Κόσμος

"Ροκανίζουν" τον Ερντογάν - "Χειρουργικά" πλήγματα ΗΠΑ στο τουρκικό πολιτικό σκηνικό - Την "εγκέφαλο" των Ιμίων, Τανσού Τσιλέρ, επαναφέρει ο "Σουλτάνος"

Σφοδρότατη είναι η σύγκρουση που μαίνεται στο εσωτερικό της Τουρκίας για τον έλεγχο της χώρας. Οι ΗΠΑ βλέποντας πως τα περιθώρια έχουν στενέψει υπερβολικά μετά το πραξικόπημα και δεν υπάρχει η δυνατότητα νέου πραξικοπήματος καθώς τα πάντα ελέγχονται πλέον από τον Ερντογάν, προχωρούν σε "χειρουργικά" πλήγματα στο τουρκικό πολιτικό σκηνικό "ροκανίζοντας" την δημοτικότητα του Ερντογάν με σκάνδαλα και διαφθορά.

Ετσι με τις "ευλογίες" των ΗΠΑ, η Μεράλ Ακσενέρ, αναδύεται ως το αντίπαλο δέος του Ερντογάν.

Εμβλημα για το νέο κόμμα, με την ονομασία “Δημοκρατικό Κόμμα Κέντρου”, αναζητά η Μεράλ Ακσενέρ με τους συνεργάτες της οι οποίοι εγκατέλειψαν το Κόμμα Εθνικής Δράσης (MHP) με στόχο η ηγέτης τους να είναι η βασική αντίπαλος του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν στις προεδρικές εκλογές του 2019.

Ο Κοράι Αϊντίν, ο οποίος έχει παραιτηθεί από το ΜΗΡ και εκπροσωπεί την Μεράλ Ακσενέρ, δήλωσε πως για το νέο κόμμα αναζητούνται σύμβολα που να τονίζουν την τουρκική ιστορία, τη δημοκρατία και την ισότητα γυναικών και αντρών αλλά ταυτόχρονα να αποτυπώνονται εύκολα στη μνήμη των αναλφάβητων για να μπορούν να επιλέξουν το κόμμα εύκολα κατά την ψηφοφορία.

Το βέβαιο είναι ότι στο νέο κόμμα δεν θα υπάρχει το σήμα των ‘γκρίζων λύκων’, ούτε θα χρησιμοποιηθεί η φωτογραφία του Αλπαρσλάν Τουρκές που ίδρυσε το εθνικιστικό κίνημα ΜΗΡ. “Δεν θα κάνουμε το ιστορικό λάθος να ιδρύσουμε ένα νέο ΜΗΡ”, είπε ο Κοράι Αϊντίν.

Ο Ερντογάν ετοιμάζει ως "αντίδοτο" μια παλιά μας γνώριμη, την Τανσού Τσιλέρ για το κόμμα των Γκρίζων Λύκων θέλοντας να ελέγξει ολόκληρο πολιτικό σκηνικό στην χώρα .

Το όνομα της πρώην πρωθυπουργού της Τουρκίας, μέχρι σήμερα, που συνέδεσε το όνομά της  με την κρίση των Ιμίων, εξετάζεται από τους κύκλους του Ερντογάν, παρότι είναι 71 χρονών, ως η μοναδική δυναμική παρουσία που  θα πλήξει την ανοδική πορεία της ετέρας διεκδικήτριας του κόμματος Α. Αξενέρ.

Ταυτόχρονα, το Γραφείο Εισαγγελέα των ΗΠΑ στην Νέα Υόρκη  εξέδωσε  κατηγορητήριο κατά του πρώην υπουργού  Οικονομίας της  Τουρκίας Μεχμέτ Ζαφέρ Καγλαβάν και τριών άλλων αξιωματούχων, για  συνωμοσία, διότι χρησιμοποίησαν  το αμερικανικό χρηματοπιστωτικό σύστημα για να διεκπεραιώσουν συναλλαγές αξίας εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων εξ ονόματος της κυβέρνησης του Ιράν, και άλλων ιρανικών φορέων που απαγορεύονται από αμερικανικές κυρώσεις, αναφέρει ο τουρκικός τύπος.

Ο Ζαφέρ Καγλαβάν , Ο  πρώην γενικός διευθυντής της Halkbank Süleyman Aslan και δύο άλλα άτομα, ο Levent Bakkal και ο Abdullah Happani, κατηγορούνται επίσης από αξιωματούχους των ΗΠΑ σχετικά με αυτές τις συναλλαγές.

