προστατευτισμού και των εμποδίων που έχουν τεθεί στο παγκόσμιο εμπόριο".

Μόλις "σφύριξε" την έναρξη πολέμου με τις ΗΠΑ ο Β.Πούτιν καθώς η ΝΤΠ και οι ΗΠΑ δεν πρόκειται ποτέ να δεχτούν κάτι τέτοιο... Ας δούμε πιο αναλυτικά τι έγραψε

Βαρυσήμαντο άρθρο Βλαντιμίρ Πούτιν με τα σύννεφα πολέμου να πυκνώνουν στην Κορεατική δείχνει την κοινή Στρατηγική Ρωσίας-Κίνας για το μέλλον του κόσμου.

Το άρθρο έχει τίτλο «Προς Νέους  Ορίζοντες της Στρατηγικής Εταιρικής Σχέσης» και δείχνει τον δρόμο και στην Ελλάδα αναφερόμενος στην έναρξη λειτουργίας της Τράπεζας Νέας Ανάπτυξης (NDB).

Συγκεκριμένα ο Ρώσος πρόεδρος αναφέρει :

«Η 9η Σύνοδος Κορυφής BRICS θα πραγματοποιηθεί στο Xiamen της Κίνας στις 4 και 5 Σεπτεμβρίου. Θεωρώ σημαντικό να το εξετάσουμε στο μέλλον την  περαιτέρω συνεργασία μας.

Θα ήθελα να ξεκινήσω εκφράζοντας την εκτίμησή μας για την σημαντική συμβολή της Κίνας στην  φετινή προεδρία του οργανισμού, η οποία επέτρεψε στις χώρες του οργανισμού  BRICS ως μια ομάδα να προχωρήσουν  σε όλα τα βασικά πεδία  της συνεργασίας μας, συμπεριλαμβανομένης της πολιτικής, της οικονομίας και του πολιτισμού. Ωστόσο, η ομάδα των πέντε έχει ενισχύσει σημαντικά την  στάση της σε όλο τον πλανήτη.

Είναι σημαντικό οι δραστηριότητες της ομάδας μας να βασίζονται στις αρχές της ισότητας, του σεβασμού των απόψεων και της συναίνεσης του άλλου. Εντός του οργανισμού , τίποτα δεν αναγκάζει ποτέ  κανέναν. Όταν συμφωνούμε σε κάτι θα  εργαζόμαστε υπομονετικά και προσεκτικά για να το συντονίσουμε. Αυτή η ατμόσφαιρα εμπιστοσύνης ευνοεί την επιτυχή υλοποίηση των καθηκόντων μας.

Η Ρωσία εκτιμά ιδιαίτερα την πολύπλευρη συνεργασία που έχει αναπτυχθεί  στον οργανισμό  BRICS. Η εποικοδομητική συνεργασία των χωρών μας στη διεθνή σκηνή αποσκοπεί στη δημιουργία ενός δίκαιου πολυπολικού κόσμου και ίσων όρων ανάπτυξης για όλους.

Η Ρωσία αντιπροσωπεύει τον στενότερο συντονισμό των εξωτερικών πολιτικών των χωρών BRICS, πρωτίστως στα Ηνωμένα Έθνη και στους  G20, καθώς και σε άλλους διεθνείς οργανισμούς.

Είναι σαφές ότι μόνο οι συνδυασμένες προσπάθειες όλων των χωρών μπορούν να βοηθήσουν στην επίτευξη παγκόσμιας σταθερότητας για  να βρεθούν λύσεις σε πολλές συγκρούσεις, συμπεριλαμβανομένων εκείνων στη Μέση Ανατολή.

Θα ήθελα να πω ότι αυτές οι συγκρούσεις οφείλονται σε μεγάλο βαθμό στην  πολιτική  των Ηνωμένων Πολιτειών ειδικά στην  Συρία.

Εμείς δώσαμε ένα ισχυρό χτύπημα στους τρομοκράτες και θέσαμε τις βάσεις για την επίτευξη και επαναφορά της ομαλότητας  στον ειρηνικό λαό της Συρίας.

https://youtu.be/a-Rnsj_-WHs?t=7

Ωστόσο, πρέπει να συνεχιστεί η καταπολέμηση των τρομοκρατών στη Συρία και σε άλλες χώρες και περιοχές. Η Ρωσία ζητά την ανάπτυξη ενός ευρύτερου μετώπου της αντιτρομοκρατίας με βάση το διεθνές δίκαιο πάντα  υπό την ηγεσία του ΟΗΕ. Φυσικά, εκτιμούμε ιδιαίτερα την υποστήριξη και τη συνδρομή των εταίρων μας του οργανισμού  BRICS από αυτή την άποψη.

Πρέπει να πω λίγα λόγια για την κατάσταση στην κορεατική χερσόνησο, όπου οι εντάσεις έχουν αυξηθεί και είμαστε στο χείλος μιας μεγάλης κλίμακας σύγκρουσης.

Η Ρωσία πιστεύει ότι η πολιτική άσκησης πιέσεων στην Πιονγιάνγκ για την παύση του προγράμματος πυρηνικών πυραύλων είναι λανθασμένη και μάταιη.

Τα προβλήματα της περιοχής δεν πρέπει να διευθετηθούν μέσω μιας σύγκρουσης. Οι προκλήσεις, η πίεση και η μιλιταριστική και προσβλητική ρητορική είναι ένας αδιέξοδης δρόμος.

Η Ρωσία και η Κίνα δημιούργησαν έναν οδικό  χάρτη  για την επίλυση του ζητήματος της Κορεατικής Χερσονήσου που έχει σχεδιαστεί για να προωθήσει τη σταδιακή χαλάρωση των εντάσεων και τη δημιουργία ενός μηχανισμού για διαρκή ειρήνη και ασφάλεια.

Η Ρωσία ζητά επίσης την προώθηση της αλληλεπίδρασης των χωρών BRICS στον τομέα της παγκόσμιας ασφάλειας των πληροφοριών.

Προτείνουμε τις προσπάθειές μας για να δημιουργήσουμε μια νομική βάση συνεργασίας και στη συνέχεια να καταρτίσουμε και να υιοθετήσουμε καθολικούς κανόνες υπεύθυνης συμπεριφοράς σε αυτόν τον τομέα. Πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα προς την επίτευξη αυτού του στόχου της συμφωνίας του οργανισμού BRICS για τη διεθνή ασφάλεια των πληροφοριών.

Θα ήθελα να επισημάνω ότι, με πρωτοβουλία της Ρωσίας, η στρατηγική του οργανισμού BRICS για την οικονομική εταιρική σχέση εγκρίθηκε στη Σύνοδο Κορυφής της Ufa το 2015 και υλοποιείται με επιτυχία.

Ελπίζουμε να μπορέσουμε να συζητήσουμε τα νέα καθήκοντα συνεργασίας μεγάλης κλίμακας στο εμπόριο και τις επενδύσεις και τη βιομηχανική συνεργασία στη Διάσκεψη Κορυφής του Xiamen.

Η Ρωσία ενδιαφέρεται για την προώθηση της οικονομικής συνεργασίας με τη υπό την αιγίδα του οργανισμού  BRICS.

Σημαντικά πρακτικά επιτεύγματα έχουν αναφερθεί πρόσφατα σε αυτόν τον τομέα, κυρίως την έναρξη λειτουργίας της Τράπεζας Νέας Ανάπτυξης (NDB).

Έχουν  εγκριθεί  επτά επενδυτικά σχέδια στις χώρες BRICS αξίας περίπου 1,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Φέτος, η NDB πρόκειται να εγκρίνει ένα δεύτερο πακέτο επενδυτικών σχεδίων αξίας 2,5 έως 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων συνολικά.

Είμαι πεπεισμένος ότι η εφαρμογή τους όχι μόνο θα αποτελέσει ώθηση στις οικονομίες μας, αλλά θα δώσει μια νέα πνοή στην  παγκόσμια οικονομία.

Η Ρωσία συμμερίζεται τις ανησυχίες των χωρών BRICS για την αδικία της παγκόσμιας οικονομικής και οικονομικής αρχιτεκτονικής, η οποία δεν οφείλεται στο αυξανόμενο βάρος των αναδυόμενων οικονομιών.

Είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε με τους εταίρους μας για να προωθήσουμε τη διεθνή χρηματοοικονομική ρύθμιση και να ξεπεράσουμε την υπερβολική κυριαρχία του περιορισμένου αριθμού αποθεματικών νομισμάτων. Θα εργαστούμε επίσης για μια πιο ισορροπημένη κατανομή των ποσοστώσεων», κατέληξε ο Ρώσος πρόεδρος.

Στην ουσία ο Πούτιν ανήγγειλε το αντίπαλο δέος του ΔΝΤ, της ΕΕ και της δύσης συνολικά η οποία έχει «χρεοκοπήσει» ήδη οικονομικά, ηθικά, πνευματικά και στρατιωτικά. 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