Στο βαρύ κατηγορητήριο αναφέρεται οι κατηγορίες για «ξέπλυμα  χρημάτων»  σε σχέση με τις συναλλαγές αυτές, συμπεριλαμβανομένων πολλών εκατομμυρίων δολαρίων,  δωροδοκία,και  εξαπάτηση διάφορων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, αποκρύπτοντας την πραγματική φύση των συναλλαγών.

Σύμφωνα με δήλωση του Γραφείου Εισαγγελέα των ΗΠΑ, ο Τούρκος πρώην υπουργός  φέρεται να έλαβε ως «δώρο»  μετρητά και κοσμήματα από τα έσοδα του καθεστώτος για παροχή υπηρεσιών προς την κυβέρνηση του Ιράν, αποκρύπτοντας αυτές τις υπηρεσίες από Κυβερνητικούς αξιωματούχους των ΗΠΑ.

Από την θέση του υπουργού οικονομίας, ο Cağlayan κατεύθυνε και άλλα μέλη του συστήματος, μεταξύ των οποίων αξιωματούχους  της τράπεζας Halkbank, να συμμετάσχουν σε ορισμένες παραπλανητικές συναλλαγές, ενώ ενέκρινε  μέτρα για να  προστατεύσει το τουρκικό καθεστώς από τους ανταγωνιστές.

Ως αποτέλεσμα, οι συνωμότες χρησιμοποίησαν αμερικανικές τράπεζες για να διεκπεραιώσουν  διεθνείς χρηματοπιστωτικές συναλλαγές κατά παράβαση των κυρώσεων για το Ιράν.

Η δήλωση του Joon H. Kim,  εν ενεργεία εισαγγελέα των ΗΠΑ για τη Νότια Περιφέρεια της Νέας Υόρκης, του  βοηθού γενικού εισαγγελέα για την εθνική ασφάλεια Dana Boente και του William F. Sweeney Jr., βοηθού  διευθυντή στην  Νέα Υόρκη του  Ομοσπονδιακού Γραφείου Ερευνών αναφέρει την επίσημη υποβολή του  κατηγορητηρίου κατά όλων αυτών των "κακών παιδιών" .

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, εννέα άλλοι κατηγορούμενοι συνωμότησαν  εναντίον κυβερνητικών αξιωματούχων των ΗΠΑ σχετικά με διεθνείς χρηματοπιστωτικές συναλλαγές για λογαριασμό της κυβέρνησης του Ιράν, ενώ  χρησιμοποίησαν το αμερικανικό χρηματοπιστωτικό σύστημα για να «ξεπλύνουν» τις δωροδοκίες που τους καταβλήθηκαν  .

Η κατηγορία εμπλέκει  τον Α. Τζακράμπ έναν  Τούρκο-Ιρανό , τον Ria Sarraf,  εκτελεστικό διευθυντή της Halkbank, τους  Mehmet Hakan Atilla, και   Mohammad Zarrab,  Camelia Jamshidy,  Kamelia Jamshidy ,  Hossein Najafzadeh με τα ίδια αδικήματα για  συμμετοχή  στα ίδια εγκλήματα.

Οι αμερικανικές αρχές συνέλαβαν τον Zarrab στο Μαϊάμι τον Μάρτιο με την κατηγορία ότι βοήθησε το Ιράν να διεκπεραιώσει εκατομμύρια δολάρια συναλλαγών όταν αντιμετώπισε κυρώσεις από τις ΗΠΑ για το πυρηνικό του πρόγραμμα.

Η Atilla συνελήφθη επίσης στη Νέα Υόρκη στα τέλη Μαρτίου με παρόμοιες κατηγορίες με εκείνες του Zarrab.

Ο Ερντογάν μετά το πραξικόπημα  για την ανατροπή της κυβέρνησής του, απέταξε αρκετούς  εισαγγελείς οι οποίοι ασχολούνταν με την  υπόθεση, ενώ έδιωξε και τους αστυνομικούς που την παρακολουθούσαν και διενεργούσαν έρευνα εναντίον του Zarrab.

 

Αν οι ΗΠΑ αποφασίσουν να βγάλουν στην φόρα με στοιχεία τα οικονομικά όργια του Σουλτάνου όλα αυτά χρόνια με τον ISIS και τα χρήματα που οικειοποιήθηκε η οικογένεια του,  δεν θα απαιτηθεί νέο πραξικόπημα , αλλά οι Τούρκοι πολίτες που χάνουν συνεχώς στρατιώτες και οι μισοί είναι χωρίς δουλεία λόγω της οργάνωσης FETO... θα τον στείλουν …στον αγύριστο.

https://www.youtube.com/watch?v=AaDZ27beXTg

https://www.youtube.com/watch?v=D4JuVJC9XAE

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...